search
Team van nieuwe 'Willow'-serie wordt versterkt met originele cast
Series / Nieuws

Team van nieuwe 'Willow'-serie wordt versterkt met originele cast

De producent van de nieuwe Disney Plus-serie heeft bevestigd dat deze onvergetelijke acteur betrokken is bij het project.

Vierendertig jaar na de originele film komt er nu een serie-adaptatie van de bekende fantasyfilm Willow uit 1988. Deze flinke dosis jeugdsentiment gaat worden aangesterkt door acteur Val Kilmer, ook wel bekend als Madmartigan.

Op 30 november is het zover: dan komt de nieuwe serie Willow uit bij Disney+. De serie is geïnspireerd door de gelijknamige film uit 1988 van Ron Howard over de avonturen van de avonturier Willow Ufgood. Wederom zal Warwick David deze kleine rol groot gaan maken.

Naast David zal ook Joanne Whalley, de actrice van Shorsha, terugkeren. Maar ook veel nieuwe acteurs komen aan bod, waaronder Erin Kellyman, Ruby Cruz, Ellie Bamber, Amer Chadha-Patel, Dempsey Bryk en Ralph Ineson. Tevens zal Tony Revolori te zien zijn, die Flash Thompson speelde in Marvel's Spider-Man-trilogie.

Geen Madmartigan op beeld
Val Kilmer, die in de originele film te zien was als verstoten ridder en side-kick Madmartigan, zal spijtig genoeg niet op beeld terugkeren. Door COVID-19 kon hij niet aanwezig zijn bij de opnames in Wales voor het eerste seizoen.

Ondanks deze belemmering is hij volgens producent Jonathan Kasdan toch aanwezig in de serie "op een grote manier".

Kasdan licht toe in een interview met THR: "Val is een enorm onderdeel [van deze serie], en het eerste gesprek dat ik had was ook met hem toen Warwick en ik groen licht hadden gekregen. We wilden zijn personage deel laten uitmaken van het verhaal. We wilden hem in de show."

Kasdan vervolgt over de afwezigheid van Kilmer in de serie: "Maar hij is toch aanwezig op een grote manier. En we zijn er best enthousiast over hoe het er nu uitziet. Madmartigan leeft nog steeds."

Kilmer staat sinds kort enorm in de schijnwerpers door zijn vertolking van Iceman in de hitfilm Topgun: Maverick. Misschien dat we hem in het tweede seizoen van de fantasyserie nog te zien zullen krijgen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen