Dit was de pitch voor 'Moon Knight'

Dit was de pitch voor 'Moon Knight'

Moon Knight-schrijver Jeremy Slater heeft gedeeld hoe hij de serie pitchte tegenover Marvel.

Niels Arts, 16 mei 2022 11:46

Moon Knight is zeker een succes te noemen voor Marvel en Disney Plus. Het verhaal is in ieder geval uniek genoeg om zich van de andere Marvel-series te onderscheiden. Hoe is dit verhaal tot stand gekomen? Dit is hoe de maker van Moon Knight zijn idee pitchte.
Hoe is Moon Knight op Disney Plus gecreëerd? Natuurlijk is het verhaal gebaseerd op de comicserie met dezelfde naam, maar voor de serie zijn meerdere creatieve keuzes gemaakt.

De pitch van Moon Knight
Jeremy Slater, de hoofdschrijver van Moon Knight, geeft aan dat hij vooral geïnspireerd werd door verhalen waar hij mee opgegroeid is:

"Ik kwam met een pitch die de focus legde op dingen waar ik van houd en waar ik mee opgroeide, oftewel Raiders of the Lost Ark, Ghostbusters, Amblin-films en Brendan Frasers Mummy-film. Het zijn dingen zoals dat. Er was een hoop DNA in de pitch van 'laten we het beste nemen van wat Jeff Lemire ermee gedaan heeft, maar dan in samenwerking met dit grote, gekke Indiana Jones-achtige avontuur. Want dat is iets wat nog niet eerder gedaan is in het MCU."

Moon Knight zou net zo makkelijk gemaakt kunnen worden als verhaal over een vigilante die de straten opgaat, maar Marvel wilde een andere richting ingaan met het verhaal.

Ten slotte geeft Slater aan dat hij het werkelijk angstaanjagend vond om zijn pitch tegenover Marvel-baas Kevin Feige te houden. De man is een soort van entertainmentheld voor hem.

Alle zes afleveringen van Moon Knight zijn nu te zien op Disney Plus.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Moon Knight, Disney Plus, Marvel

Populair nieuws