search

Ons nieuws van dinsdag 3 mei 2022

'The Umbrella Academy' vs 'The Sparrow Academy' Posters
Series / Posters

'The Umbrella Academy' vs 'The Sparrow Academy' Posters

Zullen in seizoen 3 The Umbrella Academy en The Sparrow Academy de strijd aangaan?

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy eindigde met de introductie van de volgende Academy, namelijk The Sparrow Academy. De competitie tussen deze twee lijkt met deze posters wel erg te worden aangejaagd.

In het eerste en tweede seizoen werd verhaald over de avonturen van zeven wel erg speciale kinderen. Op 1 oktober 1989 kwamen 43 kinderen ter wereld zonder dat er een zwangerschap bij de moeder aan te pas kwam.

Zeven van deze wonderkinderen - Luther, Diego, Allison, Klaus, Number Five, Ben en Vanya - werden door de miljardair Reginald Hargreeves geadopteerd. Zij vormen de leden van een nieuw superheldenteam op Netflix, genaamd The Umbrella Academy.

Nieuwe rivalen
En bij elk superheldenteam hoort natuurlijk een gepaste tegenstander. The Sparrow Academy is de uitverkorene. Hieronder kan de samenstelling van de twee teams worden gezien.


Wie de betere zal worden zal enkel kunnen blijken tijdens het derde seizoen. Het nieuwe seizoen zal uitkomen op op 22 juni op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe posters 'Stranger Things' seizoen 4 zien er spannend uit!
Series / Posters

Nieuwe posters 'Stranger Things' seizoen 4 zien er spannend uit!

Nieuwe posters van Stranger Things S4 zorgen voor de nodige anticipatie voor het nieuwe seizoen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog een maandje wachten en dan is het nieuwe seizoen van Stranger Things eindelijk te zien! Netflix heeft nieuwe posters van meerdere personages uitgebracht, die ook voor het volgende seizoen nog meer griezelen lijken te garanderen.

Op de posters worden bekende koppen in het eveneens bekende rode licht gezet, dat zo kenmerkend is geworden voor de retrostijl van het Stranger Things-universum. Op de posters zien we sheriff Jim Hooper (David Harbour), Joyce Byers (Winona Ryder), en Murray Bauman (Brett Gelman).



Seizoen 4 zal het één-na-laatste seizoen worden van de hitserie.

Wat ons te wachten staat
Volgens de officiële synopsis van Netflix is in dit seizoen Joyce met haar familie vertrokken naar Hawkins, Indiana na de schijnbare dood van Hopper. Maar, in werkelijkheid is Hopper vastgezet in een Russisch kamp om te worden bestudeerd over de Upside Down. En dat, terwijl er een nieuwe paranormale kracht zal oprijzen in het stadje Hawkins...

De serie zal online komen in twee delen. Op het tweede deel zullen we helaas een hele maand moeten wachten. Maar, laten we vooral nog even genieten ervan voordat er een einde aan de serie zal komen met seizoen 5.

Op 27 mei zal het eerste deel van seizoen 4 te zien zijn op Netflix Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Dropout'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Dropout'

De onvoorstelbare modus operandi van Theranos-topvrouw Elizabeth Holmes blijkt een dankbaar onderwerp voor een smeuïge miniserie.

Regie: Michael Showalter, Francesca Gregorini, Erica Watson | Cast: Amanda Seyfried (Elizabeth Holmes), Naveen Andrews (Sunny Balwani), Michaela Watkins (Linda Tanner), William H. Macy (Richard Fuisz), Stephen Fry (Ian Gibbons), Laurie Metcalf (Phyllis Gardner), Ebon-Moss Bachrach (John Cadrreyou), Dylan Minnette (Tyler Schultz), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-55 minuten | Jaar: 2022

Op de derde dag van dit jaar werd de Amerikaanse ondernemer Elizabeth Holmes schuldig bevonden aan grootschalige fraude. Het was een proces dat vijftien weken duurde en twee jaar justitieel onderzoek kostte. De schade die Holmes aanrichtte bedroeg ruim zevenhonderdmiljoen dollar en achthonderd mensen raakten door haar toedoen hun baan kwijt. En nog erger: miljoenen mensen werden opgescheept met verkeerde bloedanalyses, soms met desastreuze gevolgen.

Terwijl Holmes haar strafoplegging afwacht – ze kan tot twintig jaar cel krijgen – kan ze met haar nieuwe man en kind mooi kijken naar de gedramatiseerde vastlegging van haar verhaal. The Dropout is gebaseerd op de gelijknamige podcast en laat een eigenwijze jonge medicijnenstudent zien die het prestigieuze Standford achter zich laat om met een lumineus idee aan de slag te gaan. Het blijkt uiteindelijk een middel waarmee ze de Amerikaanse maatschappij wist te flessen en het geloof in de gezondheidszorg een flinke deuk toebracht.

Holmes bedacht namelijk een apparaat waarmee met een druppel bloed bijna tweehonderd aandoeningen kunnen worden vastgesteld. De eerste prototypes lijken veelbelovend, maar de echte doorbraak blijft uit. Met haar charme en vlotte babbel weet Holmes investeerders aan haar bedrijf Theranos te binden. Ze zijn bereid flink wat geld in haar project te pompen, zonder iets tastbaars in handen te hebben. Ondertussen weet Holmes niet alleen hen, maar ook haar personeel, haar 'partner in crime' Sunny Balwani en haar familie eindeloos aan het lijntje te houden.

Oorspronkelijk zou Saturday Night Live-comédienne Kate McKinnon de rol van Holmes op zich nemen, maar uiteindelijk werd ze vervangen door Amanda Seyfried. Dat blijkt een schot in de roos. Seyfried weet de echte Holmes feilloos te treffen. Kenmerkend voor de jonge ondernemer was haar lage stem, waarvan verhalen gaan dat ze deze expres opzette om meer serieus te worden genomen. Het is een ambitieuze dame die trefzeker op haar doel afgaat, maar net te weinig stilstaat bij de consequenties van haar handelen. Seyfried haalt bovendien de mens in de crimineel naar boven.

Holmes is de eeuwige optimist, die zelfs als zaken helemaal verkeerd dreigen te gaan nog mooi weer kan spelen. Tegelijkertijd is ze een bikkelharde zakenvrouw die er niet voor terugdeinst om haar personeel te intimideren of te ontslaan, hoe hondstrouw ze ook zijn. Ondertussen weet ze grote namen als voormalig diplomaat en minister George Schultz en mediamagnaat Rupert Murdoch hun portemonnee te laten trekken. Dat ze gebakken lucht verkoopt met een machine die niet eens bestaat en testen produceert waar van alles mis mee is weet ze lang te verbergen.

Halverwege lijdt The Dropout aan langdradigheid en gebrek aan nieuwe impulsen om de vaart erin te houden. Er worden hele afleveringen besteed aan hongerige investeerders, zoals die van de drogisterijketen Walgreens. Dit had allemaal wel wat compacter gekund, al verschaft dit wel een genadeloos inzicht in het blinde vertrouwen dat de zakenwereld heeft in startups, want gewone bedrijven zijn passé. Holmes zelf laat zich eindeloos inspireren door de filosofie van Apple. The Dropout lijkt wel een doorlopende reclamespot voor het merk.

Pas als de nattigheid niet meer te ontkennen valt veert deze achtdelige miniserie weer op. De zaak komt in een stroomversnelling, de trucjes worden smeriger, de belangen en gevaren voor de betrokkenen steeds groter. Maar dit maakt ook de weg vrij voor een ambitieuze reporter en klokkenluiders die gewetenswroeging krijgen. Het is haast niet te geloven dat Holmes zo lang heeft weten weg te komen met haar oplichterspraktijken. Uit een aantal sterk geschreven dialogen blijkt dat ze ervan overtuigd is dat ze het juiste doet. Of ze is een meester in het veinzen van haar ware intenties.

The Dropout is een serie die regelmatig flink afremt om daarna weer in de hoogste versnelling op te trekken. De vele wendingen in de bedrijfsstructuur van Theranos zijn haast niet bij te houden en zorgen voor een mistige kluwen van een plot. Maar het zijn Seyfried en haar medespelers, waaronder Lost-acteur Naveen Andrews, een haast onherkenbare William H. Macey en de immer charmante Brit Stephen Fry die de serie de moeite van het kijken waard maken. En de onvoorstelbare modus operandi van meesterfraudeur Elizabeth Holmes is een dankbaar onderwerp voor een smeuïge miniserie natuurlijk.

★★★☆☆

The Dropout is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setvideo 'The Last of Us' toont scène die trouw is aan de games
Series / Nieuws

Setvideo 'The Last of Us' toont scène die trouw is aan de games

Pedro Pascal en Bella Ramsey spelen de rollen van Joel en Ellie in de langverwachte serie.

Een nieuwe, stiekem gefilmde setvideo van HBO-serie The Last of Us hint naar een scène die trouw blijft aan een bekende interactie tussen Joel en Ellie in de games.

In The Last of Us zien we Pedro Pascal als Joel Miller, een personage dat we voor het eerst zagen in de oorspronkelijke game van Naughty Dog. We zien hoe Joel een meisje genaamd Ellie (Bella Ramsey) onder zijn hoede neemt tijdens zijn reis door het apocalyptische landschap van Amerika. En dit zonder te weten dat zijn jonge gezelschap de sleutel is om de gruwelijke herseninfectie die onze planeet teistert te genezen.

Een dure serie
Elke aflevering van The Last of Us zou naar verluidt zo'n 10 miljoen dollar kosten. De opnames, die vorige zomer al begonnen, zouden volgende maand afgerond moeten zijn.

De regie is in handen van o.a. game-bedenker Neil Druckmann en het script werd geschreven door Craig Mazin (Chernobyl).

Nu is er dus een gave video die via Twitter-fanpage @HBOsTheLastofUs werd gedeeld. We zien hoe Joel en Ellie een gebouw willen betreden, maar Ellie degene in die door een smalle opening kruipt om de deur te openen. En die exacte interactie zien we ook in de games. De vergelijking zie je hieronder:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zag nijlpaard-god Taweret eruit op de 'Moon Knight'-set
Series / Nieuws

Zo zag nijlpaard-god Taweret eruit op de 'Moon Knight'-set

Sommige dingen, zoals een nijlpaard-god, moet je gewoon met CGI maken!

Een nieuwe foto gemaakt op de set van Moon Knight geeft een blik op het enorme praktische gemaakte hoofd van nijlpaard-god Taweret. Je kunt deze foto hieronder bekijken.

Moon Knight is de nieuwste Marvel-serie op Disney+ en heeft Oscar Isaac en Ethan Hawke als hoofdrolspeler. We zien de complexe relatie tussen huurling Marc Spector en souvenirwinkel-medewerker Steven Grant, en de Egyptische god Khonshu, die samen trachten om Hawke's Arthur Harrow en diens missie om de Egyptische godin Ammit tot leven te brengen, tegen te houden.

Een bizar schepsel
In de vierde aflevering zagen we voor het eerst Taweret, de Egyptische godin van vruchtbaarheid en jeugdigheid. Deze godin wordt gevisualiseerd als een figuur met een nijlpaardenhoofd, armen en klauwen van een leeuw en de benen en de staart van een krokodil.

Via een Instagram-post deelde actrice Antonia Salib een nieuwe blik achter de schermen van de Marvel-serie. Salib, die de stem van het personage verzorgt, zien we naast het enorme hoofd van Taweret. De actrice was op de set aanwezig, maar werd uiteindelijk door het VFX-team vervangen door een CGI-personage, waar Salib niks dan lof voor heeft.

De laatste aflevering van Moon Knight is vanaf komende woensdag te streamen via Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De duistere kanten van Anakin Skywalker kunnen volgens Star Wars-fans alleen door déze acteur waarachtig gespeeld worden
Series / Nieuws

De duistere kanten van Anakin Skywalker kunnen volgens Star Wars-fans alleen door déze acteur waarachtig gespeeld worden

Fans bereiden zich voor op de nieuwe Star Wars-serie en kijken reikhalzend uit naar de rol van Anakin Skywalker.

Het iconische figuur van Darth Vader/Anakin Skywalker is bekend bij jong en oud, en zal snel ook weer terugkeren in de serie 'Obi-Wan Kenobi'. Maar één man kan hem spelen, volgens vele fans, en daar hebben ze héél veel zin in.

Unaniem lijkt besloten te zijn dat Hayden Christensen de enige, echte Anakin Skywalker is. In de nieuwe serie zal hij terugkeren als Anakin Skywalker in de dagen nadat Obi-Wan Kenobi gefaald is om Anakin van de Dark Side weg te houden.


Het Internet zou het Internet niet zijn zonder een goede dosis anticipatie en natuurlijk een paar memes.


De laatste keer dat Christensen te zien was als Anakin was alweer in Star Wars: Episode III "“ Revenge of the Sith uit 2005. Een voice-over in Star Wars: The Rise of Skywalker uitgesloten zal dit de eerste keer in zeventien jaar zijn dat Christensen als Anakin te vinden is op het scherm.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twitter gaat over de rooie bij vergelijking Mandolarian met deze andere series
Series / Nieuws

Twitter gaat over de rooie bij vergelijking Mandolarian met deze andere series

Dat Star Wars trouwe fans heeft blijkt nog steeds in 2022. The Mandalorian wordt dapper verdedigd als de beste Disney plus-serie ooit op Twitter.

Vraag aan het Internet wat de beste Disney Plus-serie is, en zie hoe op Twitter de strijd losbarst. Toch lijkt er binnen deze 'Twitter beef' al snel een winnaar op te staan.

Een onschuldige keuze uit de series Moon Knight, The Mandalorian, WandaVision, en Loki ontaardt al snel in een strijd tussen de universa van Star Wars en Marvel.


Hard commentaar aan het adres van Marvel-serie Moon Knight mag blijkbaar ook niet ontbreken.


De hoge kwaliteit van het scenario van The Mandalorian wordt vooral gewaardeerd. Maar hoort Baby Yoda niet stiekem als reden #1 bovenaan te prijken?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de oorzaak van Picards levenslange trauma volgens Star Trek:Picard
Series / Nieuws

Dit is de oorzaak van Picards levenslange trauma volgens Star Trek:Picard

Een jeugdtrauma met een verloren moeder en een gewelddadige vader, ook Picard wordt net als vele andere filmpersonages eraan onderworpen in het tweede seizoen van Star Trek:Picard.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Star Trek: Picard speelt zich chronologisch af in het universum van Star Trek na de film 'Nemesis' uit 2002, maar keert echter nog verder terug in de tijd. In het tweede seizoen wordt de kijker namelijk meegezogen in de jeugd van Jean-Luc Picard, gespeeld door Patrick Stewart.

Eerdere afleveringen lieten zien dat Yvette (Madeline Wise), de moeder van Picard, werd weggesleept van het kind Picard door zijn vader Maurice (James Callis). Op het eerste gezicht lijkt Maurice dus de boosdoener, maar dan...

In de één-na-laatste aflevering komt het hele verhaal aan het licht. Het brute optreden van Maurice blijkt zo te zijn door de mentaal instabiele staat van de moeder, die een gevaar kan vormen voor haar kind of zichzelf.

Maar dat is nog niet alles. Spoilers volgen…

Het geheim van Picard
In een flashback blijkt wat er echt gebeurd is. Yvette weet haar kind ervan te overtuigen haar te bevrijden uit een afgesloten kamer, waarna de jonge Picard aan haar zij in slaap valt.

Dit zal de laatste keer zijn dat Picard haar levend zal zien. Kort erna loopt Yvette de kamer uit en hangt zij zichzelf op in het atrium. Picard kan bij ontwaken niks anders doen dan de pijnlijke herinnering aan zijn moeder begraven en later met Starfleet wegvluchten.

Hoe Picard zal herstellen van dit trauma, zal moeten blijken uit de laatste aflevering. Vanaf 5 mei is de laatste aflevering te zien op Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesverhaal of afknapper; nieuwe trailer voor de seizoensfinale van Marvel-serie 'Moon Knight' belooft veel!
Series / Trailer

Succesverhaal of afknapper; nieuwe trailer voor de seizoensfinale van Marvel-serie 'Moon Knight' belooft veel!

Indrukwekkende beelden voor de seizoensfinale van de nieuwe serie 'Moon Knight'? Beloven zij voldoende te zijn om voor de Marvel-serie een tweede seizoen te scoren?

De eerste vijf afleveringen van Moon Knight staan nu op Disney+. Maar de zesde en laatste aflevering komt er bijna aan.

Met de release van de trailer van de seizoensfinale komt er een nieuw onderdeel van het Marvel-universum ten einde. Maar hoe lang zal het duren voor een tweede seizoen zal verschijnen?

De nieuwe serie op Disney+ belooft een grandioos einde te krijgen. De trailer maakt veel beloftes over de afloop van de avonturen van de superheld van Oscar Isaac, Moon Knight. In de serie heeft hij de mythische krachten van de Egyptische Khonshu gekregen, de god van de maan.

De laatste redding?
Hopelijk zal deze finale de serie redden, want tot nu toe blijkt 'Moon Knight' nog geen groot succes. Nielsen laat namelijk weten dat met de huidige kijkcijfers 'Moon Knight' de slechtst scorende MCU-serie is bij lancering .

Op woensdag 4 mei is het zover. Dan zal blijken hoe het verhaal van Moon Knight zal aflopen en hoe hij tot vrede zal komen met zijn meerdere persoonlijkheden en enkele oeroude Egyptische goden…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van wie wordt deze verrassende cameo in de seizoensfinale van 'The Flash' S8?
Series / Nieuws

Van wie wordt deze verrassende cameo in de seizoensfinale van 'The Flash' S8?

Ster Danielle Nicolet onthult dat er een cameo aan zit te komen, die alle fans omver gaat blazen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De cast van 'The Flash' is lyrisch over een cameo, die in de laatste aflevering van seizoen 8 van de hitserie onthuld zal worden. Danielle Nicolet (Cecile Horton) liet al vallen dat het een 'enorme' verrassing gaat worden. Schrijver Eric Wallace voegt daar nog aan toe dat we te maken hebben met een oude vriend…

Danielle Nicolet kon in een interview met TVLine haar enthousiasme nauwelijks voor zich houden.

Nicolet: "Oh mijn god, het is zo enorm. En je gaat een gezicht zien waarbij je zo verbaasd zal zijn hem te zien. Zo verbaasd!"

Een weerzien met een 'oude vriend' uit seizoen 1
Eric Wallace, die meewerkt als schrijver aan de serie, gaf al een extra tipje van de sluier tijdens een interview in maart.

Wallace: "Eigenlijk hebben we vandaag gefilmd met een oude vriend, die we al jaren niet hebben gezien, en ik ben heel blij hem weer terug te zien. Ik ga niet zeggen wie het is, maar ik ben erg blij dat dit personage, die sinds seizoen 1 niet meer met ons is…"

Veel buzz om enthousiast over te worden, maar de laatste afleveringen van The Flash zullen helaas pas eind juni te zien zijn op Netflix Nederland. Hopelijk gaan die laatste twee maanden in een 'flash' voorbij!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.