Nieuwe acteur van Doctor Who reageert op deze enorme uitdaging

Nieuwe acteur van Doctor Who bekend

Na veertien voorgaande Doctor Who's is nu eindelijk de volgende eigenaar van 's wereld bekendste telefooncel bekendgemaakt.

Mitchell van Vuren, 9 mei 2022 19:28

De nieuwe Doctor Who is voor vele Netflix-fans al een bekende naam: Ncuti Gatwa. De acteur is bekend geworden door zijn rol als Eric Effiong in Sex Education, waarvoor hij ook een BAFTA heeft gewonnen. Hij zal de eerste zwarte acteur worden, die de rol van de Dokter gaat vervullen.
Het nieuws is voor enkele maanden geheim gehouden, maar werd in aanloop van de BAFTA’s onthuld door de acteur en producent Russell T Davies.

Gatwa deelde over zijn nieuwe rol: “Er zijn nauwelijks woorden om te omschrijven hoe ik me voel. Een mix van dankbaarheid, blijheid en een klein beetje angst.”

Hij vervolgde: “De rol en de show betekenen zo veel voor zoveel mensen over de hele wereld, waaronder ikzelf, en elke van mijn geweldige voorgangers heeft deze unieke verantwoordelijkheid en privilege met de grootste zorg uitgevoerd. Ik zal mijn uiterste best doen om hetzelfde te doen…”

Davies voegde aan deze uitspraak toe: “De toekomst is hier en het is Ncuti! Soms loopt talent gewoon bij je naar binnen, en het is gewoon zo goed en uitdagend en briljant. Dan sta je gewoon volledig in bewondering te kijken en dank je de sterren ervoor.”

Hij dikte nog aan: “Ncuti verblindde ons, greep de rol van de Dokter en had de knoppen van de TARDIS onder de knie in een kwestie van seconden… Ik beloof jullie, 2023 gaat spectaculair worden!”

De verwachting is dat de BBC in 2023 het veertiende seizoen zal gaan uitzenden van de langlopende franchise.

Bron: Comicbook

Lees meer over: doctor who, Ncuti Gatwa, serie, acteur, Russell T Davies

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws