search
Martin Scorsese komt met wel erg opvallend nieuws
Series / Streaming-diensten

Martin Scorsese komt met wel erg opvallend nieuws

De gerenommeerde regisseur heeft vriend en vijand verrast door een eigen streamingdienst aan te kondigen...

Geoffrey Ketels
Het landschap met streamingdiensten barst uit haar voegen. Heel wat bedrijven hebben dan ook inmiddels hun eigen dienst op de markt gelanceerd. Ook nu weer wordt er een nieuw streamingplatform aangekondigd. Verantwoordelijk voor deze nieuwe dienst is niemand minder dan regisseur Martin Scorsese.

Het moet gezegd dat de bekende regisseur het met dit nieuwe platform over een iets andere boeg gooit. Het nieuwe streamingplatform krijgt de naam The Film Foundation Restoration Screening Room. Ze is in eerste instantie bedoeld voor gerestaureerde films. Deze zullen opnieuw in de schijnwerpers worden geplaatst. Opmerkelijk, de films die toegevoegd zullen worden zullen slechts gedurende 24 uur bekeken kunnen worden.

Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of er ook series toegevoegd zullen worden. Gelet op het concept lijkt dit weinig waarschijnlijk.

Gratis
Een niet onbelangrijk verschil tussen The Film Foundation Restoration Screening Room en bijvoorbeeld de streamingdiensten Netflix, Prime Video, Disney Plus, etc. is terug te vinden in het feit dat het platform van Scorsese volledig gratis is.

In eerste instantie gaat het dus uitsluitend om gerestaureerde films die op het platform toegevoegd zullen worden. Die eerste film luistert naar de naam I Know Where I'm Going. In eerste instantie verscheen ze in het jaar 1945. De gerestaureerde film is binnen twee weken te bekijken op de streamingdienst.

De lancering van de nieuwe streamingdienst vindt plaats op 9 mei 2022. De tweede gratis film staat op de planning voor 13 juni van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen