search
Videoland-multitalent gaat Nederlandstalige series produceren bij Amazon Prime
Series / Nieuws

Videoland-multitalent gaat Nederlandstalige series produceren bij Amazon Prime

Na het succes van 'Mocro Maffia' mag hij nu bij Amazon Prime Nederlandse series gaan maken voor een wereldpubliek.

Van Videoland naar Amazon Prime Video; het overkomt Achmed Akkabi. Met de grote streamingdienst met wereldwijd bereik heeft hij recentelijk een driejarige overeenkomst gesloten om Nederlandstalige series te gaan produceren.

Netflix is al langer bezig met Nederlandstalige films en series uitbrengen in meerdere landen, met bekende voorbeelden zoals Ares en Undercover. Nu waagt Amazon Prime Video zich ook aan de Nederlandse series via de expertise van Achmed Akkabi.

Akkabi is voornamelijk bekend geworden van Mocro Maffia. Bij dit paradepaardje van de Nederlandse streamingdienst Videoland is hij betrokken met vele petten op: acteur, schrijver én producent. Sinds 2016 heeft hij dan ook zijn eigen productiemaatschappij.

Bij Amazon Prime zal hij in een grotere pool aan talenten uit de internationale filmwereld terechtkomen. Hierin zitten bijvoorbeeld ook Donald Glover, Phoebe Waller-Bridge en Steve McQueen.

Reactie van Akkabi
Akkabi reageerde verheugd op het nieuws om zich op internationale schaal te mogen gaan bewijzen.

Akkabi: "Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie. Het is een absoluut voorrecht om het Prime Video-publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent, dat ons land te bieden heeft, en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen.".

Waar de series over zullen gaan zal de komende tijd hopelijk gaan blijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen