Dit is de oorzaak van Picards levenslange trauma volgens Star Trek:Picard

geheim over moeder onthuld in Star Trek: Picard

Een jeugdtrauma met een verloren moeder en een gewelddadige vader, ook Picard wordt net als vele andere filmpersonages eraan onderworpen in het tweede seizoen van Star Trek:Picard.

Mitchell van Vuren, 3 mei 2022 om 07:17

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Star Trek: Picard speelt zich chronologisch af in het universum van Star Trek na de film ‘Nemesis’ uit 2002, maar keert echter nog verder terug in de tijd. In het tweede seizoen wordt de kijker namelijk meegezogen in de jeugd van Jean-Luc Picard, gespeeld door Patrick Stewart.
Eerdere afleveringen lieten zien dat Yvette (Madeline Wise), de moeder van Picard, werd weggesleept van het kind Picard door zijn vader Maurice (James Callis). Op het eerste gezicht lijkt Maurice dus de boosdoener, maar dan...

In de één-na-laatste aflevering komt het hele verhaal aan het licht. Het brute optreden van Maurice blijkt zo te zijn door de mentaal instabiele staat van de moeder, die een gevaar kan vormen voor haar kind of zichzelf.

Maar dat is nog niet alles. Spoilers volgen…

Het geheim van Picard
In een flashback blijkt wat er echt gebeurd is. Yvette weet haar kind ervan te overtuigen haar te bevrijden uit een afgesloten kamer, waarna de jonge Picard aan haar zij in slaap valt.

Dit zal de laatste keer zijn dat Picard haar levend zal zien. Kort erna loopt Yvette de kamer uit en hangt zij zichzelf op in het atrium. Picard kan bij ontwaken niks anders doen dan de pijnlijke herinnering aan zijn moeder begraven en later met Starfleet wegvluchten.

Hoe Picard zal herstellen van dit trauma, zal moeten blijken uit de laatste aflevering. Vanaf 5 mei is de laatste aflevering te zien op Amazon Prime.

Bron: Comicbook

Lees meer over: picard, star trek, trauma, moeder, amazon prime video, patrick stewart

Populair nieuws