search

Ons nieuws van donderdag 31 maart 2022

Recensie Netflix-serie 'Thermae Romae Novae'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Thermae Romae Novae'

De bizarre premisse van deze anime wordt verspild, waardoor niets anders resteert dan een zeldzame grinnik.

Regie: Tetsuya Tatamitani | Cast (stemmen): Kenjirô Tsuda (Lucius Modestus), Junya Enoki (Markus Annius), Tsutomu Isobe (Emperor Hadrian), Asami Seto (Mari Yamaguchi), Shûichi Ikeda (Utagawa Kuniyoshi), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 26-27 minuten | Jaar: 2022

Badhuizen en warmwaterbronnen zijn diep verweven in de Japanse cultuur. Waar is dit nog meer het geval? Bij de oude Romeinen. Maar wat is het verschil, hoe werken ze eigenlijk precies en wat is de juiste etiquette? Op deze vragen probeert Thermae Romae Novae antwoord te geven door middel van een bizar verhaal. Lucius Modestus is architect van badhuizen in het oude Rome. Door onverklaarbare incidenten belandt hij in het hedendaagse Japan. Hier bewondert hij de nodige hedendaagse 'wonderen' die de badhuizen van het oude Rome voor altijd zullen veranderen.

De eerste aflevering fungeert als een oorsprongsverhaal dat uitlegt waar Lucius' liefde voor badhuizen vandaan komt. Het ontwerpen van badhuizen zit in de familie en Lucius is dan ook vaak te vinden in de badhuizen van Rome om na te denken over zijn volgende projecten. Daarbij maakt hij iedere keer een onfortuinlijke val in het water. Wanneer hij weer bovenkomt, bevindt hij zich in het hedendaagse Japan. Vaak precies in een badhuis of situatie die aansluit op zijn brainstormsessies.

Het is een opzet die uitnodigt tot over-the-top Japanse humor, maar helaas durft regisseur Tetsuya Tatamitani hier niet volledig op in te zetten. De humor borrelt op wanneer Lucius verbaasd is over de enorm vergevorderde technologieën, die nu natuurlijk heel normaal zijn. Deze humor zou beter tot zijn recht komen wanneer hij in het extreme was getrokken. Er is echter gekozen om slechts af en toe de humor op te zoeken, maar die ook te verweven met een wat serieuzere toon die soms zelfs informatief wordt. Hierdoor valt Thermae Romae Novae tussen wal en schip.

Elke aflevering volgt precies dezelfde opzet. Deze is na de tweede aflevering al zo voorspelbaar dat er niets verrassends meer gebeurt. Daarbij is er ook geen spannende climax, een probleem dat overwonnen moet worden of een doel waar naartoe wordt gewerkt. Er gebeurt gewoonweg te weinig om het geheel interessant te maken en houden.

Het geheel doet aan als een soort reclame voor de Japanse badcultuur. Alsof de Japanse overheid een serie heeft gefinancierd om meer jongeren naar badhuizen te krijgen, maar net niet helemaal begrijpt hoe ze deze doelgroep moeten aanspreken. Elke aflevering eindigt met de mangeka (de artiest van de originele manga) die naar verschillende badhuizen en warmwaterbronnen in Japan gaat. Deze korte stukjes zijn in een documentairevorm gefilmd en zijn erg kneuterig, maar een leuke afwisseling.

Toch blijft de animatie hier een stuk belangrijker en die is helaas bijzonder ondermaats. Animatie in anime is de laatste jaren aan het floreren en heeft grote stappen gemaakt, maar helaas heeft Thermae Romae Novae deze renaissance gemist. De kleuren zijn flets en de animatie oogt niet bepaald vloeiend. Dat af en toe een plons wordt gemaakt in 3D-animatie voegt niets toe en had dus evengoed achterwege kunnen worden gelaten.

Valt er dan niets te genieten in deze Romeinse baden? Wel iets. Er zijn zeker leuke momenten, zoals de aflevering waarin Lucius een hedendaags kinderzwembad aanziet voor een trainingsfaciliteit. Dit hoogtepunt in de serie laat zien wat deze had kunnen zijn. Verder is het stemmenwerk goed, aangezien het de personages goed weet te belichamen. Maar het gevoel dat hier veel meer in had gezeten valt moeilijk te negeren.

Helaas begaat het verhaal van Lucius de doodzonde van elk badhuis: het voelt niet aan als een warm bad. Deze anime gaat over een tijdreizende Romein uit de oudheid die badhuizen ontwerpt en zich verbaast over alledaagse dingen van de moderne tijd, maar Tetsuya Tatamitani's uitwerking van deze premisse resulteert in een ietwat saaie rit. Het is zonde dat voor de richting van de serie geen harde keuzes zijn gemaakt. Met een opzet als van Thermae Romae Novae is het toch echt aan te raden een duik in het diepe te nemen.

★★☆☆☆

Thermae Romae Novae is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft goed en slecht nieuws voor 'Top Boy' fans
Series / Nieuws

Netflix heeft goed en slecht nieuws voor 'Top Boy' fans

Fans van deze geweldige reeks kunnen rekenen op nog één extra seizoen...

Geoffrey Ketels
De serie Top Boy kan rekenen op een geweldige populariteit. Nu heeft Netflix goed en tegelijkertijd ook een beetje slecht nieuws voor de fans van de serie.

Netflix heeft aangekondigd dat Top Boy nog een vijfde seizoen krijgt. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Toch zit er ook een keerzijde aan de medaille. De serie zal namelijk met het vijfde seizoen ook ten einde komen.

2023
De bekendmaking van het vijfde seizoen gebeurde door middel van een speciale video die door Netflix de wereld werd ingestuurd. Meteen werd ook aangegeven dat de opnames van het finale seizoen zullen starten komende zomer. Dat betekent meteen ook dat we dit jaar geen nieuwe afleveringen meer hoeven te verwachten.

Er bestaat de nodige discussie over of dit nu het vijfde of het derde seizoen is. Dat lijkt misschien wat vreemd, maar dat is het niet. De eerste seizoenen werden immers door Channel 4 geproduceerd en uitgegeven. Deze werden echter gelanceerd onder de naam Top Boy: Summerhouse. Sinds de overname door Netflix noemt de reeks gewoon simpelweg Top Boy.

In ieder geval, wie fan is van de reeks Top Boy heeft alvast met zekerheid nog één extra geweldig seizoen om naar uit te kijken!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ lanceert heftige trailer van nieuwe misdaadserie 'Shining Girls'
Series / Nieuws

Apple TV+ lanceert heftige trailer van nieuwe misdaadserie 'Shining Girls'

De eerste afleveringen van de nieuwe reeks zijn vanaf eind april te bekijken op Apple TV+...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wie fan is van misdaadseries heeft er aan het einde van de maand april alvast een indrukwekkende titel bij om naar uit te kijken. Dan verschijnt namelijk de gloednieuwe reeks Shining Girls op Apple TV+.

Voor deze nieuwe reeks geldt dat ze is gebaseerd op de roman van de Zuid-Afrikaanse schrijver Lauren Beukes. Zowel de roman als de reeks vertelt dan ook het verhaal van een Amerikaanse journaliste die een heftige geweldpleging overleeft.

Slachtoffer
De serie Shining Girls vertelt in eerste instantie het verhaal van Kirby Mazrachi. Zij is aan de slag als een krantenarchivaris die op een zeker ogenblik het slachtoffer is geworden van een behoorlijk gewelddadige aanval.

Al snel wordt duidelijk dat zij niet het enige slachtoffer is. Ze slaat daarop de handen in elkaar met verslaggever Dan om de waarheid achter dit mysterie te achterhalen.

De rol van Kirby is weggelegd voor actrice Elisabeth Moss. Haar kan je ook kennen uit The Handmaid's Tale. De cast bestaat verder ook nog uit namen als Phillipa Soo, Amy Brenneman, Wagner Moura en Jamie Bell. Verantwoordelijk voor de productie is onder meer Leonardo DiCaprio.

De eerste drie afleveringen van deze gloednieuwe reeks zijn te bekijken op Apple TV+ vanaf 29 april. Vervolgens zal er elke week, meer bepaald op vrijdag, een extra aflevering worden toegevoegd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda moet een schurk worden in 'The Mandalorian'
Series / Featured

Baby Yoda moet een schurk worden in 'The Mandalorian'

Star Wars heeft sowieso de grondvesten gelegd voor een duistere draai voor de kleine Grogu.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Mandalorian lanceerde het Star Wars-universum op Disney+ en deed dat met groot succes. Niet alleen door Din Djarin, maar ook door de kleine Grogu. Maar waar die kleine Grogu heel lief overkomt, zou er iets duisters in 't kleine 50-jarige wezentje kunnen schuilen.

In The Book of Boba Fett zien we wat beelden van de training van Grogu bij Luke Skywalker. Daar heeft Din Djarin een uitgebreid gesprek met Ahsoka Tano over verbintenissen tussen verschillende wezens. Volgens Ahsoka zou Grogu, als hij zijn goede vriend ziet, het alleen maar moeilijker vinden om zijn training voort te zetten.

Grogu als schurk?
Din Djarin raakt duidelijk overtuigd door het verhaal van Ahsoka, want hij besluit te vertrekken zonder zijn maatje even te zien. Op een zeker moment twijfelt Luke of Grogu wel echt de training wil voortzetten.

Ahsoka merkt daarbij op dat Grogu "zo veel op jouw vader" lijkt. Dat is pas een waarschuwing! Want Anakin draaide van het licht naar het duister. En dat nadat er heel wat onschuldige mensen in zijn omgeving om het leven kwamen. Zou dat dan ook de toekomst zijn voor Grogu?

Luke bood hem een leven van vrede, rust en compassie, maar Grogu koos er bewust voor om met Din Djarin op het pad van geweld te gaan. Immers is Din Djarin premiejager en leidt dat echt niet alleen maar tot vrede en rust.

Mocht Star Wars hiervoor kiezen, dan doet men iets dat zo gedurfd is dat het hele verhaal van Din Djarin ook een heel nieuwe en andere lading krijgt. Het zou zelfs de grootste onthulling in de franchise zijn sinds het moment dat Darth Vader onthulde de vader van Luke Skywalker te zijn!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Good Doctor' krijgt zesde seizoen
Series / Nieuws

'The Good Doctor' krijgt zesde seizoen

Het vijfde seizoen is momenteel in Nederland elke week te bekijken op Videoland...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie The Good Doctor kunnen zich gaan opmaken voor de komst van een zesde seizoen. Dit nieuws werd door ABC de wereld ingestuurd.

Het vijfde seizoen is opnieuw ontzettend populair. Dit niet in het minst in de Verenigde Staten waar ze kan rekenen op zomaar even 5 miljoen kijkers per aflevering. In Nederland is het vijfde seizoen elke week te bekijken op Videoland.

Releasedatum onbekend
Op moment van schrijven is het dus zowel in de Verenigde Staten als hier in Nederland zo dat er elke week kan worden genoten van een nieuwe aflevering van het vijfde seizoen. In dat vijfde seizoen zien we hoe iedereen in feeststemming is na de terugkeer van Shaun en Lea uit Guatemala.

Ook in het vijfde seizoen komt een jonge alleenstaande moeder er plots achter dat haar zoon misschien kanker heeft gekregen. Mateo komt er in dit seizoen bovendien achter of zijn problemen in Amerika opgelost zullen worden of niet.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer het zesde seizoen van The Good Doctor zal verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hayden Christensen over terugkeer als Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Hayden Christensen over terugkeer als Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi'

Hayden Christensen heeft zich uitgelaten over hoe het voelde om als Darth Vader terug te keren in de aankomende serie Obi-Wan Kenobi.

Het is al een tijdje bekend dat Hayden Christensen terugkeert naar het Star Wars-universum om in Obi-Wan Kenobi te spelen, maar nu heeft de acteur zich uitgelaten over hoe het voelt om weer in het pak van de iconische schurk te kruipen.

Hayden Christensen speelde eerste Anakin Skywalker in Star Wars, maar tijdens Episode III zagen we zijn personage zich langzaam tot de duistere kant keren waar hij uiteindelijk omgedoopt werd tot Darth Vader door Emperor Palpatine. In Obi-Wan Kenobi keert Christensen terug om de schurk te spelen, waar hij uiteraard de nodige emoties bij voelt.

Christensen als Darth Vader
Het volgende vertelde Christensen aan de mensen van Entertainment Weekly: "Er was vooral een hoop enthousiasme omdat ik genoeg tijd door had gebracht met het personage en ik dacht hem te kennen. Om er naar terug te keren voelde op meerdere manieren erg natuurlijk aan. Ook was ik gewoon erg blij om Darth Vader te spelen op dit punt in de tijdlijn omdat het aanvoelt als een natuurlijk vervolg op de reis die we met het personage door hebben gemaakt. Dat betekende erg veel voor mij."

Hoe groot de rol is die Darth Vader gaat spelen in Obi-Wan Kenobi, is nog niet bekend. Wel weten we dat hij niet de voornaamste vijand is waar Obi-Wan mee te maken krijgt, want de trailer vertelt ons dat dit de Grand Inquisitor is.

Hoe dan ook, we gaan het allemaal meemaken wanneer Obi-Wan Kenobi 25 mei aftrapt met de eerste aflevering op Disney Plus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight'-producent onthult belangrijke lessen geleerd van originele 'Spider-Man'-trilogie
Series / Nieuws

'Moon Knight'-producent onthult belangrijke lessen geleerd van originele 'Spider-Man'-trilogie

De uitvoerend producent van Moon Knight heeft onthuld wat een van de belangrijkste lessen is die hij heeft geleerd toen hij aan de originele Spider-Man-trilogie werkte.

Moon Knight-producent Grant Curtis werkte voorheen ook aan de Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire in de hoofdrol. In een interview heeft hij gedeeld wat hij van het maken van die geweldige trilogie heeft geleerd.

Aan het begin van deze eeuw werkte Grant Curtis samen met Sam Raimi aan de nu iconische Spider-Man-trilogie waarin Tobey Maguire Peter Parker speelt. Onlangs deelde Curtis de belangrijkste les die hij heeft geleerd tijdens het maken van die films, en hoe hij dit heeft gebruikt om Moon Knight te creëren.

De belangrijkste les
Het belangrijkste wat Curtis van Raimi geleerd heeft omschrijft hij als volgt: "Als je niets om Peter Parker geeft, ga je ook niets om Spider-Man geven terwijl hij door New York slingert." Kortom, een focus op het personage is cruciaal. Alle Marvel-fans ervaar je door de ogen van een van de superhelden, waardoor het een persoonlijk verhaal wordt. Volgens Curtis is dit wat de films succesvol maakt.

Moon Knight legt ook de focus op personages. Sterker nog, deze focus is de reden dat afleveringen langer duren.

De eerste aflevering van Moon Knight is nu te checken op Disney Plus. Iedere woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering van de serie die er in totaal zes kent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' herenigt twee personages in seizoen 3-setfoto
Series / Foto's

'The Witcher' herenigt twee personages in seizoen 3-setfoto

De serie The Witcher laat Roach en Henry Cavill samen zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Witcher zie je regelmatig hoe Henry Cavills Geralt of Rivia op zijn paard rijdt, door het hele Continent. En de vriendschap tussen de acteur en het paard blijkt ook buiten de serie te bestaan.

Op zijn Instagram-account deelde Cavill een foto van zijn zwarte paard, om hun hereniging te vieren. Het paard heet in het echt Hector en reed met Cavill door de bergen. Hector liet ook wat nieuwe skills zien, dus het is hopen dat we dat te zien krijgen in het volgende seizoen van de televisieserie van Netflix en maker Lauren Schmidt Hissrich.

The Witcher seizoen 3
In de boeken van The Witcher spelen paarden een grote rol. Doordat Geralt lang leeft, verslijt hij heel wat paarden, en in seizoen 1 werden ook meerdere paarden gebruikt, waaronder een mannetje genaamd Zeus, wiens genitaliën digitaal verwijderd zijn voor de continuïteit.

The Witcher bereidt zich inmiddels voor op de opnames van zijn derde seizoen. Dat terwijl we afwachten op de release van spin-off serie The Witcher: Blood Origin, die in de samensmelting van de werelden van mensen, elfen en monsters duikt.

The Witcher zie je op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde oorlog in 'Mayans M.C.' seizoen 4
Series / Nieuws

Keiharde oorlog in 'Mayans M.C.' seizoen 4

Mayans MC gaat in het nieuwe seizoen botsen met de Sons of Anarchy.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het verleden en heden botsen op grote wijze als Mayans M.C. terugkeert voor zijn vierde seizoen. De serie is een spin-off van Sons of Anarchy en speelt zich in dezelfde wereld af als zijn moederserie.

We volgen nu andere personages die lid zijn van een andere motorclub. Desondanks waren verschillende SOA-personages te zien, waarmee de verhalen van de series van tijd tot tijd verstrengeld raakten. Dat gaat nu een stuk verder, want in het vierde seizoen gaan de Sons de strijd aanbinden met de Mayans.

Mayans M.C. seizoen 4
De gebeurtenissen in de eerste drie seizoenen van Mayans M.C. lieten zien dat de spanningen tussen de clubs opliepen. Oude wonden werden geopend en er ontstonden heel wat nieuwe wonden.

Nu de Mayans op het punt staan in elkaar te storten, staan de Sons klaar voor de actie. Showrunner Elgin James:

"Zodra het water de dijken breekt, denk ik dat het niet meer zal eindigen. Ik weet niet hoe je dat kan regelen. Het seizoen begint met een knaller. Er zit meer actie in de eerste aflevering dan in de drie voorgaande seizoenen. We nemen onze tijd en zijn geduldig, omdat we onszelf emotioneel moesten resetten. Maar zodra het op gang komt, is er geen houden aan. De oorlog gaat een seizoen duren, en misschien wel een leven voor de personages."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie breekt alle records
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie breekt alle records

Bridgerton laat zien dat het de meest populaire serie op Netflix is en voorlopig blijft.

Het eerste seizoen van Bridgerton bleek een internationaal fenomeen voor Netflix toen het gelanceerd werd in december 2020. Er was grote benieuwdheid over de vraag of een tweede seizoen die populariteit zou kunnen matchen.

Afgelopen vrijdag werd dat tweede seizoen van Bridgerton gelanceerd. En nu al blijkt het de records van de streamingdienst gebroken te hebben.

Bridgerton-records
The Hollywood Reporter meldt dat de serie Bridgerton in zijn eerste drie dagen al 193 miljoen uur bekeken is door abonnees. Dat is het grootste openingsweekend van een engelstalige Netflix Original.

Het acht afleveringen tellende seizoen kwam ook in 92 van de 93 landen die van toepassing zijn (waar Netflix ranglijsten publiceert) in de top tien in zijn eerste dagen. Japan is het land waar dat niet zo is.

De serie kwam bijna helemaal bovenaan; La Casa de Papel heeft met het laatste deel en vijfde seizoen het record in handen met 201,9 miljoen uren in het eerste weekend.

Dat Bridgerton zo goed scoort is weer een groot succes voor Shonda Rhimes, die wederom een succes in handen heeft en voorlopig door mag gaan (er zijn al twee aanvullende seizoenen besteld en ze mag ook een spin-off over Queen Charlotte maken).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' onthult verrassend personage
Series / Video/clip/featurette

'Star Trek: Strange New Worlds' onthult verrassend personage

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat snel van start op Paramount+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de introductie aan Cadet Uhura, heeft Star Trek: Strange New Worlds een nieuwe promovideo vrijgegeven. Die stelt ons voor aan La'an noonien Singh, gespeeld door Christina Chong.

De video bevestigt dat La'an het beveiligingshoofd van de Enterprise onder Captain Christopher Pike is. Ook zien we een ontmoeting tussen haar en Science Officer Spock, wat een voorbode is voor toekomstige ontmoetingen tussen Spock en de voorouder van La'an, Khan Noonien Singh, een van de meest iconische schurken in de franchise.

Star Trek: Strange New Worlds-video
Specifiek wordt er weinig gezegd over de familielijn van La'an. Er wordt dus ook niet gespecificeerd of zij dezelfde genetisch gemodificeerde vermogens als Khan heeft.

Wel onthult de video van Star Trek: Strange New Worlds dat La'an de laatste overlevende van een tragedie is, wat haar voornaamste drijfveer lijkt te zijn.

Star Trek: Strange New Worlds brengt Anson Mount terug als Captain Christopher Pike. Naast hem zien we ook Rebecca Romijn als Number One en Ethan Peck als Science Officer Spock. De serie laat zien hoe zij heel nieuwe werelden verkennen en gaat in mei van start op Paramount+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ censureert 'The Falcon and the Winter Soldier'
Series / Foto's

Disney+ censureert 'The Falcon and the Winter Soldier'

De serie The Falcon and the Winter Soldier is minder bloederig gemaakt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel Disney+ eerder deze maand TV-MA-rated content heeft toegevoegd (specifiek voor volwassenen), heeft de streamingdienst content veranderd die eerder vrijgegeven is.

Het valt fans van Marvel Studios op dat The Falcon and the Winter Soldier een van de series is die gewijzigd is om familievriendelijker te zijn. Het gaat om twee momenten in de televisieserie.

The Falcon and the Winter Soldier
De grootste verandering is als Bucky Barnes een pijp door de schouder van een van de handlangers van de Power Broker werpt, die zich op dat moment in Madripoor bevindt. In de oorspronkelijke serie zie je hoe de pijp door de schouder van de handlanger gaat maar nu botst die er tegenaan en valt hij eraf.

Een andere verandering is als Baron Zemo de wetenschapper doodt die het supersoldaat-serum maakt. In de oorspronkelijke aflevering zag je bloed op het gezicht van de wetenschapper, maar dat is er nu uit gehaald.

Dat Disney+ dat heeft gedaan is een behoorlijk opmerkelijke keuze, omdat men eerder deze maand de Defenders-series van Netflix en Marvel Television toevoegde. Die zijn allemaal bloederig en blijven zo, ook op Disney+.

Waarom The Falcon and the Winter Soldier dan veranderd is, is niet bekend.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Peaky Blinders' dit helemaal anders doet
Series / Nieuws

Waarom 'Peaky Blinders' dit helemaal anders doet

De serie Peaky Blinders reist in het laatste seizoen naar een nieuwe tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Steven Knight, bedenker en showrunner van de historische hitserie Peaky Blinders onthult hoe het oorspronkelijke einde dat men bedacht had veranderd werd.

Peaky Blinders werd in 2013 gelanceerd met de intentie de misdaadfamilie Shelby te volgen tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De cast wordt aangevoerd door Cillian Murphy, die de rol van Thomas 'Tommy' Shelbuy speelt.

Peaky Blinders seizoen 6
Inmiddels is het zesde seizoen van Peaky Blinders in volle gang op BBC One. Sterker nog; we gaan richting de finale, waarmee de televisieserie tot een einde komt.

Tijdens een interview met Empire Magazine ging Knight in op de mogelijkheid om nog door te gaan. Hij weet dat er "energie in de wereld is voor deze serie" en daarom wil hij nog meer materiaal maken.

"Het draaide altijd om Groot-Brittannië tussen de oorlogen. Hoe de les van de Eerste Wereldoorlog niet geleerd werd en de fouten herhaald werden. Het is ook het einde van een rijk, we gaan de Tweede Wereldoorlog in en daarna is er geen rijk meer over. Maar ik heb wel opnieuw gekeken naar de omvang van het alles. Nu gaan we de Tweede Wereldoorlog betreden en daar nog aan voorbij."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' heeft een fijne update over seizoen 3
Series / Nieuws

'The Mandalorian' heeft een fijne update over seizoen 3

Het derde seizoen van de serie The Mandalorian komt er gelukkig snel aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Carl Weathers bevestigt dat de opnames van het derde seizoen van The Mandalorian afgerond zijn. Daarmee is de release van de serie weer een stap dichterbij.

Oorspronkelijk moesten de opnames van The Mandalorian seizoen 3 in april 2021 beginnen. Dat haalde men niet en in september begonnen de camera's pas officieel met draaien. Naar verluidt is de serie in december te zien, twee jaar na de première van het tweede seizoen.

The Mandalorian seizoen 3
Aan het bitterzoete einde van het tweede seizoen van The Mandalorian zagen we hoe Din Djarin op emotionele wijze afscheid nam van Grogu (a.k.a. Baby Yoda). Gelukkig liet The Book of Boba Fett vervolgens zien dat dit afscheid niet eeuwigdurend was.

We zagen nog hoe Din Djarin verbannen werd door zijn Mandalorian-vrienden, die het niet okay vonden dat hij zijn helm afgedaan had. Ook kreeg hij van zijn vriendin Peli Motto een N-1 Starfighter als vervanging voor de Razor Crest en nam hij zijn Grogu mee naar een nieuw avontuur in de mijnen van Mandalore, waar hij vergeven kan worden voor het afnemen van zijn helm.

The Mandalorian blijkt inmiddels klaar te zijn met de opnames van het derde seizoen. In een inmiddels verwijderd bericht op Instagram schreef een van de kostuumontwerpers dat de opnames klaar waren. Gelukkig bevestigt Weathers het nu ook:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' brengt gruwelijk personage niet terug
Series / Nieuws

'The Boys' brengt gruwelijk personage niet terug

Aya Cash keert niet terug als Stormfront in het derde seizoen van The Boys.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans zullen het al vermoed hebben, maar nu is het ook bevestigd door Aya Cash: Stormfront zit niet in The Boys seizoen 3.

The Boys van Prime Video bereikte een grote hoogte met het tweede seizoen en keert in juni terug met zijn derde reeks afleveringen. Wederom worden afleveringen wekelijks gelanceerd op Prime Video en krijgen we te zien hoe Billy Butcher en zijn bende weer aan de slag moeten om Homelander definitief te verslaan.

The Boys-terugkeer
Een van de grotere vragen waar fans mee zaten ten aanzien van The Boys seizoen 3, is of Stormfront terug zou keren.

Die slechterik was een heerlijke rol van actrice Aya Cash. Zij was racistisch, bleek een aan de nazi's gerelateerd achtergrondverhaal te hebben en was misschien wel grover en gruwelijker dan Homelander. Maar ze raakte zwaargewond toen de zoon Ryan van Homelander haar aanviel.

Showrunner Eric Kripke bevestigde dat ze het gruwelijke incident overleefd had, maar vertelde toen niet of ze terug zou keren. Gelukkig laat Cash zelf weten of ze terug keert.

"The Boys keert op 3 juni terug en ik ga helaas net als jullie moeten kijken. Meer heb ik niet te melden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' heeft een nieuwe rol voor Elliot Page
Series / Foto's

'The Umbrella Academy' heeft een nieuwe rol voor Elliot Page

Elliot Page speelt nu Viktor in de serie The Umbrella Academy van Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een recente tweet van castlid Elliot Page onthult zijn personage Viktor Hargreeves in het derde seizoen van Netflix-serie The Umbrella Academy.

De serie werd in 2019 gelanceerd op Netflix en goed ontvangen in beide seizoenen. De castleden, toon, cinematografie en het schrijfwerk kregen allemaal lof. Het derde seizoen komt er nu eindelijk aan en zal op 22 juni 2022 van start gaan op Netflix.

The Umbrella Academy-cast
The Umbrella Academy volgt een stel broers en zussen die superkrachten hebben en allemaal geboren werden op 1 oktober 1989. Ze moeten in eerste instantie het mysterie oplossen van de dood van hun adoptievader en tegelijk een apocalypse zien te stoppen.

Acteur Elliot Page was te zien in de rol van Vanya Hargreeves, een personage dat later bevestigd werd als transgender, net als acteur Page zelf.

Nu heeft Netflix samen met Page een blik vrijgegeven op acteur Elliot in de rol van Viktor Hargreeves, de White Violin. Het beeld laat het nieuwe personage zien in een bekende setting en kijkt bezorgd naar buiten. Hieronder de Tweet:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.