Dit zijn alle Star Wars-series die op Disney+ verschijnen

De Star Wars-series die op Disney+ verschijnen

Veel Star Wars in de maak voor de grote streamer.

Bram de Groot, 29 mei 2022 om 14:54

Naast de series van Marvel Studios weet Disney+ te scoren met de verschillende series van Star Wars. Sinds de start van de streamer zijn er al enkele series gedebuteerd en er komen er nog veel meer aan. Hieronder een snelle blik op welke series dat allemaal zijn.
Van 2019 tot nu
In december 2019 verscheen op Disney+ de serie The Mandalorian. De serie over het personage Din Djarin van acteur Pedro Pascal deed wat de film Iron Man voor het Marvel Cinematic Universe deed. De serie was de start van wat we tot op heden zagen, met ook de spin-off The Book of Boba Fett.

- The Mandalorian - seizoen 1 (2019)
- The Mandalorian - seizoen 2 (2020)
- The Book of Boba Fett - miniserie (2021/2022)

Het verhaal van de Mandalorian is nog niet afgerond en er zijn meerdere spin-offs van de serie in de maak. Maar we kregen er afgelopen vrijdag ook Obi-Wan Kenobi bij. Deze serie speelt zich voor de originele trilogie af en toont de terugkeer van het titelpersonage van Ewan McGregor en Anakin Skywalker / Darth Vader van Hayden Christensen.

- Obi-Wan Kenobi - miniserie (2022)


2022 en 2023
We weten ondertussen dat na Obi-Wan Kenobi nog een nieuwe Star Wars-serie op Disney+ debuteert. We kregen onlangs namelijk de teaser trailer voor de Rogue One-prequelserie Andor en de aftrap staat gepland op 31 augustus dit jaar. We zien de terugkeer van Cassian Andor van acteur Diego Luna. Opvallend is dat de serie maar liefst 12 afleveringen krijgt.


Maar er zijn al meer series gepland voor na Andor. We weten sinds kort dat er in 2023 maar liefst drie Star Wars-series op Disney+ moeten verschijnen. Nu met een flink wat The Mandalorian-connecties, met een derde seizoen van die reeks en een spin-off over Ahsoka Tano van Rosario Dawson. We zagen haar al in seizoen 2 van The Mandalorian en in The Book of Boba Fett.

En dan krijgen we in de tweede helft van 2023 ook nog een compleet nieuw avontuur in Skeleton Crew met Jude Law in een nog onbekende hoofdrol. De serie volgt enkele jongere personages op een groots avontuur.

- Andor - seizoen 1 (2022)
- The Mandalorian - seizoen 3 (februari 2023)
- Ahsoka (2023)
- Skeleton Crew (2023)

Verdere toekomst
En dan zijn er nog enkele series gepland voor 2024 en verder en enkele animatieseries. Wat betreft de live action-series is seizoen twee van Andor al aangekondigd. Deze verschijnt vermoedelijk in 2024.

Ook wordt er gewerkt aan The Acolyte. Deze serie, een mysterieuze thriller, speelt zich af in de late High Republic-periode in het Star Wars-universum, zo'n 100 jaar voor The Phantom Menace. En dan wordt er ook nog gewerkt aan een serie over Lando Calrissian, met Donald Glover uit Solo: A Star Wars Story uit 2018.

- The Acolyte (2023)
- Andor - seizoen 2 (2023)
- Lando (2023)

Oorspronkelijk stond ook de The Mandalorian spin-off Rangers of the New Republic gepland, maar het verhaal lijkt opgenomen te gaan worden in The Mandalorian-reeks.

Animatieseries
In 2021 verscheen op Disney+ het eerste seizoen van The Bad Batch en het tweede seizoen debuteert nog dit jaar. Ook in 2021 was er Visions met korte losstaande animatiefilmpjes.

Afgelopen week werd er een nieuwe animatieserie aangekondigd met Tales of the Jedi (2022) en in 2023 moet Young Jedi Adventures starten op Disney+.

- The Bad Batch - seizoen 1 (2021)
- Visions (2021)
- The Bad Batch - seizoen 2 (2022)
- Tales of the Jedi (2022)
- Young Jedi Adventures (lente 2023)


Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Lando, Andor, The Acolyte, Ahsoka, Skeleton Crew, Obi Wan Kenobi, The Book of Boba Fett

Populair nieuws