Speciale 'Sherlock'-aflevering speelt zich 100 jaar geleden af

'Sherlock' speelt zich 100 jaar geleden af

De kerstaflevering staat compleet op zichzelf.

Bram de Groot, 18-03-2015 10:07

Eerder dit jaar zagen we een reeks setfoto's van de speciale Sherlock-aflevering voorbijkomen waaruit opgemaakt kon worden dat het duo Sherlock Holmes en John Watson zich in het verre verleden zullen gaan bevinden. De foto's startten geruchten over tijdreizen en flashbacks, maar nu heeft showrunner Steven Moffat duidelijkheid gegeven.
Tegenover Entertainment Weekly liet Moffat weten dat dat 90 minuten durende aflevering op zichzelf staat: "De special heeft zijn eigen ding. We wilden dit doen, maar dan in de vorm van een speciale aflevering. Het moest compleet op zichzelf staan. Het bevindt zich in zijn eigen kleine wereldje."

Volgens EW speelt de aflevering zich af in het Victoriaanse Engeland en onderzoeken Holmes (Benedict Cumberbatch) en Watson (Martin Freeman) een grote misdaad in de 19e eeuw.

De aflevering wordt uitgezonden op 25 december en in 2016 volgen drie nieuwe afleveringen die aansluiten op de eerdere drie seizoenen.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Sherlock, holmes, seizoen 4, special, bbc, Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, John Watson, bbc one, 2015, kerst, foto, set, Steven Moffat

Informatie over de serie: Sherlock

Populair nieuws