search

Ons nieuws van dinsdag 31 mei 2022

Recensie HBO Max-serie 'Conversations with Friends'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Conversations with Friends'

De afwezigheid van goede gesprekken valt op in verfilming van Sally Rooney's bestseller.

Regie: Lenny Abrahamson, Leanne Welham | Cast: Alison Oliver (Frances), Joe Alwyn (Nick), Sasha Lane (Bobbi), Jemima Kirke (Melissa), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 25-30 minuten | Jaar: 2022

Na Normal People is er een nieuwe adaptatie van een van de populaire romans van Sally Rooney. Ook in Conversations with Friends gaat het om twintigers die worstelen met het leven en hun relaties op zowel vriendschappelijk als romantisch vlak. Vriendinnen Frances en Bobbi ontmoeten tijdens een van hun spokenword-optredens schrijfster Melissa en haar man Nick. Bobbi gaat een affaire aan met Melissa en Frances met Nick. Daarnaast is het romantische verleden tussen Frances en Bobbi nog aanwezig onder de oppervlakte en moeten de twee daarmee nog in het reine komen.

Waar Normal People geprezen werd voor de authentieke manier weergave van relaties en seks, valt de intimiteit in deze adaptatie tegen. De opbouw naar de affaire tussen Frances en Nick geeft blijk van oog voor de spanning tussen de twee, maar daarna verslapt het oog voor detail. Alsof de sleur in de relatie komt, zo laat de serie ook de teugels vieren.

Het helpt daarbij niet dat de serie weinig aan diepgang weet te winnen. Het is moeilijk om je voor te stellen dat Frances en Bobbi beste vriendinnen zijn. Het personage Bobbi bestaat bij de gratie van het maken van snijdende, arrogante opmerkingen en dus kraakt ze het grootste deel van de tijd mensen af, waaronder Frances. Pas in de laatste paar afleveringen wint de serie aan kracht als de twee weer dichter bij elkaar komen te staan, maar dan is het al te laat.

De personages en de serie zelf lijken niet volledig oprecht. Omdat de diepgang ontbreekt, is het lastig mee te leven en valt op hoe weinig de personages echt met elkaar praten. Te vaak kijkt de kijker mee naar hoe Frances aan het sms'en is met Nick en hoewel dat misschien aansluit op de realiteit, werkt het emotioneel minder goed en is het visueel repetitief.

Het helpt daarbij niet dat de personages wat kleurloos zijn. Hoewel het interessant is ingetogen karakters centraal te stellen, moeten ze alsnog een zeker charisma hebben. Zeker Joe Alwyn weet daar als Nick weinig van te laten zien en Alison Olivers gestamel in de rol van Frances begint na verloop van tijd op de zenuwen te werken.

Door deze weinig inspirerende scènes en personages vallen ook de standaard stijlkeuzes meer op. De zachte kleuren en nummers op de achtergrond van een artiest als Mitski schreeuwen allemaal dolende millennial zonder de spijker op de kop te slaan. Frustrerend, want dat zorgt ervoor dat je de personages graag eens wakker wil schudden. Hoewel dat natuurlijk een doel op zich zou kunnen zijn, lijkt dat echter niet de intentie van de makers. Daarvoor probeert Conversations with Friends de kijker te veel in de schoenen van Frances te plaatsen.

Daarom is het jammer dat de serie twaalf afleveringen telt. Waren er enkele geschrapt, dan zouden er minder momenten zijn geweest die weinig betekenen binnen het verhaal en was er misschien ook kritischer gekeken naar de ontwikkeling van Bobbi en Melissa. Nu kabbelt de verhaallijn rond de perikelen van Frances en Nick maar wat voort zonder voldoening te geven.

★★☆☆☆

Conversations with Friends is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert trailer van aankomende dramaserie over sekstape schandaal
Series / Nieuws

Netflix lanceert trailer van aankomende dramaserie over sekstape schandaal

De Spaanstalige miniserie is binnenkort te bekijken op streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de serie Intimidad komt er in juni terug een ontzettend veelbelovende miniserie naar streamingdienst Netflix. De streamingdienst heeft nu alvast de eerste trailer de wereld ingestuurd.

In de serie Intimidad maken we onder meer kennis met Malen, een politicus die beschikt over een veelbelovende toekomst. Daar blijkt echter plots na het lekken van een sekstape verandering in te komen. Het verhaal van de reeks vertelt de levens van vier vrouwen die worden gedwongen om te balanceren op de dunne grens tussen hun publieke en openbare leven.

10 juni
Het is reeds even duidelijk dat Netflix wel erg stevig inzet op Spaanstalige projecten. Ook deze serie Intimidad past in dat rijtje. Lang is het op deze reeks bovendien niet meer wachten. Eerder maakte 's werelds grootste streamingdienst dan ook bekend dat de miniserie zal worden gelanceerd op 10 juni van dit jaar.

Zou je alvast graag een voorsmaakje willen krijgen van wat deze gloednieuwe serie allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan is het beslist een aanrader om even de hieronder terug te vinden trailer te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard'-schurk van laatste seizoen gaat de kroon spannen
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard'-schurk van laatste seizoen gaat de kroon spannen

Showrunner Terry Matalas weet zeker dat dit één van de beste \'villains\' van het \'Star Trek\'-universum gaat worden.

Met het derde en laatste seizoen van Star Trek: Picard willen de filmmakers flink gaan uitpakken. Behalve het herenigen van bijna de gehele cast van Star Trek: The Next Generation hoort daarbij ook de introductie van een nieuwe 'villain', die tot de top der Star Trek-schurken gaat behoren.


Fans van Star Trek zijn nog enthousiaster dan de makers zelf over het aankomende seizoen. De opnames zijn namelijk al begonnen, maar veel details zijn er nog niet bekend over de antagonist van het seizoen.

Wie wordt deze schurk?
Op sociale media vroeg één van hen aan showrunner Terry Matalas over de identiteit van deze schurk. Die reageerde met een kleine teaser via Trek Media.

Matalas: "Het is een nieuw personage. Gespeeld die we al miljoenen keren eerder hebben gezien. Iemand met wie ik altijd al heb willen werken. En… wow. Jullie zijn er niet klaar voor."

Zie de originele Tweet hieronder.

Het derde seizoen van Star Trek: Picard heeft nog geen releasedatum gekregen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar aantal zwaarden belooft veel hakpartijen in 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

Bizar aantal zwaarden belooft veel hakpartijen in 'The Witcher' seizoen 3

Een setfoto van de fantasyserie toont een belachelijke hoeveelheid zwaarden, die dan ook gebruikt moeten worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het derde seizoen van The Witcher zijn in volle gang. En waar opnames zijn, horen ook gelekte setfoto's. Steve Gaub, producent van de serie, deelde een flink assortiment aan zwaarden, die tijdens de opnames nodig waren. 'Let the battle begin'!

Gebaseerd op de Poolse boekenreeks van Andrzej Sapkowski is The Witcher-serie ondertussen een begrip geworden. Ook de videogame heeft de naamsbekendheid van de fantasywereld van de 'witcher' enkel versterkt.

In de Netflix-serie volgen we de avonturen van 'witcher' Geralt van Rivia (Henry Cavill), oftewel een gemuteerde monsterjager met magische krachten. Tijdens zijn queestes ontmoet hij belanrgijke personages, zoals Yennefer van Vengerberg (Anya Chalotra)) en Prinses Ciri (Freya Allan).

In december 2021 kwam het tweede seizoen van The Witcher online op Netflix, waarbij we Geralt en Ciri zagen die terugkeerden naar Kaer Morhen, de uitvalsbasis van de 'witchers', om haar op te leiden als één van hen.

Setfoto's
Tijdens de opnames van het nieuwe seizoen kon dus producent Steve Gaub het niet laten een tipje van de sluier te geven. Het belooft een hoop actie te gaan geven in seizoen 3, waarbij de kans groot is dat één van de zwaarden door Cavill zal worden gebruikt, waarvan bekend is dat hij veel van zijn eigen stunts doet.

Zie de foto hieronder.
Bekijk op instagram

Einde 2022 of begin 2023 zal het nieuwe seizoen waarschijnlijk online komen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede deel 'Stranger Things' seizoen 4 wordt nog groter!
Series / Nieuws

Tweede deel 'Stranger Things' seizoen 4 wordt nog groter!

Nieuwkomer Jamie Campbell Bower vertelt over wat je van de dubbele aflevering kunt verwachten.

Mocht je alle afleveringen van seizoen vier van Stranger Things al hebben gezien, dan moet je nu nog een maand wachten op de twee laatste afleveringen van het seizoen.

Die afleveringen worden een flinke zit, met een totale speelduur van maar liefst 235 minuten. Dat is bijna vier uur! In gesprek met Entertainment Weekly liet Jamie Campbell Bower, die het personage Vecna speelt, weten wat hij van die laatste twee afleveringen vindt.

"Ik volg hier in lijn met de partij. Het wordt groter. Als je dacht dat het zo groot was als je het maar kon krijgen, dan is dat het niet," vertelde Bower. "Het gaat verder. Visueel, verhaalgewijs en emotioneel voor alle personages. Het is echt een explosieve climax, zeg maar."

Campbell vervolgde: "Ik weet dat veel mensen het woord explosief en reikwijdte en schaal hebben gebruikt, maar dit meen ik wel. Het gaat veel verder en we leren ook meer kennen. We leren als publiek veel meer tijdens deze finale twee afleveringen."

Stranger Things - Seizoen 4 - Part 2
De eerste zeven aflevering van Stranger Things seizoen vier staan nu op Netflix en de twee afrondende seizoen 4-afleveringen verschijnen op 1 juli. Hieronder een recente teaser voor die afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige serie 'The Longest Night' krijgt trailer van Netflix
Series / Trailer

Stevige serie 'The Longest Night' krijgt trailer van Netflix

Misdaadserie uit Spanje over het pakken van de seriemoordenaar Simón Lago.

Hieronder zie je de eerste trailer voor de nieuwe Spaanse Netflix-serie The Longest Night of La noche más larga. De serie van regisseur Oscar Pedraza speelt zich gedurende één nacht af, maar zal wel zes afleveringen in beslag nemen.

De serie gaat over de situatie dat gewapende mannen een tbs-kliniek omsingelen en alle communicatie blokkeren. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen.

De serie heeft rollen voor Alberto Ammann als Hugo, Fran Berenguer als Richi, David Solans als Javi, José Luis Garcí­a Pérez als Lennon, Luis Callejo als Simón Lago en Maria Caballero als Laura.

Trailer voor The Longest Night
Het script van de serie komt van Xosé Moraisa en Victoriano Sierra Ferreiro. "Het aftellen is al begonnen en in de gevangenis van Monte Baruca dreigt chaos uit te breken," valt er op YouTube bij de trailer te lezen.

The Longest Night is te zien vanaf 8 juli.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bienvenidos a Edén' krijgt enigszins verrassend toch een tweede seizoen
Series / Nieuws

'Bienvenidos a Edén' krijgt enigszins verrassend toch een tweede seizoen

Dubbel goed nieuws voor fans van de Spaanse Netflix-serie \'Bienvenidos a Edén\'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Spaanse serie Bienvenidos a Edén werd helaas niet met veel lof ontvangen. Toch heeft Netflix inmiddels bekend gemaakt dat we het laatste van de serie nog niet hebben gezien.

Op IMDB krijgt Bienvenidos a Edén een score van 5,4/10. Niet bepaald geweldig natuurlijk. Toch blijkt Netflix heel wat vertrouwen te hebben in de toekomst. De streamingdienst heeft namelijk bevestigd dat de serie met zekerheid nog (minstens) een tweede seizoen krijgt.

Netflix maakte het nieuws bekend door middel van een video die verscheen op Twitter. Ondanks het feit dat details over het plot van het tweede seizoen nog niet bekend zijn gemaakt weten we wel al dat alle bekende eilandbewoners terug van de partij zullen zijn.

Nieuwe namen
Alle bekende namen maken dus opnieuw hun opwachting in het tweede seizoen. Dat betekent echter niet dat er geen veranderingen zullen optreden in de cast. Zo maken twee nieuwe leden hun opwachting. Het gaat hierbij niet alleen om Carlos Torres, maar ook om Nona Sobo. Welke rollen deze nieuwe namen op zich zullen nemen is nog niet bekend.

Ondertussen zouden ook de opnames van het tweede seizoen al zijn begonnen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van drie locaties, namelijk Lanzarote, Barcelona en Teruel.

Wanneer het tweede seizoen van Bienvenidos a Edén mag worden verwacht op Netflix is tot dusver nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De Vlaamse thrillerserie 'Twee Zomers'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De Vlaamse thrillerserie 'Twee Zomers'

De serie kan rekenen op een absolute top cast met onder meer Koen De Bouw en Kevin Janssens...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Twee Zomers was eerder reeds te zien op de Belgische televisie en werd goed ontvangen. Nu is de reeks zeer binnenkort ook te bekijken op streamingdienst Netflix.

Twee Zomers speelt zich af in verschillende tijden, namelijk vandaag en in de zomer van de jaren '90. Een geweldig feest eindigt in de laatst genoemde zomer in een tragedie wanneer een jonge twintiger om het leven komt.

Vele jaren later beslissen An en Peter om dezelfde vriendengroep opnieuw uit te nodigen om samen de zomer door te brengen. Ook dan loopt het echter niet helemaal zoals op voorhand gepland.

Nieuwe beelden
Wanneer tijdens de reünie-zomer plots beelden opduiken van 30 jaar geleden mag niemand meer het eiland verlaten. Dit tot er absolute zekerheid bestaat dat de beelden niet gedeeld zullen worden met anderen.

Twee Zomers kan rekenen op een prima cast. De cast bestaat dan ook uit namen zoals niet alleen Koen De Bouw en An Miller, maar ook Kevin Janssens en Inge Paulussen.

Wil jij ook wel graag aan de slag gaan met een lekker zomerse serie? Dan hoef je daar niet lang meer op te wachten! De miniserie Twee Zomers is namelijk te bekijken op Netflix vanaf aankomende vrijdag 3 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zomerse trailer nieuwe Netflix-serie 'Surviving Summer'
Series / Nieuws

Zomerse trailer nieuwe Netflix-serie 'Surviving Summer'

Het is niet lang meer wachten op het verschijnen van deze veelbelovende zomerse serie...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zomer komt er nu toch echt wel aan. Ook streamingdienst Netflix doet haar best om het zomerse gevoel tot bij jou thuis te brengen. Dat doet ze met de trailer van de aankomende reeks Surviving Summer.

In Surviving Summer maken we kennis met Summer Torres. Summer is een opstandige tiener die in "The Big Apple" woont. Om haar even te laten proeven van een andere omgeving beslissen haar ouders op een zeker moment om ze op zomervakantie naar Shorehaven te sturen.

Shorehaven bevindt zich aan de Great Ocean Road in het Australische Victoria. Ondanks het feit dat Summer hier in eerste instantie helemaal niet op zit te wachten duurt het niet lang vooraleer ze hopeloos verliefd wordt op de stad en vooral op de oceaan.

3 juni
Surviving Summer is geproduceerd door Joanna Werner en Josh Mapleston. Actrice Sky Katz kruipt in de huid van Summer.

Spreekt de onderstaande trailer jou ook wel aan? Dan is er goed nieuws! Het is namelijk helemaal niet lang meer wachten op het verschijnen van deze gloednieuwe serie. Ze is immers vanaf 3 juni te bekijken bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland-multitalent gaat Nederlandstalige series produceren bij Amazon Prime
Series / Nieuws

Videoland-multitalent gaat Nederlandstalige series produceren bij Amazon Prime

Na het succes van 'Mocro Maffia' mag hij nu bij Amazon Prime Nederlandse series gaan maken voor een wereldpubliek.

Van Videoland naar Amazon Prime Video; het overkomt Achmed Akkabi. Met de grote streamingdienst met wereldwijd bereik heeft hij recentelijk een driejarige overeenkomst gesloten om Nederlandstalige series te gaan produceren.

Netflix is al langer bezig met Nederlandstalige films en series uitbrengen in meerdere landen, met bekende voorbeelden zoals Ares en Undercover. Nu waagt Amazon Prime Video zich ook aan de Nederlandse series via de expertise van Achmed Akkabi.

Akkabi is voornamelijk bekend geworden van Mocro Maffia. Bij dit paradepaardje van de Nederlandse streamingdienst Videoland is hij betrokken met vele petten op: acteur, schrijver én producent. Sinds 2016 heeft hij dan ook zijn eigen productiemaatschappij.

Bij Amazon Prime zal hij in een grotere pool aan talenten uit de internationale filmwereld terechtkomen. Hierin zitten bijvoorbeeld ook Donald Glover, Phoebe Waller-Bridge en Steve McQueen.

Reactie van Akkabi
Akkabi reageerde verheugd op het nieuws om zich op internationale schaal te mogen gaan bewijzen.

Akkabi: "Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie. Het is een absoluut voorrecht om het Prime Video-publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent, dat ons land te bieden heeft, en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen.".

Waar de series over zullen gaan zal de komende tijd hopelijk gaan blijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Team van nieuwe 'Willow'-serie wordt versterkt met originele cast
Series / Nieuws

Team van nieuwe 'Willow'-serie wordt versterkt met originele cast

De producent van de nieuwe Disney Plus-serie heeft bevestigd dat deze onvergetelijke acteur betrokken is bij het project.

Vierendertig jaar na de originele film komt er nu een serie-adaptatie van de bekende fantasyfilm Willow uit 1988. Deze flinke dosis jeugdsentiment gaat worden aangesterkt door acteur Val Kilmer, ook wel bekend als Madmartigan.

Op 30 november is het zover: dan komt de nieuwe serie Willow uit bij Disney+. De serie is geïnspireerd door de gelijknamige film uit 1988 van Ron Howard over de avonturen van de avonturier Willow Ufgood. Wederom zal Warwick David deze kleine rol groot gaan maken.

Naast David zal ook Joanne Whalley, de actrice van Shorsha, terugkeren. Maar ook veel nieuwe acteurs komen aan bod, waaronder Erin Kellyman, Ruby Cruz, Ellie Bamber, Amer Chadha-Patel, Dempsey Bryk en Ralph Ineson. Tevens zal Tony Revolori te zien zijn, die Flash Thompson speelde in Marvel's Spider-Man-trilogie.

Geen Madmartigan op beeld
Val Kilmer, die in de originele film te zien was als verstoten ridder en side-kick Madmartigan, zal spijtig genoeg niet op beeld terugkeren. Door COVID-19 kon hij niet aanwezig zijn bij de opnames in Wales voor het eerste seizoen.

Ondanks deze belemmering is hij volgens producent Jonathan Kasdan toch aanwezig in de serie "op een grote manier".

Kasdan licht toe in een interview met THR: "Val is een enorm onderdeel [van deze serie], en het eerste gesprek dat ik had was ook met hem toen Warwick en ik groen licht hadden gekregen. We wilden zijn personage deel laten uitmaken van het verhaal. We wilden hem in de show."

Kasdan vervolgt over de afwezigheid van Kilmer in de serie: "Maar hij is toch aanwezig op een grote manier. En we zijn er best enthousiast over hoe het er nu uitziet. Madmartigan leeft nog steeds."

Kilmer staat sinds kort enorm in de schijnwerpers door zijn vertolking van Iceman in de hitfilm Topgun: Maverick. Misschien dat we hem in het tweede seizoen van de fantasyserie nog te zien zullen krijgen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' had eigenlijk een heel andere setting
Series / Nieuws

'Moon Knight' had eigenlijk een heel andere setting

De populaire serie van Marvel Studios en Disney zou eigenlijk helemaal niet in Londen afspelen.

Alle afleveringen van MCU-serie Moon Knight spelen buiten Amerika af, met name in plaatsen als Londen en de Egyptische hoofdstad Caïro. Toch was dat niet altijd de bedoeling, want de eerste paar versies van de scenario's hadden een héél andere setting!

Tijdens de aflevering van Marvel Studios' Assembled over Moon Knight werd namelijk door hoofdrolspeler Oscar Isaac onthuld dat de verhaallijnen rond het personage zich eigenlijk voornamelijk zouden ontwikkelen in New York City.

Een andere achtergrond
Isaac zei er het volgende over:

"Ik kreeg een paar scenario's van de eerste paar afleveringen van de serie toegezonden, en las dat het verhaal was verplaatst van New York naar Londen. Maar de personages werden nog steeds als Amerikaans omschreven."

Uiteindelijk lijken de makers van de serie hiermee een goede stap te hebben genomen. In films als The Avengers, Spider-Man en Doctor Strange speelt de actie zich veelal af in de Big Apple, dus Marvel lijkt goed te hebben gedaan aan een verse setting.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actrice verlaat 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Deze actrice verlaat 'Fear the Walking Dead'

Van vluchten voor zombies naar het aanvragen van een ww-uitkering...

De aflevering van Fear the Walking Dead van afgelopen zondag was een bijzondere. Niet alleen betrof het de 100e aflevering van de spinoff-serie, maar ook de laatste keer dat we Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey) in de serie zien.

Na zeven seizoenen en één zombiebeet werd Alicia's lot duidelijk in de voorlaatste aflevering van Fear seizoen 7. En hoewel ze dus aan haar einde is gekomen, heeft ze het uiteindelijk langer volgehouden dan broer Nick (Frank Dillane) en moeder Madison (Kim Dickens).

Tijdens Fear the Walking Dead: Episode Insider bevestigde co-showrunner Andrew Chambliss dat de aflevering, die de titel Amina draagt, inderdaad de laatste is voor Debnam-Carey als Alicia, het enige personage uit de pilot-aflevering uit 2016 die gedurende alle seizoenen van de Walking Dead-spinoff te zien was.

Chambliss zei er het volgende over:

"Het was erg moeilijk om de laatste aflevering voor Alicia te schrijven en afscheid van haar te nemen, zowel als personage als Alycia de actrice. Ze is zo'n belangrijk onderdeel van de serie geweest sinds het prille begin. Toch hebben we hier al een tijdje naartoe gewerkt in nauwe samenwerking met Alycia."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.