Na 35 jaar zegt acteur vaarwel tegen dit bekende personage

John de Lancie stopt met beroemdste personage

John de Lancie neemt afscheid van een rol, die zijn carrière gevormd heeft: dat van Q in 'Star Trek'.

Mitchell van Vuren, 10 mei 2022 12:00

Na vele jaren trouwe arbeid heeft er een eind aan moeten komen: John de Lancie vertrekt als Q bij Star Trek. Op de set neemt hij emotioneel afscheid van de cast en crew. Met sommige van hen heeft hij al decennia mogen werken.
Na het afronden van het tweede seizoen van Star Trek: Picard valt het doek voor meerdere personages. John de Lancie neemt echter niet enkel afscheid van een serie, maar ook van een belangrijk personage.

John de Lancie is een beroemde acteur geworden, voornamelijk door zijn performance als de iconische Q. Maar daarnaast mag hij terugblikken op een mooie loopbaan in de filmindustrie.

Hij heeft ook in vele andere films mogen spelen, zoals Gamer en Visions. Maar daarnaast was hij ook veelvuldig te zien op televisie, zoals in Battlestar Galactica en zelfs in videogames, zoals de bekende Assassin’s Creed-serie.

Afscheid
Tijdens zijn afscheid, gefilmd door producer Terry Matalas, blikt hij terug op wat Gene Roddenberry, bedenken van Star Trek tegen hem vertelde voor het filmen van Star Trek: The Next Generation.

De Lancie: “Gene Roddenberry kwam toentertijd naar me toe en zei: ‘Oh, je hebt geen idee waar je in beland bent.’ En hier staan we dan, zoveel jaar later. Bedankt allemaal.”

De Lancie zal gelukkig nog wel doorgaan met acteren, maar op de USS Enterprise zal hij helaas niet meer te vinden zijn.


Bron: Comicbook

Lees meer over: john de lancie, einde, star trek, picard

Populair nieuws