'Stranger Things' volgt 'Harry Potter' in zijn vierde seizoen

'Stranger Things' volgt 'Harry Potter'

Stranger Things is volgens acteur Finn Wolfhard nu net Harry Potter.

Jim Pedd, 19 april 2022 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Stranger Things-acteur Finn Wolfhard vergelijkt het duistere vierde seizoen van de serie met de evolutie van de Harry Potter-franchise, naarmate de cast en het publiek ouder werden.

Netflix lanceerde de serie Stranger Things in 2016. Toen leerden we de telekinetische tiener Eleven kennen, en ontdekten we gaandeweg van alles over haar oorsprong in Hawkins en een samenzwering van de Amerikaanse regering. Inmiddels weten we daar meer over en is Stranger Things een grotere en epischere serie.

Stranger Things
Stranger Things is dankzij zijn nostalgische stijl en interessante mysteries zo'n groot succes geworden. Seizoen 1 speelde nog rond middelbare scholieren en kinderen op de basisschool. Eind seizoen 3 waren ze al klaar met school.

Nu zien we dus een seizoen dat zich jaren later afspeelt en een stuk volwassener is. Dat heeft implicaties voor de verhalen van de personages en de serie zelf. Stranger Things wordt net als de Potter-films een stuk volwassener, in thematiek, verhalen en stijl.

"Inherent zie je dat de serie met elk seizoen weer meer duister wordt. Maar ook grappiger, enger en dramatischer. Dat alles kan omdat wij ouder worden en opgroeien. We zijn straks niet allemaal ineens 40 jaar oud met pruiken op en gillend over de Demogorgon. Maar het is wel een goed voorbeeld van hoe de Duffer-broers onze personages behandelen als de leeftijd die ze hebben. Ik vergelijk het graag met Harry Potter. Die films werden ook steeds duisterder. En dat doen wij ook."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Stranger Things, Harry Potter, Netflix, Finn Wolfhard

Populair nieuws