search

Ons nieuws van dinsdag 10 mei 2022

Spin-off serie 'The Boys' eindelijk in productie
Series / Nieuws

Spin-off serie 'The Boys' eindelijk in productie

Na een lastige beginfase van ontwikkeling, gaat de spin-off serie van The Boys binnenkort eindelijk in productie.

Nadat de spin-off serie van The Boys de afgelopen maanden verschillende acteurs verloor, zag het er even niet zo rooskleurig uit voor de serie. Nu is er goed nieuws: de serie is in productie gegaan.

Eerder dit jaar verscheen er al een animatie spin-off serie van The Boys genaamd The Boys Presents: Diabolical. Daar blijft het echter niet bij, want er wordt ook gewerkt aan een live-actie spin-off serie.

The Boys College spin-off
De naam van deze The Boys spin-off is nog niet officieel bekend, maar enkele maanden geleden lekte uit dat de serie Varsity gaat heten. Het verhaal focust op jonge Supes die het tegen elkaar opnemen om een contract te winnen bij Vought, het superheldenbedrijf.

In maart en april van dit jaar liep de spin-off tegen onverwachte problemen aan, toen meerdere acteurs het project verlieten vanwege "creatieve verschillenen" en in sommige gevallen problemen met het programma. Productie verliep namelijk erg traag.

Nu lijkt er echter eindelijk vaart in te komen, met een nieuwe groep acteurs. Deze groep bevat onder andere London Thor, Derek Luh, Asa Germann en Shelley Conn.

Eric Kripke, de showrunner van de hoofdserie The Boys en in het algemeen een van de meesterbreinen achter dit universum, heeft bevestigd dat productie voor de spin-off nu écht van start is gegaan.

"Het is een lang proces geweest, maar ik hoop dat mensen het net zo leuk gaan vinden als ik. Het is een erg slimme, grappige, krankzinnige serie. Het is volledig anders dan The Boys, maar het valt precies binnen dezelfde wereld en toon."

Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway en Maddie Philips waren al bekend als acteurs voor de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijke data gelekt wanneer advertenties op Netflix gaan verschijnen
Series / Nieuws

Mogelijke data gelekt wanneer advertenties op Netflix gaan verschijnen

The New York Times is recentelijk te horen gekomen dat binnen aanzienlijke tijd advertenties zullen gaan verschijnen op Netflix.

Voor het einde van 2022 kan het al gedaan zijn met de afwezigheid van het reclames op streamingplatform Netflix. Leidinggevenden hebben, volgens een artikel in The New York Times, vrijgegeven aan werknemers dat goedkopere abonnementen met reclame al in de maak zijn.

The New York Times publiceerde laatst dat het in de laatste drie maanden van 2022 al zover kon zijn. Dit is al een stuk vlugger dan de meeste trendwatchers hadden voorzien. Staat het er zo slecht voor met de eerdere monopolist van VOD-land?

Een nieuwe koers
De teleurstellende resultaten van Netflix de afgelopen tijd eisen blijkbaar hun tol op het bedrijf. In eerdere jaren is altijd gezegd dat reclame een taboe was op het platform. Maar sinds kort is het aanbieden van abonnementen met lagere kosten, maar ook met reclame, een mogelijkheid geworden.

De afgelopen kwartaalcijfers zijn niet in dankbaarheid ontvangen door de aandeelhouders van het bedrijf. Enkelen van hen zijn zelfs zover gegaan om het bedrijf aan te klagen wegens misleiding over de prestaties van de laatste tijd.

In de doorlopende streaming wars komt er zwaar weer aan voor Netflix. Deze goedkopere abonnementen kunnen mogelijk de pijn verlichten van het verbieden van het delen van wachtwoorden van accounts. Maar of Netflix ooit haar eerdere centrale positie opnieuw zal veroveren lijkt een steeds moeilijkere vraag te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Holland krijgt als medespeler Jason Isaacs in nieuwe Apple TV-serie
Series / Nieuws

Tom Holland krijgt als medespeler Jason Isaacs in nieuwe Apple TV-serie

De bekende acteur van Lucius Malfidus uit 'Harry Potter' voegt zich bij de cast van de nieuwe Apple TV-serie 'The Crowded Room'.

The Crowded Room wordt langzaam opgevuld met steeds meer sterren. Naast Tom Holland en Amanda Seyfried is er onlangs aangekondigd dat Lior Raz in de nieuwe serie zal spelen. En sinds kort hoort Jason Isaacs ook bij de club.

Jason Isaacs betekent voor vele kijkers een flinke dosis jeugdsentiment. Hij heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt met zijn sadistische rol als Lucius Malfidus in de Harry Potter-serie, maar ook als de stem van Admiraal Zhao in de animatieserie Avatar: The Last Airbender.

Inspirerende verhalen over mentale ziektes
Nu zal hij in The Crowded Room gaan spelen van Apple TV, een serie over waargebeurde verhalen over mensen met mentale stoornissen. Filmwebsite Deadline deelde al eerder meer over de inhoud van de serie.

Deadline: "'The Crowded Room' is een anthologieserie dat inspirerende verhalen zal onderzoeken over mensen die worstelen en leren te leveren met mentale ziektes. De tiendelige serie zal gebaseerd zijn op het leven van [Akiva] Goldman, en is geïnspireerd door Daniel Keyes' biografie 'The Minds of Billy Milligan'.".

Isaacs zal de rol van Jack Lamb gaan vertolken in de serie. Veel is er verder nog niet bekend over de serie, en helaas moet men het, naast de bekendmaking van deze sterrencast, nog eventjes doen zonder releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 35 jaar zegt acteur vaarwel tegen dit bekende personage
Series / Nieuws

Na 35 jaar zegt acteur vaarwel tegen dit bekende personage

John de Lancie neemt afscheid van een rol, die zijn carrière gevormd heeft: dat van Q in \'Star Trek\'.

Na vele jaren trouwe arbeid heeft er een eind aan moeten komen: John de Lancie vertrekt als Q bij Star Trek. Op de set neemt hij emotioneel afscheid van de cast en crew. Met sommige van hen heeft hij al decennia mogen werken.

Na het afronden van het tweede seizoen van Star Trek: Picard valt het doek voor meerdere personages. John de Lancie neemt echter niet enkel afscheid van een serie, maar ook van een belangrijk personage.

John de Lancie is een beroemde acteur geworden, voornamelijk door zijn performance als de iconische Q. Maar daarnaast mag hij terugblikken op een mooie loopbaan in de filmindustrie.

Hij heeft ook in vele andere films mogen spelen, zoals Gamer en Visions. Maar daarnaast was hij ook veelvuldig te zien op televisie, zoals in Battlestar Galactica en zelfs in videogames, zoals de bekende Assassin's Creed-serie.

Afscheid
Tijdens zijn afscheid, gefilmd door producer Terry Matalas, blikt hij terug op wat Gene Roddenberry, bedenken van Star Trek tegen hem vertelde voor het filmen van Star Trek: The Next Generation.

De Lancie: "Gene Roddenberry kwam toentertijd naar me toe en zei: 'Oh, je hebt geen idee waar je in beland bent.' En hier staan we dan, zoveel jaar later. Bedankt allemaal."

De Lancie zal gelukkig nog wel doorgaan met acteren, maar op de USS Enterprise zal hij helaas niet meer te vinden zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toelichting van actrice op zwevende Max in Stranger Things seizoen 4
Series / Nieuws

Toelichting van actrice op zwevende Max in Stranger Things seizoen 4

In de nieuwe trailer van Stranger Things seizoen 4 is een zwevende Max te zien, wat voor veel tumult heeft gezorgd onder fans. Sadie Sink reageert.

Het vierde seizoen van Stranger Things komt eraan, en laatst is er een nieuwe trailer onthuld. Daarin zien we Max Mayfield meer dan een meter in de lucht zweven. Wat belooft dit voor het personage van Sadie Sink?

Het personage Max Mayfield werd onderdeel van de cast tijdens seizoen 2 in 2017. Daarin werd ze al snel opgeslokt door de griezelige gebeurtenissen in het plaatsje Hawkins. In seizoen 3 kwam de horror steeds dichterbij toen haar broer Billy werd bezeten door de 'Mind Flayer'.

Dit leidde uiteindelijk tot Billy's dood. Is het toeval dat deze vreemde scène zich afspeelt bij het graf van de overleden Billy?

De actrice reageert
Tijdens een interview met PEOPLE kreeg Sadie Sink de vraag voorgeschoteld hoe Max in godsnaam kan vliegen. Helaas mocht ze weinig verklappen, maar toch laat ze nog iets los.

Sink: "Ik mag niks zeggen over het zweven. Maar, het wordt een wilde aflevering."

Op 27 mei zal het nieuwe seizoen uitkomen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Star Wars'-fans!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Star Wars'-fans!

De nieuwe Star Wars-serie Ahsoka is gestart met de opnames.

Dit jaar krijgen we op Disney+ naar verluidt maar liefst drie series in het Star Wars-universum te zien. Eind deze maand start Obi Wan-Kenobi, even later moet Andor verschijnen en het jaar wordt naar verluidt afgerond met seizoen drie van The Mandalorian.

De eerste seizoen die in 2023 zal verschijnen is Ahsoka, een serie die zich zal focussen op het personage Ahsoka Tano. Het personage is ontwikkeld voor de animatieserie Star Wars: The Clone Wars en verscheen al in de live action-series The Mandalorian en The Book of Boba Fett.

Actrice Rosario Dawson speelt de rol weer en we krijgen in ieder geval Hayden Christensen te zien als Anakin Skywalker / Darth Vader en Natasha Liu Bordizzo als de Mandalorian Sabine Wren. Aanvullende rollen komen van Ivanna Sakhno, Mary Elizabeth Winstead en Ray Stevenson.

Opnames Ahsoka gestart
Op Twitter plaatste Star Wars een bericht en een foto. Ahsoka, een Original serie, is vandaag gestart met de productie." We zien een bekende regisseursstoel met daarop de titel van de serie.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Westworld' seizoen 4!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Westworld' seizoen 4!

Volgende maand keert de bijzondere wereld van Westworld weer terug.

HBO heeft de eerste trailer vrijgegeven voor het vierde seizoen van de sci-fi mysterieserie Westworld. Ook is onthuld op welke datum het nieuwe seizoen start. Check de onthullende beelden hieronder.

De nieuwe reeks afleveringen komt meer dan twee jaar na de première van het derde seizoen van de serie. Dat seizoen begon in maart 2020. De serie werd lange tijd gezien als een soort opvolger van Game of Thrones, al weet de scifi-serie het grote publiek nog niet helemaal te vinden.

Trailer Westworld seizoen 4: terug vanaf 26 juni
De gebruikelijke acteurs, waaronder Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandwie Newton, Aaron Paul, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Angela Sarafyan en Jeffrey Wright zijn allemaal terug voor de nieuwe afleveringen.

Vanaf 26 juni staat het vierde seizoen op HBO Max, dus je kunt de serie ook gelijk in Nederland kijken als je een abonnement hebt op deze relatief nieuwe streamingdienst.

Uiteraard kun je de eerste drie seizoenen gewoon op HBO Max kijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van deze Marvel-serie wordt erg emotioneel
Series / Nieuws

Seizoen 2 van deze Marvel-serie wordt erg emotioneel

Het volgende seizoen van Loki belooft meer emotie te bevatten.

Het zal vast nog wel even duren voor we het tweede seizoen van Loki op Disney+ te zien krijgen, maar nu is in ieder geval al duidelijk dat seizoen twee een stuk emotioneler wordt dan het opvallende eerste seizoen uit 2021.

Loki is de derde serie die door Marvel Studios gemaakt werd binnen het grote Marvel Cinematic Universe, met uiteraard Tom Hiddleston als de Loki uit de realiteit Earth-616. Het eerste seizoen introduceerde Kang the Conquerer, naar verluidt de grote schurk in de huidige reeks films en series.

Nieuwe emotionele ingrediënten
In een recent interview hintte scenarioschrijver Michael Waldron naar wat er gaat komen in het tweede seizoen. Waldron zei dat het schrijversteam bij de ontwikkeling van het tweede seizoen "nieuwe emotionele ingrediënten te ontdekken" heeft.

"Ik vind het alleen de moeite waard als we een nieuw verhaal kunnen vinden voor dit personage," vertelde Waldron aan Deadline. "Het voelt alsof we nieuwe emotionele ingrediënten te ontdekken hebben met Loki's personage. Dat hebben we absoluut gevonden. Het is een geweldige voortzetting van het verhaal dat anders aanvoelt dan het eerste seizoen en hopelijk de verwachtingen zal overtreffen."

Seizoen 2 van Loki zal naar verwachting pas richting het einde van 2023 te zien zijn op Disney+, de opnames starten namelijk naar verwachting in juni dit jaar.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megacoole trailer 'Love, Death + Robots' seizoen 3
Series / Trailer

Megacoole trailer 'Love, Death + Robots' seizoen 3

Producent David Fincher neemt ditmaal ook een aflevering als regisseur voor zijn rekening.

Netflix-serie Love, Death + Robots is inmiddels alweer beland bij zijn derde seizoen. En ondanks dat de nieuwe reeks op 20 mei al verschijnt, is er nu pas een volledige trailer!

Eind mei krijgen we dus een hele rits nieuwe afleveringen uit de prijzen winnende anthology-reeks voor de kiezen. En als we de trailer moeten geloven, wordt dat zeker iets om naar uit te kijken!

Liefde, dood en robots
Het nieuwste seizoen bestaat uit negen afleveringen, die alle te streamen zullen zijn vanaf 20 mei. De eerste reeks verscheen in juni 2019, dus er wordt vrijwel continu gewerkt aan nieuwe afleveringen.

Producenten van Love, Death + Robots zijn Tim Miller, Joshua Donen, David Fincher en Jennifer Miller. Opmerkelijk is dat de gerenommeerde Fincher nu ook als regisseur een aflevering voor zijn rekening neemt!

Bekijk hierpnder de trailer van Love, Death + Robots seizoen 3:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Magische krachten Yennefer terug in 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

Magische krachten Yennefer terug in 'The Witcher' seizoen 3

Er wordt momenteel volop gewerkt aan het volgende seizoen van de geliefde fantasy-serie.

Hoewel we al wisten dat de opnames van het derde seizoen van The Witcher al een tijdje volop in gang zijn, is er tot op heden nog geen definitieve releasedatum of trailer onthuld. De nieuwtjes blijven echter vrolijk binnenstromen.

Ooggetuigen hebben hier en daar gezien welke scènes er worden gefilmd en welke acteurs op de set aanwezig zijn, en daarbij wordt ook Anya Chalotra, die de rol van Yennefer of Vengerberg speelt, genoemd. Waar al naar werd gehint aan het einde van het tweede seizoen van The Witcher lijkt dus te kloppen:
Yennefer en haar magie keren écht terug.

Heel veel Witcher
Volgens Redanian Intelligence zou Chalotra op de set te zien zijn geweest voor opnames voor een blauw scherm. Wat er daarna nog wordt ingevuld, is nog een msterie, maar we kunnen in elk geval wel stellen dat Yennefer en haar magische krachten weer helemaal van de partij zijn.

We weten dus helaas nog niet precies wanneer het derde seizoen van The Witcher te zien zal zijn via Netflix, maar in de tussentijd zijn de eerste twee seizoenen en anime-film The Witcher: Nightmare of the Wolf natuurlijk gewoon te streamen.

Showrunner van seizoen 3 is Lauren S. Hissrich en hoofdrolspelers zijn Henry Cavill (als Geralt of Rivia), Chalotra (als Yennefer), Freya Allan (als Ciri) en Joey Batey (als Jaskier). Nieuwe castleden zijn Robbie Amell (als Gallatin), Meng'er Zhang (als Milva), Hugh Skinner (als prins Radovid) en Christelle Elwin (als Mistle).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze controversiële Netflix-serie is het begin van alle problemen
Series / Nieuws

Deze controversiële Netflix-serie is het begin van alle problemen

De serie Insatiable wordt aangewezen als schuldige voor de huidige problemen.

Het verhaal gaat dat de recente issues van Netflix allemaal herleid kunnen worden tot de keuze om de controversiële serie Insatiable te bestellen.

2022 was een van de ergste jaren voor Netflix. In het eerste kwartaal verloor de streamingdienst 200.000 abonnees en werd 50 miljard dollar van de marktwaarde geveegd. Experts denken dat de streamingdienst in een vreselijke periode gaat belanden en in juli nog eens twee miljoen abonnees kwijt is.

De hoeveelheid content
Velen wijzen de vinger niet op een terugname van kwaliteit, maar toename van hoeveelheid content die zijn debuut maakt.

Netflix was ooit het thuis van series als House of Cards, Orange is the New Black en Stranger Things. Drie series die voortkwamen uit het brein van contentchef Cindy Holland, die veel goede resultaten boekte in haar tijd. Maar ze vertrok in 2020 toen Ted Sarandos vertelde haar rivaal Bela Bajaria liever aan boord te hebben.

Dat leidde volgens een stuk in THR tot een probleem tussen de twee vrouwen. Bajaria besloot om Insatiable te laten maken, ook al had Holland de serie afgewezen.

Volgens THR leidde dat tot "het begin van de Walmart-izering" van Netflix en zorgde het voor een "slechte moraal en chaos". Dat Sarandos een serie groen licht gaf omdat een bepaald team dat wilde, terwijl een ander team het had afgewezen, werd door personeel gezien als "een vreselijk ding".

De serie Insatiable was ook vreselijk slecht, zat vol stereotypes en vervelende verhaallijnen. Het gebrek aan kwaliteitscontrole zou daarmee begonnen zijn en geleid hebben tot bredere problemen bij Netflix, dat nog zeker hits maakt, maar niet meer zo'n series met een cultstatus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' had op deze manier gered moeten worden
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' had op deze manier gered moeten worden

De makers van Legends of Tomorrow wilden met Booster Gold de serie redden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Donald Faison als Booster Gold te zien was in DC's Legends of Tomorrow, had moeten zorgen voor extra interesse in de serie en hem moeten redden van de annulering. Een mislukt plan, helaas.

Dit onthulde co-showrunner Keto Shimizu, die de serie aan het einde van seizoen 7 wilde verlaten. Op Twitter vertelde hij tegen fans dat het idee was om de interesse in de serie helemaal terug te brengen met Booster Gold. Die verraadt het team aan het einde van het zevende seizoen, waarna het team gearresteerd wordt. Faison zou in seizoen 8 een grote rol krijgen.

DC's Legends of Tomorrow
"DC stond echt naast ons en wilde dat we hernieuwd zouden worden," onthulde Shimizu.

"Zij en Warner Bros. wilden dat we overleefden. We vroegen om een nieuw personage dat het publiek wat 'opwinding' zou geven, en meer kijkers zou trekken. We vroegen om Booster en DC ging akkoord. Allemaal in een poging om de serie te redden."

Voor de finale bleek dat Booster Gold al meermaals aangevraagd werd. "Voor zover ik weet hebben we er bijna elk seizoen wel om gevraagd," aldus Shimizu's collega-showrunner Phil Klemmer. "Het lijkt erop dat we hem niet meer verwacht hadden en wel daarom kregen."

Helaas kon het DC's Legends of Tomorrow niet redden. Nu voeren fans campagne voor een achtste seizoen om het verhaal netjes af te ronden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead'-makers willen je pijn doen
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead'-makers willen je pijn doen

Deze aflevering van Fear the Walking Dead neemt het verhaal weer een gemene wending.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Oorlog is uitgebroken in Fear the Walking Dead. En dat brengt slachtoffers met zich mee, verliezen aan beide kanten en soms ook verliezen aan beide kanten.

Alicia Clark en Morgan Jones bereiden zich voor op de strijd tegen Victor Strand. Ze willen zijn Tower met geweld veroveren. Maar afgelopen zondag bracht de aflevering Sonny Boy de eerste grote sterfgevallen. John Dorie Jr. komt om het leven, waarbij hij zichzelf opoffert om een baby te redden en door de gruwelijke Walker-gevulde gracht van Strand te krijgen.

Fear the Walking Dead
John weet dat hij om het leven gaat komen door stralingsziekte en om zichzelf dat lot te besparen redt hij zijn geliefde Mo en brengt hij hem naar Morgan.

"Het is zo moeilijk om deze aflevering te kijken en afscheid te nemen van Keith Carradine. hij is dit personage," vertelde co-showrunner Ian Goldberg tijdens een interview over de aflevering.

"Hij heeft zoveel gewicht en kracht dat hij met zich meebrengt. Hij brengt echt iets met zich mee dat niemand anders zou kunnen. We waren altijd groot fan van zijn werk en zijn indrukwekkende prestaties, dat we hem in de serie hadden. Ons gevoel is ook altijd dat als een personage dood gaat en we afscheid nemen, dat pijn moet doen. Je moet de impact merken, want dan weet je dat je erom geeft."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert de Scarlet Witch terug in 'House of Harkness'?
Series / Nieuws

Keert de Scarlet Witch terug in 'House of Harkness'?

Agatha House of Harkness is een wel heel opvallende spin-off die gemaakt wordt door Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Let op: dit verhaal bevat ook spoilers voor de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Elizabeth Olsen staat er helemaal voor open om terug te keren in de serie Agatha: House of Harkness, waarin ze dan naast Kathryn Hahn te zien zou moeten zijn.

De actrice speelde de rol van Wanda Maximoff in de serie WandaVision, waarin Hahns personage debuteerde. In de film Doctor Strange 2 is Wanda volledig de Scarlet Witch geworden, een dreiging groter dan een Avengers. Aan het einde van die film lijkt ze dood te gaan.

Een terugkeer in Agatha: House of Harkness
Olsen sluit niet uit dat ze desondanks terugkeert naar de magische suburbs van Westview, New Jersey in Agatha: House of Harkness.

"Ik bedoel, ik zou alles doen met Hahn," aldus Olsen tijdens Good Morning America. "Ik bedoel nee, ik zit er voor zover ik weet niet in. Maar ik hou zoveel van die vrouw. Zo leuk; die heel serie was echt gevuld met plezier. Dat was geweldig."

Met een lach voegde Olsen toe: "Ik hoop dat Kevin Feige meekijkt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.