search
De volgende Netflix-killer lanceert op deze datum in Nederland
Series / Streaming-diensten

De volgende Netflix-killer lanceert op deze datum in Nederland

Met vele Hollywood-klassiekers en meerdere populaire series in de portefeuille kan Paramount Global nog een grote speler gaan worden in Nederland. Zij brengen ook VOD-dienst SkyShowtime op de markt. Wat staat er allemaal in hun aanbod?

Per 24 mei is het zover: dan zal SkyShowtime worden gelanceerd binnen Nederland met content van Paramount Network. Na de start van het platform Paramount+ in de VS is Paramount langzaam aan het uitbreiden naar de rest van de wereld. Zit er in de catalogus ook wat voor jou?

Paramount is natuurlijk in de eerste plaats bekend als een productiemaatschappij met mooie filmtitels, zoals The Godfather, Ordinary People en Forrest Gump.

Maar sinds 2014 wordt binnen de VS 'CBS All Access' als VOD-dienst aangeboden. Zij vertonen content van CBS Entertainment Group, Paramount Media Networks en ook de films van Paramount Pictures. In 2021 werd het platform hernoemd als Paramount+.

Tegelijkertijd werd de dienst geïntroduceerd binnen Latijns-Amerika, gevolgd door Scandinavië in maart 2021 en Australië in augustus 2021. Europa kan natuurlijk niet achterblijven als significante filmmarkt, en op 24 mei zal content van Paramount ook in Nederland beschikbaar zijn.

Dit zal gebeuren onder de televisiezender Paramount Network en de VOD-dienst SkyShowtime, die content van de streamingdiensten Peacock en Paramount+ gaat combineren.

Het aanbod van SkyShowtime
Op de nieuwe VOD-dienst zal sowieso een selectie te zien zijn van de films waarmee Paramount bekend werd. Denk hierbij aan oude klassiekers als Braveheart of Shutter Island.

Maar ook op het gebied van series weet SkyShowtime van wanten. Star Trek: Discovery kwam bijvoorbeeld exclusief op voorganger 'CBS All Access' uit, en ook enkele afleveringen van South Park werden in 2021 exclusief uitgebracht op Paramount Plus.

Kijkcijfersucces Yellowstone is straks ook in Nederland beschikbaar via SkyShowtime, net als de misdaadserie [url2=https://www.serietotaal.nl/68/elementary]Elementary /url2]. En ook Jackass zal binnenkort een eigen serie gaan krijgen.

Naast films en series zal er ook andere programmering te vinden zijn, waaronder reality tv, sport en entertainment.

Waar kan ik SkyShowtime straks vinden?
In Nederland zal Spike volledig worden vervangen door Paramount Network, die hun eigen content zal aanbieden op televisie. Daarnaast zal als VOD-dienst dus ook SkyShowtime worden aangeboden.

De diensten van Paramount Network zullen dus beschikbaar zijn voor iedereen, die Spike al in het eigen pakket had zitten. De prijs voor SkyShowtime als VOD-dienst is nog niet bekend gemaakt.

Paramount Network zal 24/7 in heel Nederland te zien zijn in het basispakket van meerdere grote aanbieders. Hieronder vallen zoals Ziggo, KPN, Telfort, XS4ALL, KPN Digitenne, Glashartmedia, Caiway, T-Mobile Thuis en Canal Digitaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen