'House of Cards' achtige reeks 'All the Kremlin's Men' aangekondigd

Nieuwe serie 'All the Kremlin's Men' aangekondigd

Het leven van de Russische president Vladimir Poetin zou centraal staan in de gloednieuwe reeks...

Geoffrey Ketels, 18 mei 2022 om 15:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Fans van de serie House of Cards mogen zich blijkbaar opmaken voor het verschijnen van een nieuwe, gelijkaardige reeks. Deze keer zou echter niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin de hoofdrol opeisen.
Aangesteld voor de productie van de nieuwe reeks is niemand minder dan Alexander Rodnyansky. Hij wist in het verleden reeds twee Oscarnominaties op zijn naam te schrijven. De producent stelde in een eerder interview dat de reeks het werkelijke, maar gruwelijke verhaal vertelt van een man die de wereld veranderde en ook de macht kreeg om dat te doen. Hij omschreef de aankomende serie als de Russische variant van House of Cards.

All the Kremlin's Men
De productie van de nieuwe serie gebeurt in het Amerikaanse Los Angeles. De serie kreeg de naam All the Kremlin's Men en zou sterk gebaseerd zijn op de gelijknamige bestseller van Mikhail Zygar. Hij was in het verleden aan de slag als hoofdredacteur van de onafhankelijke Russische zender TV Rain. Het was deze zender die tijdens de eerste week van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne werd verboden.

Rodnyansky liet eerder eveneens optekenen dat de gloednieuwe dramaserie zal laten zien hoe een in eerste instantie bescheiden KGB-officier uit wist te groeien tot één van 's werelds meest gevreesde politici. Niet alleen zou de serie laten zien hoe het er achter de muren van het Kremlin aan toegaat, maar ook hoe Poetin zelf te werk gaat.

AR Content, Rodnyansky's productiebedrijf beschikt over een overeenkomst met Apple. De kans is dus bijzonder groot dat de reeks (exclusief?) te zien zal zijn bij Apple TV+. Een releasedatum werd voorlopig nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over: All the Kremlins Men, serie, series, House of Cards, Apple, Apple TV

Populair nieuws