search

Ons nieuws van donderdag 14 april 2022

3 loeispannende series om op Netflix te kijken
Series / Featured

3 loeispannende series om op Netflix te kijken

Zin in een spannende serie? Misschien zijn dit drie series die je kunt gaan kijken.

Er staan heel wat series op Netflix, van komedies tot horrorseries. Hieronder zie je drie uiteenlopende series die toch zeer spannend zijn. Nog niet gezien? Zet ze op je watchlist.

The Blacklist | Kijk nu | 8 seizoenen
Met rollen voor onder meer James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Ryan Eggold, Harry Lennix, Amir Arison, Hisham Tawfiq en Mozhan Marnò gaat deze serie over een briljante voortvluchtige die de FBI aanbiedt te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Een negende seizoen is bijna afgerond en er komt in ieder geval ook een tiende seizoen.



Archive 81 | Kijk nu | 1 seizoen
Een archivaris krijgt de opdracht beschadigde videobanden te restaureren en raakt betrokken in een mysterie rond de vermiste regisseur en een demonische sekte. Deze serie heeft rollen voor Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Matt McGorry, Evan Jonigkeit, Martin Donovan, Julia Chan en Ariana Neal. De serie werd na een seizoen stopgezet.



You | Kijk nu | 3 seizoenen
Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Je ziet rollen van onder meer Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, John Stamos, Luca Padovan en Zach Cherry. Een vierde seizoen komt er ook.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans vrezen einde van deze scifi-serie na seizoen 3
Series / Nieuws

Fans vrezen einde van deze scifi-serie na seizoen 3

Seth MacFarlane's scifi-passieproject lijkt voorlopig voorbij na seizoen drie.

MacFarlane creëerde, schrijft, regisseert en is uitvoerende producent en speelt ook nog eens de hoofdrol in het ruimtekomediedrama The Orville, dat twee seizoenen en in totaal 26 afleveringen op FOX heeft uitgezonden van 2017 tot 2019.

Hoewel de kritische reacties aanvankelijk magertjes waren, vond de serie halverwege het eerste seizoen zijn mojo en werd een serie die qua toon en techniek erg verwant is aan de scifi-series uit de jaren 90, zoals Star Trek: The Next Generation en seaQuest DSV.

De serie presteerde redelijk goed. FOX gaf The Orville wat later dan normaal ook een derde seizoen, al komt dat seizoen nu uit op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. In juni verschijnt het seizoen met de titel The Orville: New Horizons. Er verschijnen elf afleveringen.

Geen contractverlengingen
Deadline meldt nu dat er geen plannen zijn voor een vierde seizoen en dat de acteurs van de serie ook geen contractverlenging hebben gekregen. Mocht het derde seizoen een succes blijken, dan zou de opzet opnieuw bekeken moeten worden. Fans vrezen ondertussen het ergste.

The Orville: New Horizons gaat op 2 juni in première op Hulu.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Darth Vader op Jedi-jacht in 'Obi-Wan Kenobi'?
Series / Nieuws

Darth Vader op Jedi-jacht in 'Obi-Wan Kenobi'?

De schrijver van Obi-Wan Kenobi hint ernaar dat Darth Vader op een ware Jedi-jacht is in de serie.

Het is alweer even geleden sinds we Darth Vader voor het laatst in actie zagen. De schrijver van de aankomende Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi hint er echter naar dat de iconische schurk op een heuse Jedi-jacht is in de serie.

Een Jedi-jacht in Obi-Wan Kenobi geleid door niemand minder dan Darth Vader? Ja, dat is inderdaad waar de schrijver van de serie, Joby Harold, naar hint.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
In een interview met Entertainment Weekly zegt hij het volgende: "Het speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af, gedurende een duistere tijd in het universum. De Empire wordt sterker. Alle verschrikkingen die met de Empire komen beginnen zich door het universum te verspreiden, en de Jedi Order zoals we hem kennen is op sterven na dood. Alles wat we in de prequels zagen is ingestort. De Jedi die het overleefd hebben, zijn op de vlucht geslagen en verschuilen zich. Vader en zijn Inquisitors jagen ze op tot het einde van het universum."

Harold zegt dus niet in zwart wit dat we Vader en zijn Inquisitors ook daadwerkelijk in Obi-Wan Kenobi op jacht gaan zien, maar het klinkt zeker niet onwaarschijnlijk. Wel weten we dat de Inquisitors, met aan het hoofd de Grand Inquisitor, als de voornaamste schurk van de serie kunnen verwachten.

Hoe groot de rol van Darth Vader gaat zijn in Obi-Wan Kenobi zullen we binnenkort gaan zien, wanneer de serie op Disney Plus van start gaat. De eerste aflevering is vanaf 25 mei te checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Ted' toont een heel andere Ted
Series / Nieuws

De serie 'Ted' toont een heel andere Ted

We zien eerder een Teddy dan de ruige Ted uit de twee films.

De Amerikaanse streamingdienst Peacock heeft de cast en de officiële synopsis onthuld voor Ted, de aankomende live-action komedieserie gebaseerd op de films van Family Guy en The Orville-maker Seth MacFarlane.

De streamingdienst onthulde dat de serie plaatsvindt in 1993 en Ted zal laten zien in de jaren tussen het moment waarop hij tot leven komt en het moment dat we hem voor het eerst ontmoeten in de film uit 2012.

Peacock heeft ook de hoofdcast aangekondigd voor Ted. De nu 16-jarige John Bennett wordt gespeeld door Max Burkholder uit Parenthood. De cast wordt uitgebreid met Giorgia Whigham uit The Punisher en Scott Grimes uit The Orville.

Seth MacFarlane is weer Ted
De langverwachte live-action komedieserie heeft uiteraard weer de stem van Seth MacFarlane voor de iconische teddybeer Ted die duidelijk geen blad voor de mond neemt.

De eerste film Ted verdiende wereldwijd bijna $600 miljoen bij een budget van $65 miljoen en was Universals best scorende blockbuster van 2012, tegen alle verwachtingen in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix aangeklaagd door Russische abonnees
Series / Nieuws

Netflix aangeklaagd door Russische abonnees

Russische abonnees van Netflix hebben de streamingdienst aangeklaagd nu het platform niet meer in Rusland beschikbaar is.

Russische Netflix-kijkers hebben de streaminggigant aangeklaagd na het besluit van Netflix om het platform niet meer beschikbaar te stellen in Rusland als reactie op de Russische invasie van Oekraïne.

Netflix is uiteraard niet het eerste bedrijf om zich terug te trekken uit Rusland als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. De economie van het land is zwaar getroffen door de sancties van Westerse bedrijven. Het Russische advocatenkantoor Chernyshov, Lukoyanov & Partners heeft een rechtszaak aan te spannen tegen Netflix voor het belang van de abonnees.

Netflix en Rusland
Dit is niet de eerste keer dat Netflix en Rusland onenigheid hebben. Zo weigerde Netflix twintig gratis Russische kanalen aan het platform toe te voegen, tot ongenoegen van de Russen.

Een wet werd aangenomen die streamingdiensten het verplichte om hier aan mee te werken, maar Netflix gaf de Russische invasie van Oekraïne als reden deze kanalen niet op de dienst te zetten. Met de rechtszaak hoopt het advocatenkantoor zo'n 665 duizend euro te winnen.

Netflix heeft minder dan 1 miljoen abonnees in Rusland. Naast het feit dat Netflix niet meer beschikbaar is het land, besloot Netflix eerder dit jaar om al hun officiële Rusland producten niet meer te verkopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Behoorlijke gekkie Jessica Biel in trailer 'Candy'
Series / Trailer

Behoorlijke gekkie Jessica Biel in trailer 'Candy'

Een interessant vijfdelig misdaaddrama dat in vijf nachten online wordt gezet.

De Noord-Amerikaanse streamingdienst Hulu heeft de volledige trailer voor de serie Candy online gezet. De aanstaande miniserie is een waargebeurd misdaaddrama, met in de hoofdrol Jessica Biel als de titulaire bijlmoordenaar.

De serie is bedacht als een reeks van vijf afleveringen die in vijf nachten online worden gezegd. De pilotaflevering is geschreven door Robin Veith, bekend van de series Mad Men en The Act. Michael Uppendahl (Fargo, American Crime Story: Impeachment) regisseerde de pilot.

Trailer Candy met gekkie Jessica Biel
De trailer, die je hieronder kunt bekijken, toont ons Candy Montgomery maatschappelijke rol en haar vriendschap met Betty Gore. De trailer teaset hoe een huisvrouw in een buitenwijk verandert in een onwaarschijnlijke moordenaar terwijl ze haar best doet om haar misdaad te verdoezelen.

Andere rollen zijn voor Melanie Lynskey, Timothy Simons, Pablo Schreiber en Raúl Esparza. Waarschijnlijk kun je in Nederland de serie streamen vanaf maandag 9 mei, wat betekent dat de finale op vrijdag 13 mei online komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'The Flash' is een stuk minder te zien in seizoen 9
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'The Flash' is een stuk minder te zien in seizoen 9

Jesse L. Martin zal minder te zien zijn als Captain Joe West.

Na acht seizoenen in The Flash zal acteur Jesse L. Martin geen vaste kracht meer zijn. Volgens Deadline is Martin niet gevraagd om terug te komen als vast castlid. Naar verwachting keert hij echter volgend seizoen terug voor een paar afleveringen.

Mogelijk heeft dit te maken dat Martin de hoofdrolspeler zal zijn in een pilotaflevering van een nieuwe nieuwe drama voor NBC. De mogelijke serie heet The Irrational en is gebaseerd op Dan Ariely's roman 'Predictably Irrational'.

Jesse L. Martin druk met andere serie
De potentiële serie richt zich op Alec Baker, een wereldberoemde professor in gedragspsychologie met een uniek inzicht in de menselijke natuur die zijn expertise inzet tijdens een aantal belangrijke activiteiten waarbij overheden, bedrijven en wetshandhavers betrokken zijn.

Hij ontmoet zijn gelijke echter in een vrouwelijke binnenlandse terreurverdachte die zijn wereld op zijn kop zet.

Aangezien de productie van zowel de pilot als The Flash in Vancouver zal plaatsvinden, staat de deur open voor Martin om in maar liefst vijf afleveringen in seizoen 9 te verschijnen.

In Nederland zie je The Flash op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: 'The Mandalorian' laat toch nog lang op zich wachten
Series / Nieuws

Helaas: 'The Mandalorian' laat toch nog lang op zich wachten

De terugkeer van The Mandalorian op Disney+ laat vermoedelijk tot december op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-fans moeten toch net iets langer wachten op de terugkeer van Din Djarin dan ze allicht gedacht zullen hebben. De première van het derde seizoen van The Mandalorian in de zomer lijkt niet plaats te gaan vinden.

The Mandalorian krijgt dit jaar nog een derde seizoen als het goed is. Colliders eindredacteur meldt dat het seizoen eind dit jaar van start gaat en dus niet, zoals het gerucht deze week even ging, deze zomer al begint.

The Mandalorian seizoen 3
We weten nog niet wanneer het derde seizoen van The Mandalorian te zien zal zijn. Maar een release in de herfst of in de loop van de winter, zou wel passen bij de release van seizoen 1 en 2 van de serie.

The Mandalorian begon in november 2019 en voegde in oktober 2020 het tweede seizoen aan het aanbod van Disney+ toe.

Fans hoopten echter even op een terugkeer deze zomer, toen Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito in een interview vertelde dat we binnenkort het derde seizoen te zien zouden krijgen. "Er zijn nog een paar dingen die ik moet afronden, maar ik geloof dat het deze zomer te zien is. Er is nog geen datum, maar het komt er snel."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor fans van 'The Flash'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor fans van 'The Flash'

The Flash lijkt richting het einde te hollen, met een kort negende seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash lijkt tot een einde te gaan komen met een ingekort negende seizoen. Dat is het nieuwste bericht over de televisieserie.

Eerder hoorden we dat acteur Jesse L. Martin de serie verlaat. En nu horen we via The Hollywood Reporter dat de serie sneller tot een einde komt dan heel wat mensen gedacht zullen hebben. The CW vernieuwde The Flash recent juist nog voor een nieuw en negende seizoen. Maar de bestellingen van series vonden niet plaats op een normale manier en dat geldt dus helaas ook voor The Flash. Die serie schijnt nu een extra kort negende seizoen te krijgen.

The Flash-einde
Eerder vertelde showrunner Eric Wallace al eens dat The Flash met seizoen 8 een seriefinale in handen had.

Dat betekent ook dat het de vraag is wat we straks nog te zien zullen krijgen rond de serie.

"We schrijven de seizoensfinale op dit moment en ik ben blij je te kunnen vertellen dat alles opgelost is aan het einde van seizoen 8. Zo kunnen we overnieuw beginnen, mochten we - en ik klop nu op hout - de kans en het privilege hebben om een negende seizoen te maken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie gaat een record verbreken
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie gaat een record verbreken

Bridgerton van Shonda Rhimes staat op het punt een record te vestigen op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix betaalt Shonda Rhimes enorme bedragen met een exclusieve deal die gesloten is met de producent. Zij tekende afgelopen zomer een contract voor maar liefst 150 miljoen dollar.

Die deal blijkt Netflix geen windeieren gelegd te hebben! Er worden namelijk enorm goed bekeken series gemaakt door Rhimes voor Netflix. De eerste was Bridgerton, een serie die zelfs de meest populaire serie ooit van Netflix werd. Rhimes lanceerde vervolgens samen met Netflix de nieuwe serie Inventing Anna. Dat werd de vijfde best bekeken engelstalige serie van Netflix ooit.

Bridgerton
Bridgerton keerde recent terug met zijn tweede seizoen. Dat breekt links en rechts records.

Zo blijkt de serie nu al de derde plek in handen te hebben van de best bekeken engelstalige televisieseries ooit op Netflix. 560 miljoen uur werden er al bekeken door fans in de eerste 17 (!) dagen van de release van Bridgerton seizoen 2.

Tegen de tijd dat Bridgerton de volle 28 dagen heeft volgemaakt waar Netflix zich altijd mee bezig houdt, is de kans groot dat de serie helemaal bovenaan staat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' doet dit nieuw voor de serie
Series / Nieuws

'Stranger Things' doet dit nieuw voor de serie

De serie Stranger Things van Netflix duikt dieper dan ooit in het Upside Down.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de release van de nieuwe trailer voor Stranger Things seizoen 4, mogen fans verwachten heel wat te gaan zien van het Upside Down. Dat horen we vandaag.

Stranger Things werd in 2016 gelanceerd en speelt zich af in het fictieve stadje Hawkins. Daar neemt een groepje tieners het op tegen gruwelijke wezens die uit een andere dimensie komen, het Upside Down. Maar in de drie seizoenen die tot nu toe werden vrijgegeven, zagen we nog niet eens zo heel erg veel van die dimensie.

Stranger Things
Het verhaal van het derde seizoen van Stranger Things omvatte weinig rond het Upside Down. Fans zullen nu blij zijn veel meer te gaan zien!

In een recente trailer breakdown met de site IGN, gingen serie-bedenkers Matt en Ross Duffer in op wat we mogen verwachten van de serie. Na een drie jaar durende pauze tussen twee seizoenen, brengt Stranger Things nu meer dan ooit van de dimensie.

"We wilden in het vorige seizoen niet te veel in het Upside Down duiken," aldus Ross Duffer. "En dit seizoen doen we het anders. We gaan er nu echt diep in, brengen daar tijd door. Dus daar ben ik echt enorm opgewonden over. Ik bedoel, we brengen meer tijd door in het Upside Down dan in elk ander seizoen. Het is echt ongelofelijk."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze 'Game of Thrones'-actrice terug voor meer?
Series / Nieuws

Keert deze 'Game of Thrones'-actrice terug voor meer?

Maisie Williams vertelt wat er nodig zou zijn voor een terugkeer naar de franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones mag dan wel in 2019 tot een einde gekomen te zijn, de avonturen van Westeros zijn nog lang niet voorbij.

HBO werkt namelijk aan het behoorlijk uitbreiden van de franchise. De vraag van fans is nu natuurlijk of oude bekenden uit Game of Thrones ook terugkeren. Recent vertelde Maisie Williams, die de rol van Arya Stark speelt, dat ze niet bepaald uitsluit om terug te keren in de franchise.

Game of Thrones-terugkeer
De prequelserie House of the Dragon gaat in elk geval al binnenkort van start. De show begint op 21 augustus. Maar goed, keert Williams dan terug?

"Ik zeg niet dat het nooit zal gebeuren. Maar ik zeg het ook niet in een interview, want dan roept iedereen: 'de spin-off! Die komt er! Want dat is niet zo." Dat vertelde Williams tegenover Variety.

"Het moet het juiste moment zijn, met de juiste mensen. Het moet kloppen binnen de context van alle spin-offs en het universum van Game of Thrones. En dus ook het juiste moment zijn."

De actrice mist de serie niet echt. "Mag ik eerlijk zijn? Ik mis het niet," begon ze. "Ik denk niet dat het gezond is om het te missen. Ik hield ervan. En ik kijk er met genoegen op terug, met trots."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-serie wordt vooral erg duister
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie wordt vooral erg duister

Obi-Wan Kenobi speelt zich af in een wel erg moeilijke tijd voor onze held.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ewan McGregor keert terug naar het sterrenstelsel waar Star Wars zich afspeelt. Hij is in mei te zien in de serie Obi-Wan Kenobi, die als miniserie voor Disney+ ontwikkeld wordt.

Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen het einde van Star Wars: Revenge of the SIth en Star Wars: A New Hope. De Jedi verschuilt zich nadat Order 66 uitgegeven werd door Palpatine en waakt nu over een jonge Luke Skywalker. Schrijver Joby Harold gaat nu in op de televisieserie.

Obi-Wan Kenobi is duister
"Hij speelt zich tien jaar na Revenge of the Sith af, in een tijd van duisternis in het sterrenstelsel," begon Harold.

"Het Keizerrijk is in opkomst. En alle gruwelen die met het Keizerrijk meekomen, beginnen zich te manifesteren in het sterrenstelsel. En de Jedi Order zoals we hen kennen, is bijna helemaal uitgeroeid. Dus alles dat je in de prequels zag, valt uit elkaar."

Obi-Wan Kenobi draait dus om de Jedi die we inmiddels zo goed kennen. "De overgebleven Jedi die nog overleven zijn op de vlucht, zij verbergen zich. En Vader en zijn Inquisitors jagen erop en jagen hen naar het einde van het universum op. In die hopeloze, fatalistische wereld, is er de mogelijkheid van een overlevende Jedi om aan vast te houden en het geloof weer te vinden in een hopeloze wereld."

Obi-Wan Kenobi zie je vanaf 27 mei.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer verwijdert Disney+ een verwijzing uit de Netflix/Marvel-series
Series / Nieuws

Weer verwijdert Disney+ een verwijzing uit de Netflix/Marvel-series

The Defenders is de serie die er nu aan moest geloven bij Disney.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat The Defenders zijn post-credits teaser voor de serie The Punisher mist.

De serie The Defenders was oorspronkelijk te zien op Netflix. Aan het einde van de serie zagen we een teaser trailer voor de serie The Punisher, waarin Jon Bernthal een hamer gebruikt om zijn logo in beton te slaan. Tegelijk krijgen we daarna een paar kleine flitsen met beelden van de serie te zien.

The Defenders is veranderd
Twitteraar Ian Cardona meldt dat de teaser voor The Punisher niet langer te zien is aan het einde van The Defenders. Die verandering is vervolgens bevestigt door de site CBR.

Marvels televisie-universum begon in 2015 met de serie Daredevil. De series rond personages als Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist bouwden de komst van al deze helden langzaamaan op, om vervolgens tot een crossover te leiden die The Defenders heette.

Daarin zagen we de groep uit de titel het opnemen tegen The Hand.

Hoewel de series positief ontvangen werden, cancelde Netflix alle series beginnen met die rond Iron Fist in 2018. Dat kwam omdat Marvel werkte aan een eigen reeks series, die met WandaVision van start ging.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.