search
Netflix vertelt medewerkers te stoppen als ze de content niet waarderen
Series / Nieuws

Netflix vertelt medewerkers te stoppen als ze de content niet waarderen

Vermoedelijk vertelt Netflix tegen hun medewerkers dat ze maar moeten stoppen als ze zich aangevallen voelen door de content.

De streamingdienst Netflix komt de laatste tijd vaak in het nieuws, maar zelden voor goede redenen. Ook nu komen ze niet al te goed voor de dag, dankzij een interne memo die gedeeld is met een boodschap richting de medewerkers.

In deze memo staat dat medewerkers van Netflix beter maar kunnen stoppen als ze zich aangevallen voelen door de content op het platform. Ze spreken over "Artistic Expression", wat betekent dat de streamingdienst niet bepaalde artiesten of stemmen wil censureren.

Ophef bij Netflix
Netflix geeft aan dat voor medewerkers die de content van Netflix niet op prijs stellen, dit "misschien niet de beste werkomgeving is." ze impliceren dus hevig dat je dan maar het beste kan stoppen. Ook zeggen ze dat wat ieder individu als aanvallende content ziet niet in overweging wordt genomen.

Censuur is echter wel degelijk een onderdeel van Netflix. In landen als de Filipijnen, Rusland, Turkije, Singapore en Vietnam wordt rekening gehouden met de wetten van de regeringen.

Onlangs kwam Netflix ook al in het nieuws omdat het momenteel erg slecht gaat met de dienst. Ze verliezen veel abonnees en proberen verschillende manieren te bedenken om dit tegen te gaan, maar zijn tot nu toe hier nog niet bepaald succesvol in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen