Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father'

Recensie Disney+-serie 'How I Met Your Father'

De zoveelste remake die niet op kan tegen het origineel.

Ruby Dijk, 18 mei 2022 15:01

Regie: Pamela Fryman, Morenike Joela Evans, Phill Lewis, e.a. | Cast: Hillary Duff (Sophie), Christopher Lowell (Jesse), Francia Raisa (Valentina), Suraj Sharma (Sid), Tom Ainsley (Charlie), Tien Tran (Ellen), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 24-27 minuten| Jaar: 2022
De remake van de populaire sitcom How I Met Your Mother bevat alles wat je van een slechte remake verwacht: een plot dat niet helemaal maar toch te veel lijkt op dat van het origineel, een genderswap van de hoofdpersonen en minstens één bekend personage dat zich nog eens laat zien. Helaas kan How I Met Your Father zich bij lange na niet meten met zijn voorganger.

How I Met Your Mother stond bekend om de ietwat chaotische verhaallijnen en eigenzinnige personages en de remake poogt dat te recreëren. De New Yorkse vriendengroep die centraal stond in de originele serie is niet een op een overgenomen, maar de nieuwe personages bezitten wel alle karaktereigenschappen van de originele bezetting, al zijn ze wat gehusseld en herverdeeld.

In de eerste aflevering worden maar liefst zeven personages geïntroduceerd die we vaker gaan terugzien. Ervan uitgaande dat de makers enigszins trouw willen blijven aan het origineel zijn dat er twee te veel, en dat is ook meteen te merken. Het is hierdoor onduidelijk wie bij de vaste cast hoort en wie slechts een terugkerende rol heeft, en omdat de schaarse minuten verdeeld moeten worden over zo veel personages krijgen we van hen niet meteen een duidelijk beeld.

Bij de leden van de centrale vriendengroep mist chemie. Dit is weliswaar het eerste seizoen en misschien is er meer tijd nodig om de onderlinge relaties tussen de personages uit te werken, maar waar de vrienden uit How I Met Your Mother vanaf het begin hecht waren, is er hier amper een echte connectie te bespeuren. Dit maakt het moeilijker om mee te leven en het creëert afstand tussen de kijker en de personages.

Als opzichzelfstaande serie is How I Met Your Father niet slecht, maar simpelweg niet wat zij zou moeten zijn. Er mist iets om de kijker te grijpen en tot het einde vast te houden. Het is leuke afleiding, hier en daar best geestig, maar in principe hadden de makers halverwege het seizoen de halve cast kunnen vervangen zonder dat dat veel had uitgemaakt.

De pogingen om het originele format naar het heden te vertalen voelen geforceerd. Het hoofdpersonage is nu een vrouw, datingapps en technologie spelen een centrale rol en er is een personage dat op hetzelfde geslacht valt. Op zichzelf natuurlijk geen slechte ontwikkelingen, maar het is allemaal net iets té bedacht. Het had een stuk natuurlijker aangevoeld als de kijker er niet steeds zo duidelijk op werd gewezen.

Het is moeilijk te zeggen of How I Met Your Father te veel van alles is of juist niet genoeg, maar waarschijnlijk is het een beetje van allebei. Het verhaal weet in ieder geval geen interesse op te wekken voor het antwoord op de titelvraag, en het is dan ook te hopen dat deze remake niet zo lang voortsleept als het origineel.

★☆☆☆☆

How I Met Your Father is te zien bij Disney+.


Lees meer over: recensie, How I Met Your Father, Disney Plus, Pamela Fryman, Isaac Aptaker, Hillary Duff, remake, New York

Populair nieuws