search
Bedenker 'The Sandman' reageert op harde kritiek op de Netflix-serie
Series / Nieuws

Bedenker 'The Sandman' reageert op harde kritiek op de Netflix-serie

The Sandman is helemaal niet gedoemd te falen volgens maker en bedenker Neil Gaiman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uitvoerend producent en bedenker van The Sandman, Neil Gaiman, reageerde op Twitter op klachten dat de Netflix-serie gebaseerd op zijn comics gedoemd is te mislukken, omdat deze te 'woke' zou zijn.

Gaiman is een van de bedenkers van de The Sandman-comics. Hij berichtte op Twitter dat "Sandman al in 1988 woke werd en nog altijd niet broke" is.

The Sandman
De schrijver voegde vervolgens toe dat The Sandman hetzelfde is als toen DC Comics de werken dertig jaar geleden publiceerde. De Netflix-serie is dus niet direct 'woke' geworden, de tijd heeft de comics en hun progressieve thematiek eerder ingehaald volgens Gaiman.

Gaiman sloeg eerder al terug op online commentaren waarin we lazen dat de diverse cast te geforceerd divers zou zijn. Gaiman noemde dat toen seksistisch en racistisch en liet weten zich niet te bekommeren om mensen die The Sandman niet gelezen hebben en hem niet begrijpen en klagen over een non-binaire Desire en een niet-witte Death.

The Sandman kostte een bizarre 165 miljoen dollar voor de productie. Dat is een kleine 15 miljoen dollar per aflevering, evenveel als bijvoorbeeld Game of Thrones in zijn laatste seizoen per aflevering kostte.

Er hangt dus heel wat af van The Sandman en de prestaties.





Aanbevolen artikelen