search

Ons nieuws van woensdag 27 april 2022

Gave nieuwe poster 'Love, Death & Robots' seizoen 3
Series / Posters

Gave nieuwe poster 'Love, Death & Robots' seizoen 3

Het nieuwe seizoen van de anthology-serie is vanaf eind mei te streamen via Netflix.

Via Screen Rant is een nieuwe poster voor het derde seizoen van Love, Death & Robots onthuld. De nieuwe afleveringen van de geanimeerde science-fiction anthology-serie is vanaf 20 mei a.s. te streamen via Netflix.

De serie maakte haar debuut in maart 2019 met een eerste seizoen dat bestaat uit 18 afleveringen, gevolgd door een tweede seizoen dat bestaat uit acht afleveringen.

Liefde, dood en robots
Bedenker Tim Miller (Deadpool) wilde met Love, Death & Robots eigenlijk een reamke van de film Heavy Metal (1981) neerzetten, maar in samenwerking met producent David Fincher (Zodiac, Fight Club) en Netflix werd het uiteindelijk een op zichzelf staande anthology-serie.

Op de nieuwe poster voor het derde volume van Love, Death & Robots, die je hieronder kunt bekijken, zien we opnieuw de drie- bekende iconen die we bij elk seizoen terugzien.

Het hart, de X en het robotgezicht zijn ditmaal echter verbrand, wat een wellicht meer duistere toon suggereert dan eerder.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Meer Soundos'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Meer Soundos'

Een eigen serie voor Soundos El Ahmadi verdient meer dan drie afleveringen van een kwartiertje.

Regie: Faudo El Akchaouz, Giancarlo Sanchez | Cast: Soundos El Ahmadi (zichzelf), Imanuelle Grives (Imma), Katja Schuurman (Aaliyah), Stefano Keizers (Hallucinatie), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 15 minuten | Jaar: 2022

Het kan vriezen en het kan dooien met de Amsterdamse Soundos El Ahmadi. De cabaretière met Marokkaanse roots sloeg de plank volledig mis bij haar wekelijkse optreden in De Wereld Draait Door en trad dan ook vroegtijdig af als huiskomiek. Maar haar inspanningen kenden ook grote successen. Zo was de door haar bedachte romkom Meskina, waarin die nu eens de positieve kant van de multiculturele samenleving werd getoond, een schot in de roos. Haar eigen bijrol als uroloog was zelfs briljant te noemen.

Streamingdienst Videoland besloot een hele serie rondom Soundos op te tuigen. Nou ja, hele serie... met drie afleveringen van amper een kwartiertje mag Meer Soundos dat etiket eigenlijk niet hebben. Het gevoel dat je na die vijfenveertig minuten bekruipt is dat de serie nauwelijks op gang is gekomen en geen recht doet aan de talenten van El Ahmadi. Ze blinkt uit door haar enigszins grove, maar uitermate sympathieke en onbehouwen persoonlijkheid die meer dan voldoende is om een eigen serie te dragen.

De comédienne speelt een fictieve versie van zichzelf, die bij de première van haar eerste speelfilm op de rode loper op agressieve wijze een verslaggever tegen de vlakte werkt. Onder het toeziend oog van de camera natuurlijk, dus een rel is geboren. Het tegenwoordig onvermijdelijke is het gevolg: Soundos wordt gecanceld. Haar manager probeert Soundos' carrière weer op de rit te krijgen, maar met elk media-optreden wordt alleen maar meer in de vlek gewreven. Soundos moet haar agressie onder controle krijgen en gaat in therapie. Het thuisfront vindt het wel even lekker dat ze wat meer rust neemt.

Meer Soundos kent geslaagde momenten waarop de hoofdrolspeelster uitermate gevat uit de hoek komt. Dit wordt helaas afgezwakt door de obligate humor over Soundos' Marokkaanse achtergrond. De vooroordelen van het publiek worden nog eens lekker aangezet. Het blijkt een zwaktebod, helemaal omdat deze grappen veelal worden vertolkt door Stefano Keizers, het inmiddels echt wel uitgewerkte alter ego van volksjoker Gover Meit. Het is een op ongelukkige wijze bedrijven van verwachtingsmanagement en ook wel wat makkelijk.

Je kan deze webserie toch het beste omschrijven als een experiment. Met wat meer bijschaven had dit een geslaagde volledige serie kunnen worden. Soundos El Ahmadi zou niet de eerste grappenmaker zijn die haar eigen denkbeeldige tweelingzus speelt en daarmee een middel heeft gevonden om de draak met zichzelf en de maatschappij te spelen. De conclusie waarmee ze na een ontdekkingstocht naar haar ware zelf afsluit verdient ook niet bepaald de originaliteitsprijs.

Het is dat je El Ahmadi zo veel gunt en hierdoor de zwaktes in de plot vergeeft. Meer Soundos is best een charmant idee, maar de uitwerking laat te wensen over. In ieder geval is de cabaretière goed voorbereid voor het geval ze in het dagelijks leven echt gecanceld wordt.

★★★☆☆

Meer Soundos is te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Tennant over constante geruchten 'Doctor Who'-terugkeer
Series / Nieuws

David Tennant over constante geruchten 'Doctor Who'-terugkeer

David Tennant geeft aan dat onafhankelijk van wat hij zegt, dat geruchten over een mogelijke Doctor Who-terugkeer nooit zullen sterven.

Sommige geruchten zijn maar niet de kop in te drukken, hoe hard je het ook probeert. David Tennant heeft daar ook last van, dankzij de constante geruchten dat hij ooit een terugkeer gaat maken naar Doctor Who.

Doctor Who was nooit zo populair als op het moment dat David Tennant Tenth Doctor speelde. Tennant sloot zich bij de serie aan nadat Christopher Eccleston onverwacht het project verliet na een enkel seizoen, maar sindsdien is het succes alleen maar vergroot.

Tennant over een Doctor Who-terugkeer
Tennant zelf verliet Doctor Who in 2010. In 2013 keerde hij kort terug voor een verjaardagspecial genaamd The Day of the Doctor en ook leende hij zijn stem aan verschillende Big Finish audiodrama's, maar als het hoofdpersonage zal hij waarschijnlijk nooit meer terugkeren.

"Een versie van deze vraag wordt me al twintig jaar gesteld. Ik heb via ervaring geleerd dat het geen zin heeft om er uberhaupt op te reageren want wat ik ook zeg wordt toch gedraaid naar wat degene wil horen. Het is nutteloos voor mij om het te ontkennen, en het is nutteloos voor mij om het te bevestigen."

Met of zonder David Tennant zal Doctor Who het echter vast wel vol blijven houden. In 2023 viert de serie alweer zijn zestigste verjaardag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chicago Fire'-ster Charlie Barnett over de manier waarop hij de serie verliet
Series / Nieuws

'Chicago Fire'-ster Charlie Barnett over de manier waarop hij de serie verliet

Voormalig Chicago Fire-ster Charlie Barnett heeft het onlangs gehad over de manier waarop hij uit de serie geschreven werd in 2015.

Dat kan nooit fijn zijn: uit een serie geschreven worden vanwege "creatieve redenen". Het overkwam Charlie Barnett in 2015 met Chicago Fire, waar hij onlangs in een interview op terugblikte.

Charlie Barnett heeft zich uitgelaten over de manier waarop hij in 2015 de serie Chicago Fire verliet. Destijds voelde het voor hem alsof hij uit de serie werd geschreven door de schrijvers; een conclusie die kijkers ook al snel trokken.

Barnett over Chicago Fire
Barnett geeft aan dat het vooral in het begin erg vervelend was, maar dat hij na verloop van tijd vooral dankbaar was voor zijn tijd bij de serie. Achteraf noemt hij het zelfs een "blessing in disguise". "Je ziet de slechte momenten nooit goed worden... Ik zou niet zijn wie ik ben, denk ik, als je op het moment de situatie aanzag voor wat het was."

Nog maar vijf castleden van het eerste Chicago Fire-seizoen zitten momenteel in de serie, waarvan het tiende seizoen nu bezig is. Sinds hij Chicago Fire verliet, was Barnett in meerdere projecten te zien. Bijvoorbeeld Orange is the New Black, You en Arrow.

Meest recentelijk was Barnett echter in Russian Doll seizoen 2 te zien, een serie die op Netflix staat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellend nieuws over Prime Video-hit 'Reacher'
Series / Nieuws

Teleurstellend nieuws over Prime Video-hit 'Reacher'

Prime Video boekte groot succes met de serie Reacher, maar we hebben slecht nieuws.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een recordbrekend aantal kijkers op Prime Video, keert Reacher terug voor een tweede seizoen. Het verhaal van het geliefde personage van schrijver Lee Child wordt daarmee straks voortgezet.

Daarin is Alan Ritchson ook weer terug in de titelrol. Maar hij zou zomaar eens de enige ster kunnen zijn die terugkeert voor deze tweede ronde.

Reacher
Jack Reacher staat erom bekend iemand te zijn die rondzwerft en op willekeurige plekken klussen op zich neemt. Showrunner Nick Santora vertelde recent tijdens een interview met TVLine dat er altijd een kans bestaat dat een personage dat niet 'Jack Reacher' heet terug keert.

Maar dat gezegd hebbende, hebben de boeken rond Reacher vaak nieuwe personages omvat naast de titelheld. "Ik zal je dit zeggen, en ik probeer niet ergens omheen te draaien: je weet nooit of een personage terug keert."

"Wie weet krijgen we ineens een idee waardoor we denken: 'Weet je wat? Misschien kan dat personage wel terugkeren in seizoen 2 of seizoen 3', en dan breng je hen terug voor een uitgebreider bezoek."

Maar: "Reacher is geen personage met een entourage. Hij is een lone wolf."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actieve tegenwerking Netflix-hit 'The Crown' door Britse koningshuis
Series / Nieuws

Actieve tegenwerking Netflix-hit 'The Crown' door Britse koningshuis

The Crown draait om de levens van het Britse koningshuis, die niet blij zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Crown, de goed ontvangen Netflix-serie die draait om de Britse monarchie, is zeer geliefd. Het narratief en de manier waarop Queen Elizabeth II in beeld gebracht wordt, kan op veel lof rekenen.

Maar opvallend genoeg claimt Tina Brown, die ooit werkte als redacteur van Vanity Fair, en schrijver is van The Palace Papers: Inside the House of Windsor"”the Truth and the Turmoil, dat de machtige Britse elite het helemaal niets vindt hoe de monarchie weergegeven wordt. Zo erg dat ze zelfs actief de productie tegen werkten.

The Crown
Tijdens een interview met The AV Club, stelt Brown dat de Britse koninklijke familie helemaal niet blij is met het vijfde seizoen dat gemaakt wordt. En dat ze "wat ze maar kunnen" doen om te voorkomen dat het seizoen opgenomen wordt.

"Als ze dat kunnen, weerhouden ze The Crown ervan om op te nemen op locaties waar zij invloed kunnen uitoefenen. Zo weigerde Eton College hen daar te laten filmen, wat ongetwijfeld gedraaid zou hebben om het erkennen van de gevoelens van William. En dat wilden ze niet, ze hebben het duidelijk gemaakt niet blij te zijn en dat ze niet willen helpen."

Het aankomende vijfde seizoen van The Crown brengt het narratief naar de jaren negentig en focust zich op de scheiding van Diana en Charles, evenals de plotselinge dood van Diana, de gevolgen daarvan op iedereen in het koningshuis.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars'-schurk is niet terug voor 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars'-schurk is niet terug voor 'Obi-Wan Kenobi'

Fans dachten dat Obi-Wan Kenobi Darth Maul zou terugbrengen, maar dat gaat niet gebeuren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi-regisseur Deborah Chow gaat in op recente geruchten dat mogelijk Darth Maul overwogen is voor de Disney+ serie. Dat blijkt helemaal niet te kloppen.

De serie Obi-Wan Kenobi brengt Ewan McGregor, Hayden Christensen, Joel Egerton en Bonnie Piesse terug naar de Star Wars-franchise. Chow regisseerde de serie, nadat zij eerder meewerkte aan een andere serie in de franchise, The Mandalorian.

Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi speelt zich af tijdens de jaren waarin Obi-Wan leeft op de planeet Tatooine. Hij waakt daar over een jonge Luke Skywalker, terwijl hij tegelijk door de komst van een jonge Jedi bijna gedwongen wordt om in actie te komen. Zodoende krijgt hij te maken met een gewelddadige Darth Vader.

Maar even werd gespeculeerd dat de Obi-Wan Kenobi-serie nog een oude bekende terug zou brengen, namelijk Darth Vader.

Tijdens een interview met GamesRadar vertelde Chow dat dit niet gaat gebeuren. Dave Filoni, producent en Star Wars-schrijver, zou daar niet aan hebben getrokken.

"Zolang ik betrokken ben geweest, hebben wij nooit iets met Darth Maul te maken gehad. Dave [Filoni] heeft dat verhaal al op prachtige wijze verteld."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-acteur laat Aang zien
Series / Foto's

'Avatar: The Last Airbender'-acteur laat Aang zien

Gordon Cormier ziet er best goed uit als Aang op deze manier!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Avatar: The Last Airbender wordt op dit moment opgenomen door Netflix. Fans zijn enorm enthousiast over wat er komen gaat en kunnen niet wachten tot de eerste echte foto van de serie zelf verschijnt.

Netflix onthulde lang voordat de opnames van Avatar: The Last Airbender begonnen de cast. Gelukkig omarmden fans de casting van onder meer Gordon Cormier als de live-action variant van Aang, en nu laat de jonge ster op Instagram een foto zien waarin hij duidelijk zijn innerlijke Aang omarmt.

Avatar: The Last Airbender
De foto is door Gordon Cormier geplaatst, en laat hemzelf zien in een meditatiehouding die ook Aang vaak aanneemt.

Cormier lijkt duidelijk op Aang, al heeft hij nu moderne kleren aan. Aang staat bepaald niet bekend om zijn joggingbroek en zijn tennisschoenen, maar duidelijk is dat Cormier wel de look weet op te roepen van de jonge Avatar.

Voor Netflix is er veel aan gelegen om van Avatar: The Last Airbender een succes te maken en gemakkelijk is dat niet sinds het vertrek van bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino.

Hieronder de foto van Avatar: The Last Airbender.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker 'The Sandman' reageert op harde kritiek op de Netflix-serie
Series / Nieuws

Bedenker 'The Sandman' reageert op harde kritiek op de Netflix-serie

The Sandman is helemaal niet gedoemd te falen volgens maker en bedenker Neil Gaiman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uitvoerend producent en bedenker van The Sandman, Neil Gaiman, reageerde op Twitter op klachten dat de Netflix-serie gebaseerd op zijn comics gedoemd is te mislukken, omdat deze te 'woke' zou zijn.

Gaiman is een van de bedenkers van de The Sandman-comics. Hij berichtte op Twitter dat "Sandman al in 1988 woke werd en nog altijd niet broke" is.

The Sandman
De schrijver voegde vervolgens toe dat The Sandman hetzelfde is als toen DC Comics de werken dertig jaar geleden publiceerde. De Netflix-serie is dus niet direct 'woke' geworden, de tijd heeft de comics en hun progressieve thematiek eerder ingehaald volgens Gaiman.

Gaiman sloeg eerder al terug op online commentaren waarin we lazen dat de diverse cast te geforceerd divers zou zijn. Gaiman noemde dat toen seksistisch en racistisch en liet weten zich niet te bekommeren om mensen die The Sandman niet gelezen hebben en hem niet begrijpen en klagen over een non-binaire Desire en een niet-witte Death.

The Sandman kostte een bizarre 165 miljoen dollar voor de productie. Dat is een kleine 15 miljoen dollar per aflevering, evenveel als bijvoorbeeld Game of Thrones in zijn laatste seizoen per aflevering kostte.

Er hangt dus heel wat af van The Sandman en de prestaties.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.