search
Darth Vader op Jedi-jacht in 'Obi-Wan Kenobi'?
Series / Nieuws

Darth Vader op Jedi-jacht in 'Obi-Wan Kenobi'?

De schrijver van Obi-Wan Kenobi hint ernaar dat Darth Vader op een ware Jedi-jacht is in de serie.

Het is alweer even geleden sinds we Darth Vader voor het laatst in actie zagen. De schrijver van de aankomende Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi hint er echter naar dat de iconische schurk op een heuse Jedi-jacht is in de serie.

Een Jedi-jacht in Obi-Wan Kenobi geleid door niemand minder dan Darth Vader? Ja, dat is inderdaad waar de schrijver van de serie, Joby Harold, naar hint.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
In een interview met Entertainment Weekly zegt hij het volgende: "Het speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af, gedurende een duistere tijd in het universum. De Empire wordt sterker. Alle verschrikkingen die met de Empire komen beginnen zich door het universum te verspreiden, en de Jedi Order zoals we hem kennen is op sterven na dood. Alles wat we in de prequels zagen is ingestort. De Jedi die het overleefd hebben, zijn op de vlucht geslagen en verschuilen zich. Vader en zijn Inquisitors jagen ze op tot het einde van het universum."

Harold zegt dus niet in zwart wit dat we Vader en zijn Inquisitors ook daadwerkelijk in Obi-Wan Kenobi op jacht gaan zien, maar het klinkt zeker niet onwaarschijnlijk. Wel weten we dat de Inquisitors, met aan het hoofd de Grand Inquisitor, als de voornaamste schurk van de serie kunnen verwachten.

Hoe groot de rol van Darth Vader gaat zijn in Obi-Wan Kenobi zullen we binnenkort gaan zien, wanneer de serie op Disney Plus van start gaat. De eerste aflevering is vanaf 25 mei te checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen