search

Ons nieuws van woensdag 18 mei 2022

'Doctor Strange'-acteur te zien in 'She-Hulk: Attorney at Law'
Series / Nieuws

'Doctor Strange'-acteur te zien in 'She-Hulk: Attorney at Law'

Gaat ook She-Hulk zich verplaatsen door het multiversum? Of is er een andere connectie?

Benedict Wong, die we kennen als Sorcerer Supreme Wong uit het MCU, zal officieel terugkeren voor een rol in Disney+-serie She-Hulk: Attorney at Law.

Het is de vierde keer dat Wong zijn opwachting maakt in fase 4 van het MCU, na cameo's in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Spider-Man: No Way Home, en zijn grotere rol in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Wong is nu in evenveel Marvel-titels te zijn geweest als Doctor Strange zelf.

Het zit in de familie
She-Hulk: Attorney at Law gaat over Jennifer Walter (Tatiana Maslany), een hardwerkende advocaat en nichtje van Bruce Banner/The Hulk (Mark Ruffalo). Hoewel we nog niet precies weten hoe, zal Jennifer uiteindelijk dezelfde krachten als Banner krijgen en veranderen in een 3 meter grote groene reuse met superkrachten.

Naast Maslany en Ruffalo zijn er in de serie rollen weggelegd voor Jameela Jamil, Renée Elise Goldsberry, Ginger Gonzaga en Tim Roth, die terugkeert als Emil Blonsky/Abomination.

She-Hulk is naar verluidt vanaf 17 augustus te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of Cards' achtige reeks 'All the Kremlin's Men' aangekondigd
Series / Nieuws

'House of Cards' achtige reeks 'All the Kremlin's Men' aangekondigd

Het leven van de Russische president Vladimir Poetin zou centraal staan in de gloednieuwe reeks...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie House of Cards mogen zich blijkbaar opmaken voor het verschijnen van een nieuwe, gelijkaardige reeks. Deze keer zou echter niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin de hoofdrol opeisen.

Aangesteld voor de productie van de nieuwe reeks is niemand minder dan Alexander Rodnyansky. Hij wist in het verleden reeds twee Oscarnominaties op zijn naam te schrijven. De producent stelde in een eerder interview dat de reeks het werkelijke, maar gruwelijke verhaal vertelt van een man die de wereld veranderde en ook de macht kreeg om dat te doen. Hij omschreef de aankomende serie als de Russische variant van House of Cards.

All the Kremlin's Men
De productie van de nieuwe serie gebeurt in het Amerikaanse Los Angeles. De serie kreeg de naam All the Kremlin's Men en zou sterk gebaseerd zijn op de gelijknamige bestseller van Mikhail Zygar. Hij was in het verleden aan de slag als hoofdredacteur van de onafhankelijke Russische zender TV Rain. Het was deze zender die tijdens de eerste week van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne werd verboden.

Rodnyansky liet eerder eveneens optekenen dat de gloednieuwe dramaserie zal laten zien hoe een in eerste instantie bescheiden KGB-officier uit wist te groeien tot één van 's werelds meest gevreesde politici. Niet alleen zou de serie laten zien hoe het er achter de muren van het Kremlin aan toegaat, maar ook hoe Poetin zelf te werk gaat.

AR Content, Rodnyansky's productiebedrijf beschikt over een overeenkomst met Apple. De kans is dus bijzonder groot dat de reeks (exclusief?) te zien zal zijn bij Apple TV+. Een releasedatum werd voorlopig nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father'

De zoveelste remake die niet op kan tegen het origineel.

Regie: Pamela Fryman, Morenike Joela Evans, Phill Lewis, e.a. | Cast: Hillary Duff (Sophie), Christopher Lowell (Jesse), Francia Raisa (Valentina), Suraj Sharma (Sid), Tom Ainsley (Charlie), Tien Tran (Ellen), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-27 minuten | Jaar: 2022

De remake van de populaire sitcom How I Met Your Mother bevat alles wat je van een slechte remake verwacht: een plot dat niet helemaal maar toch te veel lijkt op dat van het origineel, een genderswap van de hoofdpersonen en minstens één bekend personage dat zich nog eens laat zien. Helaas kan How I Met Your Father zich bij lange na niet meten met haar voorganger.

How I Met Your Mother stond bekend om de ietwat chaotische verhaallijnen en eigenzinnige personages en de remake poogt dat te recreëren. De New Yorkse vriendengroep die centraal stond in de originele serie is niet een-op-een overgenomen, maar de nieuwe personages bezitten wel alle karaktereigenschappen van de originele bezetting, al zijn ze wat gehusseld en herverdeeld.

In de eerste aflevering worden maar liefst zeven personages geïntroduceerd die we vaker gaan terugzien. Ervan uitgaande dat de makers enigszins trouw willen blijven aan het origineel zijn dat er twee te veel en dat is ook meteen te merken. Het is hierdoor onduidelijk wie bij de vaste cast hoort en wie slechts een terugkerende rol heeft. Omdat de schaarse minuten over zo veel personages moeten worden verdeeld krijgen we van hen niet meteen een duidelijk beeld.

Bij de leden van de centrale vriendengroep mist chemie. Dit is weliswaar het eerste seizoen en misschien is er meer tijd nodig om de onderlinge relaties tussen de personages uit te werken, maar waar de vrienden uit How I Met Your Mother vanaf het begin hecht waren, is er hier amper een echte connectie te bespeuren. Dit maakt het moeilijker om mee te leven en het creëert afstand tussen de kijker en de personages.

Als opzichzelfstaande serie is How I Met Your Father niet slecht, maar simpelweg niet wat zij zou moeten zijn. Er mist iets om de kijker te grijpen en tot het einde vast te houden. Het is leuke afleiding, hier en daar best geestig, maar in principe had halverwege het seizoen de halve cast kunnen vervangen zonder dat dat veel had uitgemaakt.

De pogingen om het originele format naar het heden te vertalen voelen geforceerd. Het hoofdpersonage is nu een vrouw, datingapps en technologie spelen een centrale rol en er is een personage dat op hetzelfde geslacht valt. Op zichzelf natuurlijk geen slechte ontwikkelingen, maar het is allemaal net iets té bedacht. Het had een stuk natuurlijker aangevoeld als de kijker er niet steeds zo duidelijk op werd gewezen.

Het is moeilijk te zeggen of How I Met Your Father te veel van alles is of juist niet genoeg, maar waarschijnlijk is het een beetje van allebei. Het verhaal weet in ieder geval geen interesse op te wekken voor het antwoord op de titelvraag en het is dan ook te hopen dat deze remake niet zo lang voortsleept als het origineel.

★☆☆☆☆

How I Met Your Father is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie wordt precies wat je hoopt
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie wordt precies wat je hoopt

Bepaalde fans mochten Lord of the Rings: The Rings of Power al bekijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel de eerste aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power nog tot september op zich laat wachten, nodigde Prime Video een hele rits fans uit om al te komen kijken naar vroege beelden.

Recent hadden we al de eerste reacties die daaruit voortkomen en nu lijkt het erop dat meer mensen hun reactie online hebben gezet.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Het eerste beeld dat we zo van The Lord of the Rings: The Rings of Power krijgen, lijkt erg positief. Het optimisme is aanwezig en velen zijn vooral heel enthousiast over de moeite van showrunners J.D. Payne en Patrick McKay om de serie te laten voelen als een terugkeer naar een wereld die we heus wel kennen.



The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt door Prime Video omschreven als:

"Deze nieuwe epische dramaserie brengt de Tweede Era van de geschiedenis van J.R.R. Tolkiens Midden-Aarde voor het eerst naar het scherm. Beginnend in een tijd van relatieve vrede, duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de boeken The Hobbit en The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien, volgen we een ensemble cast van personages, zowel nieuw als bekend, terwijl zij een lang gevreesd terugkerend kwaad in Midden-Aarde onder ogen komen."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video. Er is al een tweede seizoen besteld.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische acteur voegt zich bij 'Yellowstone'-serie '1932'
Series / Nieuws

Legendarische acteur voegt zich bij 'Yellowstone'-serie '1932'

Yellowstone is een franchise die echt enorm lijkt te gaan worden met deze nieuwe toevoegingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De volgende Yellowstone-prequelserie, 1932, bouwt aan zijn cast. Hoofdrolspelers blijken Helen Mirren en Harrison Ford te zijn, beiden niet de minste acteurs![b]

De serie 1932 wordt mede ontwikkeld door Taylor Sheridan en John Linson en focust zich, net als andere delen, op de ontwikkelingen en geschiedenis van de familie Dutton. Zij zijn machtige eigenaren van de grootste ranch in Montana en hebben te maken met allerlei landontwikkelaars, nationale parken en Broken Rocks indianenstammen.

[b]1932

Yellowstone is gigantisch gebleken en verdubbelde elk seizoen zijn aantal kijkers. Het succes leidde al tot de goed ontvangen spin-off 1883 en ook wordt er druk gewerkt aan nog eens twee series: 1932 en 6666.

Wat 1932 betreft, begint nu drie maanden na de aankondiging van de serie, de boel op stoom te komen.

ViacomCBS meldt namelijk dat Harrison Ford en Helen Mirren de hoofdrollen gaan spelen. We volgen in de serie de familie Dutton tijdens de Prohibition.

We weten niet welke personages Ford en Mirren spelen. Enkel is zeker dat 1932 al in december van start moet gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En weer krijgt Netflix een forse klap te verduren
Series / Nieuws

En weer krijgt Netflix een forse klap te verduren

Netflix ontslaat maar liefst 150 mensen als onderdeel van de reactie op terugval in het aantal abonnees.

Netflix ontslaat 150 medewerkers als gevolg van de recente afname van het aantal abonnees.

Lange tijd was Netflix de toonzetter als het op streaming aankomt. Het bedrijf veranderde de filmindustrie met zijn original series en vele films. Grote filmstudio's richtten daarom ook eigen streamingdiensten op, waaronder Disney+, HBO Max, Paramount+, Peacock en Prime Video. Dat lijkt Netflix nu in te halen.

Grote ontslagen
Afgelopen maand hoorden we dat Netflix voor het eerst in tien jaar minder abonnees had. Het bedrijf besloot daarom in te zetten op het bestrijden van delen van wachtwoorden en komt met een goedkoper abonnement met advertenties. Intussen cancelt het bedrijf heel wat programma's en lijkt de tijd van het eindeloos geld besteden voorbij.

Deadline meldt nu dat Netflix voornamelijk in de Verenigde Staten 150 mensen gaat ontslaan. In totaal werken er voor Netflix 11.000 mensen, dus het gaat om een redelijk beperkt aantal ontslagen.

Wel komt het voort uit de pogingen om de kosten die het maakt terug te dringen. "Deze keuzes zijn met name gedreven door de zaken en dus niet zo door individuele prestaties, wat het zo zwaar voor ons maakt omdat niemand afscheid wil nemen van zulke geweldige collega's," aldus een woordvoerder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Virgin River' seizoen 4 binnenkort te streamen op streamingdienst Netflix
Series / Nieuws

'Virgin River' seizoen 4 binnenkort te streamen op streamingdienst Netflix

Fans van de reeks kunnen zich opmaken voor de komst van het vierde seizoen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Virgin River kan rekenen op heel wat populariteit. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze reeds vol verlangen uitkijken naar het verschijnen van het vierde seizoen. Dat vierde seizoen komt er deze zomer aan!

De eerste officiële synopsis heeft reeds een tipje van de sluier gelicht met betrekking tot het aankomende, nieuwe seizoen. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk dat Jack nog altijd niet helemaal zeker is van het vaderschap. Daarnaast verschijnt er ook een nieuwe, knappe arts op het toneel. Ook hij wil graag een gezin stichten en dat blijkt de situatie er niet bepaald eenvoudiger op te maken, in tegendeel.

Het spreekt voor zich dat ook het vierde seizoen van Virgin River niet alleen maar draait rond de personages van Mel en Jack. Ook met de andere personages uit de reeks, waaronder Brie en Hope staat er weer heel wat te gebeuren. Voor Hope geldt bijvoorbeeld dat ze nog steeds herstellende is. Daarnaast zou Brie onverwacht een betere kijk krijgen op het criminele leven van Calvin.

Juli
Bovenstaande klinkt allemaal reeds ontzettend veelbelovend! Het is dan ook absoluut uitkijken naar het verschijnen van het nieuwe seizoen van deze reeks, maar wanneer mogen we deze nu precies verwachten? In juli van dit jaar zo blijkt. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat het vierde seizoen te streamen zal zijn vanaf 20 juli.

Heb je de voorgaande seizoenen van Virgin River nog niet gezien? Dan zijn deze uiteraard nog steeds te bekijken op streamingdienst Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Acolyte' klinkt wel heel vet
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Acolyte' klinkt wel heel vet

The Acolyte wordt pas in 2023 of 2024 verwacht, maar we kunnen nu al niet wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De toekomst van de Star Wars-franchise is vooralsnog duidelijk gericht op streamingdienst Disney+, met live-action series en animatieprojecten. Een van de meest intrigerende projecten is zonder meer The Acolyte.

The Acolyte speelt zich af tijdens het einde van het High Republic-tijdperk. Dat wordt al verkend in boeken en in comics en straks dus ook in een live-action serie. Vanity Fair schrijft nu hoe het gaat met de serie.

The Acolyte
The Acolyte is bijna helemaal geschreven en momenteel wordt de cast gezocht. Actrice Amandla Stenberg schijnt in gesprek te zijn voor de hoofdrol.

De serie van showrunner Leslye Headland wordt omschreven als een "mystery thriller" die zich afspeelt in een welvarend en schijnbaar vredig tijdperk, zo'n honderd jaar voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace.

"Een boel van deze personages zijn nog niet geboren," legde Headland uit. "We kijken naar de politieke, persoonlijke en spirituele dingen die opkwamen in een tijd waar we nog maar weinig over weten."

The Phantom Menace
"Toen ik The Phantom Menace keek, vroeg ik mij altijd af hoe het op dat punt gekomen was. Hoe kon een Sith Lord de Senaat infiltreren en geen Jedi dat merken? Waar ging het mis? Wat leidde tot dat punt?"

"We gebruiken termen als de Renaissance, of de Verlichting. De Jedi dragen gouden en witte uniformen, alsof ze nooit smerig worden. Ze trekken er nooit op uit, en kunnen die dragen omdat ze simpelweg nooit in gevecht raken."

Dat lijkt dus te gaan veranderen met The Acolyte.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) bevestigt de komst van een wel erg intieme tegenspeelster
Series / Nieuws

Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) bevestigt de komst van een wel erg intieme tegenspeelster

Zoekt talent elkaar op, of is dit een klassiek geval van vriendjespolitiek?

Een eigenaardige aanwinst voor het Star Wars-universum: acteur Ewan McGregor onthult dat zijn kersverse echtgenote Mary Elizabeth Winstead een rol zal gaan spelen in de nieuwe serie Ahsoka.

Het duo kent elkaar al langer, maar zijn afgelopen maand pas in het huwelijksbootje gestapt. Nadat ze samen in Fargo hebben gespeeld in 2017 begonnen ze met daten, om nu op een erg fortuinlijk moment hun relatie te verzilveren.

Winstead is voor vele Hollywood-fans al een oude bekende. Ze schitterde al in eerdere populaire films, waaronder Final Destination 3 en Scott Pilgrim Vs. The World.

Nu zal zij ook zichzelf mogen bewijzen in de Disney Plus-serie Ahsoka. Daarin volgt de kijker het verhaal van Rosario Dawson, de voormalige leerling van Anakin Skywalker.

Interview
In een interview met Vanity Fair bracht McGregor het nieuws over zijn vrouw de wereld in.

Hij zei: "Mijn partner Mary zal de 'Star Wars'-serie met Rosario gaan doen, ze staat op het punt te beginnen… ons zoontje is geboren in een enorme 'Star Wars'-familie… Hij zal het maar moeten omarmen of volledig de andere kant op moeten gaan. Ik weet het niet, hoor. Misschien wordt hij wel een Trekkie!".

De opnames van Ahsoka zijn reeds begonnen, maar een release datum is nog niet bekendgemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joy Delima (Dirty Lines): "Ik wil bijdragen aan realistische verhalen over seks"
Series / Nieuws

Joy Delima (Dirty Lines): "Ik wil bijdragen aan realistische verhalen over seks"

De actrice uit 'Dirty Lines' zet zich in om het taboe rondom seksualiteit te doorbreken. In een podcast vertelt ze waar deze drang vandaan komt.

De Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines over de opkomst van sekstelefoonlijnen wakkert aan vele keukentafels het gesprek aan over de plek van seksualiteit in de samenleving. Joy Delima, actrice en columniste bij De Volkskrant, vertelt in een podcast over haar blik op seksualiteit en pornografie.

De internationaal populaire serie Dirty Lines volgt het ontstaan van het telecombedrijf Teledutch, een sekslijnbedrijf van de gebroeders Stigter. In de wilde jaren tachtig van Amsterdam blijken ze een gat in de markt gevonden te hebben. Psychologiestudente Marly (Joy Delima) wordt er als medewerker aan de andere kant van de lijn volledig in meegesleurd.

De serie is losjes gebaseerd op het verhaal van het bedrijf Teleholding van de familie Skene, die in Nederland de seksbandjes populair hebben gemaakt.

Delima in de podcast
In de podcast Nooit meer slapen vertelt Delima over hoe ze met haar werk probeert bij te dragen aan een open gesprek in de samenleving over seksualiteit.

Delima: "Hoe masturberen werkt of hoe je het moet doen wist ik niet. Het voelde alsof het iets is waarvoor ik mij moest schamen. Mijn ouders zeiden niet seks is slecht, maar er werd niet over gepraat. Ouders denken misschien ook wel ze ontdekken het zelf. Maar het is zo belangrijk om jong te leren over consent en je grenzen aangeven."

Ook vertelt ze over de wijze hoe pornografie haar beeld van seksualiteit op de verkeerde manier vervormde. Ze zegt: "Ik ging porno nadoen, het faken van genot. Als je weet dat porno entertainment is en niet de realiteit schetst is het gewoon entertainment. Maar als het voor jou de realiteit nabootst is het problematisch, dan ga je nadoen hoe je moet klinken, hoe je eruit moet zien".

In De Volkskrant zijn Delima's tweewekelijkse columns te vinden, en op Netflix kan het eerste seizoen van Dirty Lines gevonden worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Vampire in the Garden'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Vampire in the Garden'

Deze wereld en dit verhaal hadden veel meer tijd en aandacht verdiend. Wat nu overblijft is vooral verwarring.

Regie: Ryōtarō Makihara | Cast (stemmen): Megumi Han (Momo), Yû Kobayashi (Fine), Chiaki Kobayashi (Allegro), Rika Fukami (Nobara), Hiroki Tôshi (Kubo), e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 24-30 minuten | Jaar: 2022

Vampiers en mensen vliegen elkaar in de nek in de nieuwste anime op Netflix. Door de uitbraak van bloedlustige vampiers is een groot deel van de mensheid verleden tijd en nu is de wereld ondergedompeld in een eindeloze oorlog: de sobere mensen tegen de weelderige vampiers. Is er dan geen kans op harmonie? Vampierjager Momo en vampierkoningin Fine zetten hun tanden in dit vraagstuk.

De eerste aflevering is direct een masterclass in worldbuilding. De wereld die wordt geschetst is bruut, hard en gelaagd. Het vraagstuk welk van de rassen fout zit wordt aan de kaak gesteld, want beiden kanten hebben fouten gemaakt. Het schrille contrast tussen de twee is interessant neergezet: de vampiers vertoeven in hun kitscherige villa's terwijl de sobere mensen hun plezier kwijt zijn en alle muziek en kunst hebben verbannen. Het gegeven intrigeert meteen en smaakt naar meer.

Helaas wordt deze honger niet gestild en blijft de kijker achter als een vampier zonder bloed: hongerig naar meer. Er wordt namelijk zo veel verhaal, emotie en context in vijf afleveringen gepropt dat er niets van de insteek overblijft. Het voelt alsof de inhoud van deze vijf afleveringen beter tot zijn recht was gekomen in vijf seizoenen. Er gebeurt zo enorm veel dat door de duur van de serie vrijwel niets tot een bevredigende conclusie komt. Wanneer er geen opbouw is, zal er ook geen voldoening zijn.

Al vrij snel in het verhaal belandt Momo in het herenhuis van Fine. Momo is opgegroeid als vampierjager onder het strenge regime van haar moeder. Fine is een vampierkoningin waarbij mensen niet welkom zijn. Toch vinden de twee toenadering tot elkaar door het spelen van muziek. Een prima begin van een fragiele en gespannen verstandhouding. Helaas blijft het hierbij, maar gedragen de twee zich vervolgens alsof ze álles voor elkaar zouden doen, en brengen dit ook nog eens in praktijk. Dan borrelt er een vraag naar boven die vaker de revue zal passeren: wat gebeurt er nu ineens?

Alle personages hebben groots uitgesproken motieven en emoties. Maar omdat deze geen verdere uitdieping of toelichting krijgen, komt het geheel totaal niet over. Hierdoor is de geloofwaardigheid ver te zoeken en voelen de acties van personages overdreven en onverdiend. Zo ook het tragische verhaal van de oom van Momo en zijn visie op vampiers. Er wordt bekend dat hij een vrouw heeft gehad die vampier is geworden. Dit had gemakkelijk een verhaallijn kunnen zijn voor een heel seizoen, maar is slechts een flashback van een halve minuut. De gehele serie mist focus.

Het verhaal zit zo hoog in de emoties en zo laag op de uitwerking dat het vooral lijkt op fanfiction van een bestaande franchise. Ook wordt de relatie tussen Momoe en Fine niet heel duidelijk. Is het liefde of zijn ze gewoon heel goed bevriend geworden? Er wordt wel wat gehint, maar uitsluitsel komt er niet. Dit lijkt geen bewuste keuze, maar simpelweg een gevolg van tijdstekort.

Gelukkig is de animatie wel enorm goed en vloeiend. Het betreft dan ook een productie van WIT Studio, die inmiddels wel heeft bewezen uit de voeten te kunnen met dat vloeiende en mooie animatie. Daarnaast is de stijl ook sterk en is vooral het onderscheid tussen vampiers en mensen op een leuke manier verwezenlijkt. De actiescènes zijn goed uitgewerkt en kenmerkend door hun bruutheid en prachtige choreografie. Meer hiervan was welkom geweest.

Toch is er de streep één woord dat Vampire in the Garden het best samenvat: zonde. Er had zo ongelooflijk veel meer in gezeten en de keuze om er maar vijf afleveringen van te maken is verbijsterend. De wereld is interessant en de achtergrondverhalen kunnen waanzinnig boeiend zijn als de tijd ervoor genomen was. Makihara, zet alsjeblieft ooit nog een keer je (hoek)tanden in dit universum, maar dan met de tijd en aandacht die het verdient.

★★☆☆☆

Vampire in the Garden is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire superheldenserie krijgt nieuw seizoen in herfst 2022
Series / Nieuws

Deze populaire superheldenserie krijgt nieuw seizoen in herfst 2022

Na drie succesvolle voorgangers krijgt deze DC-serie een nieuw seizoen, die waarschijnlijk op HBO Max zal verschijnen in de herfst van 2022.

Brenton Thwaites, de acteur van Nightwing uit de serie Titans heeft het zelf verklapt tegen een fan: in oktober komt mogelijk het nieuwe seizoen van Titans al uit!

Veel series van DC, zoals Titans, werden voor vele jaren ondergebracht bij 'The CW'. Sinds DC schijnbaar is overgestapt naar HBO komen er de laatste tijd steeds meer DC-series uit, waaronder Titans met alweer een vierde seizoen.

In de serie kan de kijker een grimmige live-action adaptatie vinden van de Teen Titans-stripboekenreeks over jonge helden uit het DC-universum. Eerder in de serie volgroeide Robin (bekend van zijn dienst onder Batman) tot de nieuwe held Nightwing, die leiding geeft aan een jonge groep superhelden.

In het derde seizoen verhaalde de serie over de groep, die in conflict raakte met hun eerdere bondgenoot Jason Todd als de 'Red Hood' onder de invloed van 'Scarecrow'. Wat ons in het komende seizoen te wachten staat, blijft nog even in het midden.

Het nieuwe seizoen
De opnames van het vierde seizoen zijn nog bezig in Toronto, Canada, maar alsnog heeft hoofdrolspeler Brenton Thwaites al vermoedens laten vallen wanneer het nieuwe seizoen te zien zal zijn.

Tijdens de Motor City Comic Con op 13 tot en met 15 mei sprak Thwaites met meerdere fans en op meerdere panels. Een van de bezoekers besloot een wel erg interessante uitspraak van Thwaites te delen op Twitter. Hierin verklapt Thwaites zijn eigen vermoedens wanneer het nieuwe seizoen te zien zal zijn: oktober 2022.

Warner Bros. TV of HBO Max hebben beide nog geen officiële datum bekendgemaakt. De eerdere seizoenen van Titans zijn te vinden op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gratis videodienst Freevee maakt met veel geadverteerde content entree op Apple TV
Series / Nieuws

Gratis videodienst Freevee maakt met veel geadverteerde content entree op Apple TV

De geadverteerde content van Freevee, eerder bekend als IMDb TV, is snel op twee bekende VOD diensten te vinden met veel bekende shows en films.

Afgelopen maandag maakte Apple TV bekend dat er een aparte app zal worden gelanceerd op Apple-producten voor de dienst Freevee. Freevee biedt nu op zowel Apple TV als op Amazon haar gratis videodienst aan, waardoor er steeds meer en meer reclames te vinden zijn op VOD diensten.

Freevee is een gratis videodienst, die in de eerste plaats werd aangeboden door Amazon onder de naam 'IMDb TV'. De dienst was voor Apple-producten eerder slechts toegankelijk binnen de Prime Video App. Sinds deze week heeft echter Freevee ook een eigen app gekregen binnen de Apple Store, waardoor zij ook geschikt is geworden voor Apple TV 4K en Apple TV HD.

De 'terugkeer' van reclames op televisie beperkt zich niet enkel tot Amazon en Apple. Recentelijk hebben ook Disney Plus en Netflix aangekondigd dat zij goedkopere abonnementen aan zullen gaan bieden met advertenties.

Wat biedt deze dienst voor gratis content
Meerdere shows van Amazon Studios zijn te vinden op Freevee, waaronder Bosch: Legacy en Pretty Hard Cases. Ook zijn er meerdere bekende films en televisieseries te vinden, zoals Mad Men en Knives Out.

Ook heeft Freevee recentelijk een deal gesloten met Disney om films van hen te laten rouleren. Eerder hebben Deadpool 1, Deadpool 2 en Logan de revue al gepasseerd.

De komende tijd is het dus de tijd waard om af en toe te kijken wat er zoal op Freevee wordt aangeboden, maar het is aan de kijker of het ook de reclametijd waard is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' gooit het over een andere boeg voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Bridgerton' gooit het over een andere boeg voor seizoen 3

Het is bevestigd dat het derde seizoen van Bridgerton niet de volgorde van Julia Quinns boekenserie aanhoudt, maar om andere personages draait.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Bridgerton legt de focus op de relatie tussen Penelope en Colin, in plaats van de volgorde die in het boek aan wordt gehouden.

Dat betekent dat Anthony's jonge broer, Benedict Bridgerton, nog even zal moeten wachten. Nicola Coughlan, die Penelope Featherington speelt in de serie, is Instagram opgedoken om dit heuglijke nieuws te delen.

Seizoen 3 van Bridgerton
Nicola zegt het volgende in haar Instagram-post: "Net als Lady Whistledown heb ik al een tijdje een groot geheim... maar ik eindelijk verklappen dat @Bridgertonnetflix seizoen 3 Colin en Penelope's verhaal is."

Seizoen 1 van Bridgerton focuste op Daphne's liefdesleven, wat eindigde toen ze geluk vond met Simon Bassett. In seizoen 2 zagen we vervolgens Anthony's pogingen om een vrouw te vinden.

Op dit moment is er nog geen releasedatum bevestigd voor Bridgerton seizoen 3. Productie staat echter gepland om deze zomer van start te gaan, dus wie weten hoeven fans niet al te lang te wachten om de cast weer in actie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jedi-jacht Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi' is persoonlijk
Series / Nieuws

Jedi-jacht Darth Vader in 'Obi-Wan Kenobi' is persoonlijk

Darth Vader-acteur Hayden Christensen zegt dat de Jedi-jacht van de schurk in Obi-Wan Kenobi persoonlijk is.

Er zijn maar weinig schurken zo iconisch als Darth Vader. Ondanks dat we hem nog niet eens zoveel op het scherm hebben gezien, kent iedereen zijn naam. In Obi-Wan Kenobi zien we een unieke kant van hem.

Aldus Hayden Christensen, die Darth Vader speelde in de prequel-trilogie en deze rol ook voor de aankomende Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi weer op zich heeft genomen.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Volgens Christensen verkent Obi-Wan Kenobi een periode voor Darth Vader die we nog niet echt eerder ontdekt hebben: "Dit is een punt op de tijdlijn dat we nog niet echt ontdekt hebben. Ik denk dat het personage Darth Vader op een interessant punt is in zijn leven, met betrekking tot wat er eerder al gebeurde en hoe we hem achterlieten in Episode III."

"Hij probeert zijn verleden uit te wissen, en het opjagen van de Jedi... natuurlijk is het de taak die hij van de Emperor heeft gekregen, maar het is meer dan dat. Het is een persoonlijke missie voor hem."

Obi-Wan Kenobi wordt het eerste canon-verhaal waarin we Darth Vader gaan zien zoals hij tussen Episode III en Rogue One: A Star Wars Story is, voordat we hem in Episode IV zien hoe fans hem al die jaren geleden voor het eerst zagen.

Obi-Wan Kenobi trapt bijna af op Disney Plus. 27 mei is de eerste aflevering, van de zes in totaal, te checken op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-series van Disney+ krijgen releasedata
Series / Nieuws

'Star Wars'-series van Disney+ krijgen releasedata

De Star Wars-franchise breidt de komende tijd alleen maar uit, met name op televisie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het nieuwe nummer van Vanity Fair onthult Disney heel wat over zijn toekomstplannen met de Star Wars-franchise. Zo blijkt het de bedoeling te zijn om dit jaar nog 3 (!) series in de franchise te lanceren.

Disney+ is nu niet alleen het thuis van Marvel Studios, maar ook echt duidelijk het thuis van Star Wars. Een franchise die in 2012 weer een nieuwe lancering kreeg vanuit Disney, toen besloten werd Lucasfilm over te nemen en de Skywalker-saga drie nieuwe delen te gunnen.

Star Wars-series
Hoewel er vijf nieuwe films zijn verschenen, is Star Wars op televisie succesvoller, met name met het inmiddels twee seizoenen tellende The Mandalorian.

Eind vorig jaar zagen we verder The Book of Boba Fett en deze maand kunnen we nog genieten van Obi-Wan Kenobi.

Uit het nummer van Vanity Fair blijkt verder dat we deze zomer nog naar Andor kunnen kijken. Dat zal dan in de zomer zijn.

The Mandalorian krijgt ook eind dit jaar, wellicht begin volgend jaar, zijn derde seizoen. Dan is er Ahsoka dat ook voor volgend jaar beloofd wordt en volgt The Acolyte "nog iets later". Grammar Rodeo, een werktitel, is de laatste serie die als coming-of-age serie gemaakt wordt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios zet eerste trailer 'She-Hulk' online!
Series / Trailer

Marvel Studios zet eerste trailer 'She-Hulk' online!

De zevende serie in het Marvel Cinematic Universe verschijnt in augustus.

Disney heeft de trailer online gezet voor de Marvel-serie She-Hulk. Ook de poster en de releasedatum zijn vrijgegeven voor de aankomende serie, die nu officieel She-Hulk: Attorney at Law heet.

De She-Hulk-serie wordt beschreven als een juridische komedie en wordt geleid door Emmy en Golden Globe-winnaar Tatiana Maslany, die de titulaire rol op zich zal nemen als Jennifer Walters.

Ze zal worden vergezeld door Avengers: Endgame-ster Mark Ruffalo, Doctor Strange-acteur Benedict Wong en Tim Roth uit The Incredible Hulk. Ze spelen respectievelijk Bruce Banner/The Hulk, Wong en Abomination.

Andere rollen komen van Jameela Jamil, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry en Josh Segarra. De groene Marvel-held debuteerde in 1980 in "Savage She-Hulk" #1 van Marvel Comics, gemaakt door schrijver Stan Lee en kunstenaar John Buscema.

She-Hulk heeft als alter ego Jennifer Walters, de nicht van Bruce Banner/Hulk, die na te zijn neergeschoten een bloedtransfusie van Bruce krijgt waardoor ze in een soortgelijk wezen verandert. Dit lijkt iets anders te worden uitgewerkt in de serie.

Trailer voor She-Hulk: Attorney at Law
De Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law gaat in première op 17 augustus 2022 en heeft negen afleveringen. Dit is dus minder dan de tien afleveringen die eerder werden genoemd.



Hieronder zie je ook de teaserposter voor de zevende live action-serie in het Marvel Cinematic Universe. Zet 17 augustus alvast maar in je agenda.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.