Deel je je Netflix-wachtwoord? Dan ga je extra betalen

Deel je je Netflix-wachtwoord? Dan ga je betalen

Netflix gaat dit aanpakken, nu het toch te veel omzet lijkt te kosten.

Jim Pedd, 20 april 2022 19:46

Voor het eerst in een decennium verloor Netflix abonnees. De streamingdienst zet nu de aanval in op het delen van wachtwoorden tussen verschillende huishoudens.
In een brief aan aandeelhouders stelt Netflix dat het delen van wachtwoorden een van de grootste redenen is waarom men abonnees verloor. Daarom gaat men het nu echt aanpakken.

Delen van wachtwoorden
"Dit is een grote kans, want deze huishoudens kijken al naar Netflix en genieten van onze dienst," schrijft Netflix in de brief. "Delen hielp waarschijnlijk onze groei te stimuleren, doordat meer mensen Netflix gingen gebruiken. En we hebben altijd geprobeerd het delen binnen hetzelfde huishouden gemakkelijker te maken, met functies als profielen en meerdere streams. Hoewel die populair zijn geworden, hebben ze ook voor verwarring gezorgd over hoe Netflix gedeeld kan worden met andere huishoudens."

Daarom kondigde Netflix vorig jaar al het plan aan om technologie te testen die accounts zou kunnen identificeren die gedeeld worden, waar dan 3 tot 4 dollar per maand extra voor betaald kan worden.

Eerder dit jaar gooide Netflix al de kosten abonnementen omhoog, om de groeiende investeringen in nieuwe content te kunnen betalen.

De streamingdienst geeft continu weer meer geld uit aan zijn eigen content, in een poging materiaal te vinden dat net zo groot kan worden als Star Wars en het Marvel Cinematic Universe.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, Abonnees, wachtwoord, Delen

Populair nieuws