search

Ons nieuws van woensdag 18 maart 2015

Bekijk de eerste minuten zesde seizoen 'Community'
Series / Video/clip/featurette

Bekijk de eerste minuten zesde seizoen 'Community'

Frisbees vormen een groot probleem voor Greendale.Hierboven kan je de eerste minuut van het zesde seizoen van de komedieserie Community bekijken. Daaruit blijkt dat Greendale in elk geval in de eerste van het dertien afleveringen tellende seizoen, grote problemen krijgt. De school gaat gebukt onder het grote gewicht van een flinke hoeveelheid frisbees.

Rollen worden gespeeld door Joel McHale, Gillian Jacobs, Alison Brie, Danny Pudi, Jim Rash en Ken Jeong. Verder zijn er rollen voor nieuwkomers Paget Brewster en Keith David.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Better Call Saul' aflevering 7 - Bingo
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 7 - Bingo

Toch maar weer Slippin' Jimmy?

Wat vooraf ging
We zijn alweer toe aan de zevende aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Heel goed is hij daar niet in en het is dan ook vooral broer Chuck (Michael McKean) die hem daarvan weerhoudt. Ondertussen heeft Jimmy met een billboard-actie de bal aan het rollen gekregen en heeft hij zijn eerste bijzondere klanten gehad… Maar blijft het goed gaan?

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, MarcoAFLEVERING 7: BINGO
Waar de vorige aflevering van Better Call Saul in z'n geheel om Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) draaide, speelt Jimmy McGill in Bingo eindelijk weer de hoofdrol. De aflevering toont aan hoe oprecht Jimmy is in zijn pogingen om het goede te doen. Maar ook hoe moeilijk hij het daarmee heeft. Jimmy helpt eerst Mike uit de brand (door het notitieboekje terug te brengen) en gaat vervolgens langs bij broer Chuck.

Die blijkt zijn best te doen om resistentie op te bouwen tegen elektriciteit. Het lijkt er daardoor op dat Chuck binnen afzienbare tijd weer terug gaat naar Hamlin, Hamlin & McGill. Dat Jimmy vervolgens dossiers achterlaat in de woning van Chuck en die meteen als Jimmy vertrekt ze door begint te lezen, laat verder zien hoe graag hij weer mee wil draaien in de samenleving.

Daarna zien we Kim (Rhea Seehorn) en Jimmy samen in een leegstaand kantoor. Daar biedt Jimmy een partnerschap aan en stelt hij voor dat Kim het grootste kantoor krijgt. Maar zij weigert, want haar carrière ligt bij Hamlin (die ook haar studie betaalde). Direct daarna zien we de Kettlemans weer. Zij zien het niet zitten om een deal met justitie te sluiten en het geld terug te geven. Geld dat ze zeggen niet gestolen te hebben en dus willen ze weg bij Kim.

Craig en Betsy met veel stampij naar Jimmy, die ze eigenlijk niet wil accepteren als klanten. Hij doet het, zodra Betsy hem eraan herinnert dat ze hem steekpenningen betaald heeft (met geld waarvan ze tegelijk beweert het niet te hebben). Als Jimmy er vervolgens achter komt, dat de Kim daardoor gedegradeerd is bij Hamlin, besluit hij haar uit de brand te helpen.

Mike is Jimmy nog een gunst verschuldigd en brengt de steekpenningen terug naar de Kettlemans. Vervolgens breekt Mike daar in en brengt hij het hele geldbedrag naar justitie. Jimmy laat de Kettlemans vervolgens naar Kim gaan en daarmee is ook haar carrière weer gered. Maar zelf is Jimmy er weinig mee opgeschoten. Niet alleen is hij het geld kwijt, maar ook kan hij nog steeds niet werken met Kim. En daar komt bij, dat het weer een crimineel plannetje was, waarmee hij de zaak kon rechtzetten. Hoe graag hij ook goed doet, Jimmy blinkt uit in het slechte.Nog wat citaten:
"Im working with a lot of elders, maybe dementia is contagious"
"Jesus. Get's bigger everytime I look at it."
"You thief!" / "Takes one to know one"
"You stole from us. We will have you arrested"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie 'Twin Peaks' op rolletjes
Series / Nieuws

Productie 'Twin Peaks' op rolletjes

Een bron spreekt tegen wat David Lynch gisteren liet weten.

Gisteren liet regisseur David Lynch nog weten dat het geplande derde seizoen van Twin Peaks onzeker is. Bronnen laten aan Entertainment Weekly weten dat de boel toch op schema ligt. "Er is niets aan de hand, wat normaliter niet zou gebeuren tijdens een pre-productieproces met David Lynch," liet de bron weten. "Alles gaat vooruit en iedereen heeft er ontzettend veel zin in."

Lynch zelf vertelde gisteren nog het volgende: "Op dit moment kan ik niet meer zeker zeggen dat het gaat gebeuren." Het verhaal ging toen dat de contractonderhandelingen moeizaam zouden verlopen, iets wat nu tegengesproken wordt.

Gepland is dat oorspronkelijke castleden als Kyle MacLachlan , Sheryl Lee en Dana Ashbrook terug keren voor een release in 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robbie Kay gecast in 'Heroes Reborn'
Series / Nieuws

Robbie Kay gecast in 'Heroes Reborn'

Hij speelde eerder de schurkachtige Peter Pan in ABC's Once Upon a Time.

De Britse acteur Robbie Kay, die eerder de schurkachtige Peter Pan in ABC's Once Upon a Time speelde, is het nieuwste castlid van NBC's 13-delige serie Heroes Reborn. Hij zal te zien zijn naast o.a. Zachary Levi en Jack Coleman. Volgens Deadline zal Kay een nieuw personage spelen, maar NBC wil nog niks kwijt over de kwestie.

Voordat Heroes Reborn zal worden uitgezonden, zal NBC een digitale serie uitbrengen waarin nieuwe personages en verhaallijnen zullen worden geïntroduceerd.

Tim Kring, de bedenker van Heroes, produceert de miniserie samen met James Middleton en Peter Elkoff. Matt Shalman zal de eerste aflevering regisseren. Het is nog onbekend wanneer de eerste aflevering precies zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speciale 'Sherlock'-aflevering speelt zich 100 jaar geleden af
Series / Nieuws

Speciale 'Sherlock'-aflevering speelt zich 100 jaar geleden af

De kerstaflevering staat compleet op zichzelf.

Eerder dit jaar zagen we een reeks setfoto's van de speciale Sherlock-aflevering voorbijkomen waaruit opgemaakt kon worden dat het duo Sherlock Holmes en John Watson zich in het verre verleden zullen gaan bevinden. De foto's startten geruchten over tijdreizen en flashbacks, maar nu heeft showrunner Steven Moffat duidelijkheid gegeven.

Tegenover Entertainment Weekly liet Moffat weten dat dat 90 minuten durende aflevering op zichzelf staat: "De special heeft zijn eigen ding. We wilden dit doen, maar dan in de vorm van een speciale aflevering. Het moest compleet op zichzelf staan. Het bevindt zich in zijn eigen kleine wereldje."

Volgens EW speelt de aflevering zich af in het Victoriaanse Engeland en onderzoeken Holmes (Benedict Cumberbatch) en Watson (Martin Freeman) een grote misdaad in de 19e eeuw.

De aflevering wordt uitgezonden op 25 december en in 2016 volgen drie nieuwe afleveringen die aansluiten op de eerdere drie seizoenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Rizzoli & Isles' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Rizzoli & Isles' seizoen 4

Prima uitgave van een onderhoudende misdaadserie.

Cast: Angie Harmon (Detective Jane Rizzoli), Sasha Alexander (Dr. Maura Isles), Jordan Bridges (Frankie Rizzoli Jr.), Bruce McGill (Detective Vince Korsak), Lorraine Bracco (Angela Rizzoli) | Jaren: 2010 "“ heden | TV-release: Net 5, TNT

Schrijfster Tess Gerritsen bedacht rechercheur Jane Rizzoli in 2001, in haar eerste boek. Er verschenen vervolgens nog eens negen boeken, waarin het personage samenwerkte met medisch onderzoeker Dr. Maura Isles. De boeken dienen als inspiratie voor deze serie van televisiezender TNT. Het vierde seizoen is nu op Dvd verkrijgbaar in Nederland.

De slechtste slechteriken van de bad guys van Boston brengen het beste naar boven in Detective Jane Rizzoli en forensisch arts Maura Isles. Met hun expertise en hun instinct analyseren ze lichamen, pakken ze misdadigers en bieden uitkomst in moeilijke zaken. In seizoen 4 zijn hun persoonlijke levens echter even ingewikkeld als hun werk. De slimme, opgeruimde Maura worstelt met verwikkelingen rond haar biologische familie, terwijl ze steeds meer te weten komt over hun verleden in de georganiseerde misdaad. De spontane, nuchtere Jane twijfelt over haar lange-afstandrelatie wanneer haar aantrekkelijke nieuwe baas haar hart sneller laat kloppen. Zestien moorddadig goede afleveringen stellen de hartsvriendinnen voor de ultieme test. Met hun karakteristieke humor en menselijke warmte doorstaan ze grote veranderingen en hartverscheurende beslissingen "“ en dat alles terwijl ze Bostons hardste criminelen aanpakken.

De kijkcijfers van dit vierde seizoen zijn redelijk goed te vergelijken met die van eerdere seizoenen. Afleveringen trekken gemiddeld zo'n vijf tot zes miljoen mensen naar de zender. Ook is de ontvangst redelijk positief. Recensenten prijzen het acteerwerk en vinden dat de vriendschap tussen de twee onderzoekers steeds realistischer wordt. Wel zou het schrijfwerk zo nu en dan wat beter kunnen.DVD: seizoen 4 | Duur: 40 min. / 16 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans, Duits 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans Discs: 4 x DVD | EAN: 5051888209332 | Met dank aan: Warner Bros

Het vierde seizoen van Rizzoli & Isles tref je aan in een reguliere Dvd-hoes. Om die hoes zit een slipcover, met hetzelfde design als de hoes. Ook de informatie die je op beide items aantreft is hetzelfde. Voorop de twee hoofdpersonen van de serie en achterop een blik op een aantal van de andere belangrijke personages. Een synopsis en de gebruikelijke technische details maken het geheel af. In de Dvd-hoes vind je verder informatie over wat op welke schrijf staat. De vier schijven bevatten elk vier afleveringen en zijn verschillend van kleur.

De afleveringen zelf zien er prima uit. De kleuren zijn natuurlijk en niet teveel verzadigd. De verschillende locaties komen verder goed tot hun recht, vooral als je je realiseert dat het geheel zich dan wel in Boston afspeelt, maar daar niet opgenomen is. Verder is het dialoog goed verstaanbaar en neemt de muziek nooit de boventoon over dialoog.

Extra's
Er zitten maar twee korte en toch best onderhoudende extra's op deze uitgave: When Truth Meets Fiction en Building Boston. Die eerste laat zien hoe uitvoerend producent Janet Tamaro haar verleden als verslaggever gebruikt, om ware gebeurtenissen te koppelen aan de fictieve verhalen in de serie. En Building Boston laat de uitdagingen van de crew zien, waar ze mee te maken krijgen bij het transformeren van opnamelocatie Los Angeles in stad Boston.Vijfde en zesde seizoen
TNT is in de Verenigde Staten sinds gisteren klaar met de uitzendingen van het vijfde seizoen. De laatste aflevering daarvan ging op 17 maart in première en werd goed bekeken. Een zesde seizoen is ook al besteld en moet over een paar maanden uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.