search

Ons nieuws van zaterdag 23 april 2022

Martin Scorsese komt met wel erg opvallend nieuws
Series / Streaming-diensten

Martin Scorsese komt met wel erg opvallend nieuws

De gerenommeerde regisseur heeft vriend en vijand verrast door een eigen streamingdienst aan te kondigen...

Geoffrey Ketels
Het landschap met streamingdiensten barst uit haar voegen. Heel wat bedrijven hebben dan ook inmiddels hun eigen dienst op de markt gelanceerd. Ook nu weer wordt er een nieuw streamingplatform aangekondigd. Verantwoordelijk voor deze nieuwe dienst is niemand minder dan regisseur Martin Scorsese.

Het moet gezegd dat de bekende regisseur het met dit nieuwe platform over een iets andere boeg gooit. Het nieuwe streamingplatform krijgt de naam The Film Foundation Restoration Screening Room. Ze is in eerste instantie bedoeld voor gerestaureerde films. Deze zullen opnieuw in de schijnwerpers worden geplaatst. Opmerkelijk, de films die toegevoegd zullen worden zullen slechts gedurende 24 uur bekeken kunnen worden.

Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of er ook series toegevoegd zullen worden. Gelet op het concept lijkt dit weinig waarschijnlijk.

Gratis
Een niet onbelangrijk verschil tussen The Film Foundation Restoration Screening Room en bijvoorbeeld de streamingdiensten Netflix, Prime Video, Disney Plus, etc. is terug te vinden in het feit dat het platform van Scorsese volledig gratis is.

In eerste instantie gaat het dus uitsluitend om gerestaureerde films die op het platform toegevoegd zullen worden. Die eerste film luistert naar de naam I Know Where I'm Going. In eerste instantie verscheen ze in het jaar 1945. De gerestaureerde film is binnen twee weken te bekijken op de streamingdienst.

De lancering van de nieuwe streamingdienst vindt plaats op 9 mei 2022. De tweede gratis film staat op de planning voor 13 juni van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Hold Tight'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende thrillerserie 'Hold Tight'

De gloednieuwe reeks is gebaseerd op een boek van niemand minder dan Harlan Coben...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf vandaag is op streamingdienst Netflix de gloednieuwe thrillerserie Hold Tight te bekijken. De nieuwe reeks is gebaseerd op een boek van de bekende schrijver Harlan Coben.

De serie Hold Tight vertelt het verhaal van Anna en Michał Barczyk. Het koppel is gelukkig getrouwd en heeft samen een zoon genaamd Adam. Het rustige leven waar de gemeenschap zich in eerste instantie door kenmerkt verandert plots wanneer de 18-jarige Adam komt te verdwijnen.

De bezorgde ouders stellen alles in het werk om hun kinderen die balanceren op de rand van volwassenheid te beschermen. Ze beslissen dan ook om het heft in eigen handen te nemen.

The Woods
Voor Hold Tight geldt dat ze eigenlijk een beetje dienst doet als een vervolg op de reeks The Woods. De hoofdrollen in deze nieuwe reeks zijn weggelegd voor namen als Magdalena Boczarska, Leszek Lichota en Krzysztof Oleksyn.

De volledige serie Hold Tight is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegde maar liefst 23 (!) series nieuw toe
Series / Featured

HBO Max voegde maar liefst 23 (!) series nieuw toe

Het was weer een drukke week op HBO Max met veel nieuwe series.

Elke zaterdag kijken we welke series allemaal nieuw toegevoegd zijn aan het aanbod van de relatief nieuwe streamingdienst HBO Max. En wederom zijn dat er heel veel! We duiken er maar meteen in.

The Weight of the Nation (seizoen 1, aflevering 1-4): Deze vierdelige documentaire informeert over de nieuwste ontdekkingen aangaande de oorzaken en gevolgen van overgewicht. Weight of the Nation choqueert de kijker door de consequenties van overgewicht in beeld te brengen en doet hierin geen concessies.

Motherland (seizoen 1-3): Een groep niet zo perfecte ouders tonen de komische en idiote kanten van het moederschap van welgestelden, die hun best doen om bij te blijven.

Victor and Valentino (seizoen 2): Victor en Valentino is een avontuurlijke komedie over twee half broers, die de zomer bij hun oma doorbrengen in het plaatsje Monte Macabre. In dit kleine, mysterieuze stadje komen mythen en legenden uit de folkore van Midden Amerika tot leven.

Unikitty! (seizoen 3): Unikitty verlaat de Lego-film en creëert haar eigen wereld vol avontuur, spanning en dansfeestjes! Ze heeft een goed hart en een kort lontje en doet letterlijk alles wat nodig is om haar koninkrijk tevreden te houden.

Uncle Grandpa (seizoen 1 en 2): Ome Opa is de magische Oom en Opa van iedereen ter wereld, en als hij langskomt valt er altijd iets te beleven! Deze nieuwe serie zit vol visuele grappen en heeft een spannend format. De show draait om Ome Opa en zijn vrolijke bende.

The Flight Attendant (seizoen 2): Hoe het leven in een nacht kan veranderen. Stewardess Cassandra Bowden wordt met een kater wakker in haar hotelkamer in Bangkok. Naast haar ligt een dood persoon, maar ze heeft geen idee wat er gebeurd is.

Teletubbies (seizoen 1): De tijdloze Teletubbies maken een nieuwe start voor een nieuwe generatie.

Summer Camp Island (seizoen 2 en 3): Oscar en Hedgehog zijn zojuist afgeleverd bij Zomerkamp in Maine. Zodra de ouders het eiland verlaten, gebeuren er de vreemdste dingen.

Steven Universe (seizoen 4 en 5): Steven mag dan wel niet zo krachtig zijn als de Edelstenen, het weerhoudt hem er niet van om Granaat, Amethist en Parel te vergezellen op hun magische avonturen.

Mr. Magoo (seizoen 1): Iedereen is dol op Magoo! Dit opgewekte kereltje is altijd bereid een handje te helpen. Maar doordat hij niet doorheeft dat hij dringend een bril nodig heeft, is hij een wandelende ramp!

Monster Beach (seizoen 1): Monster Beach volgt de ijzingwekkend grappige avonturen van de surfende zus en broer Jan en Dean, die bij hun oom en een stel ondeugende monsters een gruwelijk leuke tijd doorbrengen tijdens een eindeloze vakantie op het Iki-Iki eiland.

Infinity Train (seizoen 1): Nadat ze op een mysterieuze, interdimensionale trein zijn gestapt, betreden de passagiers wonderlijke werelden waarin ze puzzels moeten oplossen en monsters moeten overmeesteren om hun weg terug naar huis te kunnen vinden.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (S01E07)
Young Sheldon (S05E18)
The Informant (S01E05)
One True Singer (S01E05)
Game Theory with Bomani Jones (S01E06)
Julia (S01E06)
Tokyo Vice (S01E04)
All American: Homecoming (S01E08)
All American (S04E15)
Clarence (S01E43)
The Invisible Pilot (S01E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige trailer voor unieke serie 'Prehistoric Planet'
Series / Nieuws

Prachtige trailer voor unieke serie 'Prehistoric Planet'

Apple TV+ heeft de trailer voor deze vijfdelige documentaireserie online gezet.

Apple TV+ heeft de trailer voor première van de serie Prehistoric Planet online gezet. Het betreft een nieuwe documentaireserie over de natuurlijke historie die vijf avonden lang van maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei zal worden uitgebracht.

In de serie ervaar je de wonderen van onze wereld als nooit tevoren in de epische docuserie van de makers van Planet Earth en uitvoerend producent Jon Favreau (The Mandalorian).

De serie reist zo'n 66 miljoen jaar terug naar de tijd dat majestueuze dinosaurussen en buitengewone wezens door de landen, zeeën en luchten zwierven.

Trailer prachtige serie Prehistoric Planet
Sir David Attenborough is de stem die de beelden in de serie begeleid, met een soundtrack van componist Hans Zimmer. De serie verkent enkele dinosaurussen die tot nu toe nooit de juiste schermtijd hebben gekregen, waaronder de Qianzhousaurus Rex.

Ook biedt Prehistoric Planet een aantal ultramoderne CG-animatie om deze wonderen tot leven te brengen. Vanaf 23 mei op de dienst van Apple.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tragische start voor Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Tragische start voor Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi'

Obi-Wan Kenobi van Ewan McGregor leeft al tien jaar met heel wat schuldgevoelens.

De Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi gaat eind volgende maand aftrappen met een "traumatisch moment" voor het Obi-Wan personage van Ewan McGregor. Dit meldt producent Michelle Rejwan.

In een nieuw interview onthulde Rejwan dat als het verhaal van Obi-Wan Kenobi begint we vinden hem op "een behoorlijk traumatisch moment als hij al zoveel heeft verloren Hij heeft zich verstopt als zijn leerling en broer, Anakin, naar de Dark Side is overgestapt, en hij leeft daar al tien jaar mee."

"We vinden hem echt op een plek waar hij behoorlijk verdwaald is," voegde de product toe.

Hayden Christensens Darth Vader
Tegenover SFX Magazine bevestigde Rejwan dat de terugkeer van Hayden Christensens Darth Vader voor de serie Obi-Wan Kenobi "altijd deel uitmaakte van het verhaal".

Darth Vader is volgens de producent een cruciaal element "omdat hij en Anakin Skywalker zulke belangrijke personages zijn voor Obi-Wan, in de schaduw van de gebeurtenissen van Revenge Of The Sith." Ze vervolgde: "Hij moest op zo'n ongelooflijk tragische manier sterven. Hij had geen keuze. Hij leefde in die periode met nogal wat schuldgevoelens."

Vanaf 27 mei start Obi-Wan Kenobi op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien! De trailer voor grote scifi-serie 'Night Sky'
Series / Trailer

Zien! De trailer voor grote scifi-serie 'Night Sky'

Eind volgende maand verschijnt deze nieuwe miniserie op Prime Video.

Prime Video heeft de officiële trailer voor Night Sky online gezet. De preview is voor het aankomende science fiction-drama van Amazon Studios en Legendary Television. Check de beelden hieronder.

De hoofdrollen zijn voor Academy Award-winnaars Sissy Spacek (The Old Man and The Gun) en J. K. Simmons (Being the Ricardos). Er zijn aanvullende rollen voor onder meer Chai Hansen (The Newsreader), Kiah McKirnan (Mare of Easttown), Julieta Zylberberg (The Invisible Look), Rocí­o Hernández (La caí­da) en Adam Bartley (Longmire).

Trailer Night Sky
Night Sky volgt Irene (Spacek) en Franklin York (Simmons), een koppel dat jaren geleden een kamer in hun achtertuin ontdekte die op onverklaarbare wijze naar een vreemde, verlaten planeet leidt.

Sindsdien hebben ze hun geheim zorgvuldig bewaakt, maar wanneer een raadselachtige jongeman hun leven binnenkomt, wordt het rustige bestaan van de Yorks al snel overhoop gehaald. De mystificerende kamer die ze zo goed dachten te kennen, blijkt veel meer te zijn dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen.

Alle acht afleveringen gaan op Prime Video in première op vrijdag 20 mei.



Binnenkort te streamen: De ontzettend veelbelovende serie 'Night Sky'[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze 12 series nieuw toe
Series / Featured

Disney+ voegde deze 12 series nieuw toe

Het blijft feest met elke week weer nieuwe series op Disney+. Dit zijn ze deze week.

Het was behoorlijk druk op Disney+ deze week. We zetten alle nieuwe series die zijn toegevoegd op een rij. Daarna volgt het overzicht met series waarvan een nieuwe aflevering verscheen.

It's Always Sunny in Philadelphia (seizoen 1-14): Vier egocentrische vrienden runnen een Ierse pub in Philadelphia en proberen hun weg te vinden in de volwassen wereld van werk en relaties. Helaas zorgen hun vreemde opvattingen en onzekere beslissingen er vaak voor dat ze in de problemen komen. De ongemakkelijke situaties die ze steeds weer creëren worden vaak alleen maar slechter voordat ze beter worden.

The Dropout (seizoen 1): "The Dropout" is het verhaal van Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) en Theranos, een verhaal over ambitie en roem die tragisch mis is gegaan. Hoe kon 's werelds jongste vrouwelijke selfmade miljardair alles in een oogwenk verliezen?

Once (seizoen 1): Een jongeman zingt en speelt dagelijks gitaar op straat, maar het meeste van de tijd helpt hij stofzuigers repareren in de zaak van zijn vader in Dublin. Op een avond staat een Tsjechische immigrante voor hem, die hem tien cent geeft. Ze raken in gesprek en toevallig heeft zij een kapotte stofzuiger, én kan zij piano spelen en zingen, zo blijkt. Ze trekken vervolgens veel met elkaar op, spelen en zingen samen, en krijgen gevoelens voor elkaar. Ze zijn echter ook verwikkeld in andere liefdesperikelen.

Harrow (seizoen 1-3): Dr. Daniel Harrow is een forensisch patholoog met een totale minachting voor gezag. Hij is bereid elke regel te overtreden, zolang hij slachtoffers maar een stem kan geven om te onthullen wat er met hen is gebeurd. Dankzij zijn werkwijze is hij in staat zelfs de meest bizarre zaken op te lossen. Wanneer een vreselijk geheim uit zijn verleden onthuld dreigt te worden, moet hij al zijn forensische vaardigheden gebruiken om dit voor altijd verborgen te houden.

Deep State (seizoen 1 en 2): Max Easton is een voormalig spion wiens verleden terugkomt als hij door George White, hoofd van het geheime MI6 / CIA-team 'The Section', wordt weggeroepen uit zijn nieuwe bestaan in de Pyreneeën. White overtuigt Max om terug te keren om de dood van zijn vervreemde zoon Harry te wreken. De inzet wordt verhoogd wanneer Max zichzelf in het hart van een geheime inlichtingenoorlog bevindt, ondergedompeld in een wijdverspreide samenzwering om te profiteren van de verspreiding van chaos in het Midden-Oosten. Max gaat een gevaarlijk spel binnen, omdat machtige bedrijven laten zien dat ze bereid zijn zich tot het uiterste in te spannen om hun reputatie te beschermen en hun geheimen te begraven.

Danger Decoded (seizoen 1): We opereren in een wereld van gevaar. Maar liefst 56 procent van de piloten geeft toe in slaap te vallen tijdens een vlucht, maar de kans is groter dat je sterft door uit bed te vallen dan door een vliegtuigongeluk.

NIEUWE AFLEVERINGEN
This Is Us (S06E08)
9-1-1: Lone Star (S03E03)
The Proud Family: Louder and Prouder (S01E10)
Our Kind of People (S01E10)
Moon Knight (S01E04)
The Kardashians (S01E02):
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen voor 'The Witcher: Blood Origin'?
Series / Nieuws

Problemen voor 'The Witcher: Blood Origin'?

De cast van The Witcher: Blood Origin moet terugkeren voor heropnames van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van Netflix-serie The Witcher: Blood Origin werden afgelopen november afgerond. Maar het blijkt dat er nog werk verricht moet worden.

Redanian Intelligence meldt op basis van berichten op sociale media van cast- en crewleden, dat er heropnames plaatsvinden. Ook showrunner Declan de Barra meldde dit op sociale media. Eerder hoorden we al dat de heropnames plaats zouden vinden en op 12 april van start zouden gaan, met een tijdsduur van plusminus een week.

The Witcher: Blood Origin
De opnames van The Witcher: Blood Origin werden in eerste instantie op 21 november afgerond, enkele weken voordat de eerste trailer werd vrijgegeven.

De clip verscheen tegelijk met The Witcher seizoen 2 en introduceerde hoofdpersonages Eile, Fjall en Scian, die als groep over de grote en oeroude landschappen van het Continent reizen in de serie. Ook zagen we wat flitsen van geweld van The Witcher: Blood Origin, waaronder strijdende elfenclans, die worstelden om heerschappij over het land.

The Witcher: Blood Origin speelt zich 1.200 jaar voor de gebeurtenissen van de hoofdserie af en laat heel wat nieuwe personages in het Witcher-universum zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-ster over grote controverse
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-ster over grote controverse

Ellen Pompeo neemt het op voor Katherine Heigl die een paar jaar geleden controversieel lag.

Meer dan een decennium nadat Katherine Heigl botste met de bazen bij ABC en het creatieve team van Grey's Anatomy, laat actrice Ellen Pompeo weten het wel met haar eens te zijn.

De dramaserie begon in 2005 als mid-season vervanger van de serie Boston Legal en werd een enorme hit. Bijna 400 afleveringen en 18 seizoenen later, zien we dat Grey's Anatomy langzaamaan minder populair wordt. Toch komt er een negentiende seizoen.

Grey's Anatomy-controverse
Heigl was aan het begin van Grey's Anatomy ook een series regular en speelde Izzie Stevens. Maar haar problemen begonnen in 2008, toen ze kritische opmerkingen maakte over de series waarin ze speelde. Zo trok ze uiteindelijk haar naam terug uit de Emmy Considerations-lijst, omdat ze te weinig momenten in de serie van belang zou hebben gekregen.

Het leidde tot frictie en uiteindelijk en tot het vertrek van Heigl. Nu vertelt Pompeo dat ze vindt dat de actrice het juist goed deed destijds.

"Ik weet nog dat Heigl iets zei in een talkshow over het gestoorde aantal uren dat zij draaiden. En daar had ze echt honderd procent gelijk in. Als ze dat vandaag de dag had gezegd, was ze een held geweest. Maar ze liep voor op haar tijd. Zij maakte een statement over onze gestoorde uren en natuurlijk werd ze bekritiseerd als vrouw, ondankbaar genoemd. De waarheid is dat ze 100 procent eerlijk was en dat het klopte wat ze zei. Ze had ballen om dat te doen, vertelde de waarheid en stond niet te liegen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max brengt Netflix een gevoelige klap toe
Series / Streaming-diensten

HBO Max brengt Netflix een gevoelige klap toe

Streamingdienst HBO Max scoort behoorlijk goed qua nieuwe abonnees, waar Netflix juist inleverde.

HBO Max en HBO zien significante groei in het aantal abonnees. Dat is goed nieuws voor het net gevormde Warner Bros. Discovery en mogelijk slecht nieuws voor Netflix.

HBO en HBO Max zouden maart 2022 afgerond hebben met een wereldwijd aantal van 76,8 miljoen abonnees. In de Verenigde Staten zijn er 48,6 miljoen. Daarmee is het aantal abonnees met 3 miljoen gegroeid sinds eind 2021. De nieuwe cijfers zijn mooi voor de streamingdienst, die langzaamaan wereldwijd uitgerold wordt.

HBO Max abonnees
HBO en HBO Max voegden vorig jaar nog 12,8 miljoen abonnees toe. Deze nieuwe cijfers laten zien dat men een stap verder is sinds de lancering in mei 2020 en dat de belangrijkste horde goed genomen wordt.

Dat was namelijk het zorgen dat mensen die enkel HBO hadden, over zouden stappen naar streamingdienst HBO Max.

Het lijkt er inmiddels op dat de ambitieuze strategie van WarnerMedia in 2021 slaagt. De studio debuteerde al zijn blockbusters tegelijk in de bioscoop en op zijn streamingdienst. Ja, daardoor was de omzet lager dan gehoopt, maar daardoor slaagde men er wel in meer mensen naar HBO Max te trekken.

HBO Max krijgt op termijn het aanbod van Discovery+ erbij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe info over opnames en personages 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Nieuwe info over opnames en personages 'Star Wars: The Acolyte'

Eerder werd al bekend dat Hunger Games-actrice Amandla Stenberg waarschijnlijk de hoofdrol zal spelen in de serie.

Het gaat goed met het Star Wars-universum op Disney+, dus we kunnen de komende jaren nog heel wat nieuwe series in 'a galaxy far, far away' verwachten. Een daarvan is The Acolyte, waarover nu iets meer nieuws naar buiten is gekomen.

De mysterieuze Star Wars-serie wordt omschreven als een thriller met martial arts-elementen die zich afspeelt in de laatste dagen van het High Republic-tijdperk.

Een lange productie
The Acolyte wordt gemaakt door showrunner Leslye Headland, die we kennen van Russian Doll en Sleeping With Other People. Eerder dit jaar werd ook aangekondigd dat Amandla Stenberg ([The Hunger Games) de beoogde hoofdrolspeler is.

Volgens bronnen van Illuminerdi zouden de opnames van The Acolyte moeten beginnen in oktober 2022 en afgerond moeten zijn in mei 2023. Dit duurt dus nog wel even, maar voor fans zal het goed nieuws zijn dat de serie er dus echt lijkt te komen.

Daarnaast wordt er gezocht naar verschillende castleden, waaronder een 'witte man in de 50' voor de rol van 'Paul', die enkel in het eerste seizoen zal meespelen. Ook wordt er gezocht naar een jong zwart meisje van 8-10 jaar oud voor de rol van 'Miri', een belangrijke gastrol.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al krijgt 'The Witcher' een seizoen 4!?
Series / Nieuws

Nu al krijgt 'The Witcher' een seizoen 4!?

Er is een vierde seizoen in de maak van de serie The Witcher.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het derde seizoen van de serie The Witcher zijn in volle gang. De schrijvers en producenten blijken tegelijk al druk bezig te zijn met het komende vierde seizoen.

The Witcher is gebaseerd op de verhalen van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, evenals de videogames van CD Projekt Red. Netflix-serie The Witcher draait om Geralt of Rivia, de monsterjager uit de titel, evenals tovenares Yennefer of Vengerberg en Ciri of Cintra, het meisje dat de krachten heeft waarmee ze het heel Continent kan veranderen.

The Witcher seizoen 4
The Witcher seizoen 2 baseerde zich nog op het boek Blood of Elves. Daarin is Geralt herenigd met zijn Child Surprise Ciri, en reist hij samen met haar naar kasteel Kaer Morhen, waar ze andere Witchers ontmoeten, waaronder Vesemir, de leermeester van Geralt.

We leerden in het seizoen van The Witcher dat Ciri 'Elder blood' in zich heeft en het lot van de wereld kan bepalen. De opnames van het volgende seizoen, waarin dat verhaal verkend zal worden, zijn in volle gang.

En intussen lijkt het erop dat men druk bezig is met het volgende, vierde, seizoen. Dat zegt regisseur Stephen Surjik, die twee afleveringen van het derde seizoen van de serie mag opnemen.

"De schrijvers en producenten hebben seizoen 4 al gepland. Dus ja. Ik weet niet of ik daar deel van uitmaak. Maar ik kan je wel zeggen dat ze mij verteld hebben daarmee bezig te zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' eindigt, maar wordt een franchise
Series / Nieuws

'Stranger Things' eindigt, maar wordt een franchise

De makers van Stranger Things willen wel wat spin-off series maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na bijna drie jaar wachten keert Stranger Things dan eindelijk terug op Netflix. Mei brengt ons de eerste helft van het vierde seizoen. Daarna krijgen we in juli de rest van het seizoen te zien. En dan begint het wachten op het vijfde en laatste seizoen van de serie.

Seizoen 5 van Stranger Things rondt dus het verhaal van Eleven, Will, Hopper en de inwoners van Hawkins af. Dat wil echter niet zeggen dat de Stranger Things-franchise dan stopt met bestaan.

Stranger Things krijgt spin-offs?
De deur voor spin-offs van Stranger Things staat wagenwijd open. Matt Duffer vertelde: "We hebben wel wat ideeën. Als het aankomt op een spin-off of welke voortzetting van de serie dan ook, denken wij altijd: 'is dit idee opwindend genoeg om te maken?' Ik wil het gevoel hebben: 'Dit moet ik echt doen. Ik voel mij echt, enorm, maar dan ook echt enorm, opgewonden hierover'. Daarom zijn wij zo voorzichtig."

Ross Duffer wil ook een enorm origineel idee. "De sleutel voor ons, is dat dit moet voelen als iets dat op zichzelf staat. En het moet dus ook geen herhaling worden van wat we al zagen, want wat zou daar het nut van zijn? Ik denk dat we iets enorm opwindends hebben. Dus we gaan het zien."

Eerst maar afwachten tot seizoen 4 van Stranger Things van start gaat op Netflix!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple+-serie 'They Call Me Magic'
Recensie

Recensie Apple+-serie 'They Call Me Magic'

Earvin 'Magic' Johnson: op het veld magisch en enerverend, op het kleine scherm helaas wat minder.

Regie: Rick Famuyiwa | Cast: Earvin 'Magic' Johnson, Kareem Abdul Jabbar, Cookie Johnson, Michael Jordan, EJ Johnson, e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 57-63 minuten | Jaar: 2022

Wie was het gezicht van de NBA en basketbal voordat Michael Jordan dat werd? Het antwoord is Earvin 'Magic' Johnson: een pointguard van meer dan twee meter lang met een visie op het spel die nog niet eerder was vertoond. Met een glimlach van oor tot oor bijna een tegenpool van de strengere Jordan. Magic Johnson bracht flair, allure en spektakel naar de NBA, waardoor de populariteit ontplofte. Maar wat zit er nog meer achter die rij blinkende witte tanden?

Het leven van Magic Johnson is er een met turbulentie geweest. De documentaireserie They Call Me Magic begint bij de reis van Magic naar de NBA. Hier komt vooral naar voren dat hij in zijn schooljaren een onmiskenbaar talent was. Zijn goedlachse overkomen gepaard met zijn bijna magische basketbalspel bezorgen hem zijn bijnaam. Hier begint zijn echte opkomst en groei tot sterspeler. Zijn charme maakt hem echter veel meer dan dat.

Supersterren, legendarische feesten en een aanwezigheid als geen ander. De documentaireserie mist geen kans om te onderstrepen hoe uniek Magic in zijn tijd was. Maar boven alles was hij een van de beste basketballers ter wereld. Regisseur Rick Famuyiwa kiest ervoor om vooral in te gaan op de man achter de mythe, maar mist hierdoor toch wat belangrijke punten in de sport carrière van Magic.

De vijf kampioenschappen die Magic won worden slechts kort aangehaald. Een bijzondere keuze, want een kampioenschap in de NBA is dé droom is van elke speler. Daarnaast krijgt het befaamde Dream Team slechts luttele minuten aandacht. Ook de relatie tussen de altijd rustige Kareem Abdul Jabbar en de explosieve Magic krijgt slechts een fractie van de vier uur, terwijl er veel meer in had gezeten. Helaas wordt hierdoor niet veel meer duidelijk over dit iconische duo. Het is jammer dat dit soort hoogtepunten slechts kanttekeningen zijn.

Gelukkig wordt daarentegen wel genoeg aandacht gespendeerd aan de opkomst van de Showtime Lakers. Zij waren het eerste team dat echt de showbusiness bracht naar de sportarena. Het zijn echte pioniers geweest en They Call Me Magic duikt hier diep in. De wat vrolijkere toon van de eerste helft van de serie past ook goed bij datgene waar Magic voor stond: plezier en showmanschap.

Toch worden ook de wat zwaardere onderwerpen aangekaart. Het Amerikaanse racisme in het de jaren 70 en later de focus op Magics opgelopen hiv-infectie weten ook de serieuzere snaren te raken. Het is verfrissend om de mindere aspecten aan het licht te zien. Er zit veel meer achter die brede lach dan in het begin gedacht. De vertelling verliest echter impact omdat Rick Famuyiwa vaak te snel van onderwerp verandert zonder een logisch bruggetje te bouwen.

Er wordt gedurende de vier afleveringen vaak genoeg gezegd dat er eigenlijk twee personen zijn: de echte Earvin Johnson en zijn vrolijke, goedlachse persona Magic Johnson. Het is jammer dat bij alle onderwerpen slechts de persona van Magic Johnson te zien is. Hij lijkt nooit echt diep in te willen gaan op de wat moeilijkere onderwerpen. Zelfs zijn gevecht met hiv wordt in de serie verhuld met algemeenheden en inspirerende citaten. De echte inhoud komt veelal van familieleden.

Vooral aan het einde lijkt de serie het zichzelf te makkelijk te maken en te kiezen voor Magic en niet voor Earvin. Dat Magic zijn zoon niet accepteerde als homoseksueel wordt wel behandeld, maar de origine hiervan en de reden van de complete verandering hierin worden achterwege gelaten. Zijn mislukte talkshow wordt grappend "The worst show on television ever" genoemd door Jimmy Kimmel, maar ook hier krijgt de kijker geen verder inzicht. Het is allemaal net wat te rooskleurig en komt hierdoor minder oprecht over.

Tegen het einde van de rit volgt vooral een opsomming van alle goede dingen die Magic heeft gedaan, en dat zijn er ook veel. Het is interessant om wat meer licht te zien schijnen op een van de meest spraakmakende basketbalspelers ooit en de minder kanten te zien van alle glamour. Toch mist er een persoonlijk tintje en de durf om echt diep te graven. In tegenstelling tot zijn acties op het basketbalveld mist hier de magie.

★★★☆☆

They Call Me Magic is te zien bij Apple+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.