Dit is waarom 'Better Call Saul' zijn sterren er niet jonger uit laat zien

Waarom 'Better Call Saul'-sterren ouder zijn

Een Better Call Saul-producent heeft onthuld waarom ze geen technologie gebruiken om hun sterren er jonger uit te laten zien.

Niels Arts, 2 juni 2022 11:33

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor in films en series: technologie die gebruikt wordt om acteurs er jonger (of ouder) uit te laten zien dan ze daadwerkelijk zijn. In Better Call Saul wordt dit niet gebruikt, en hier is waarom.
Better Call Saul is een prequel van Breaking Bad en speelt zich dus voor de evenement uit de legendarische serie af. Better Call Saul is natuurlijk wel later gefilmd dan Breaking Bad waardoor de acteurs er ouder uitzien in plaats van jonger.

De-aging in Better Call Saul
Er zijn echter technieken beschikbaar om acteurs er jonger uit te laten zien in films en series, maar de makers van Better Call Saul hebben hier bewust niet voor gekozen. Producent Thomas Schnauz heeft uitgelegd waarom, en de reden is eigenlijk vrij simpel: "Of je doet het, of je doet het niet. We hebben er de tijd en het geld niet voor."

Bob Odenkirk (Saul Goodman), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut) en Giancarlo Esposito (Gustavo Fring) zijn drie van de belangrijkste acteurs in de serie die allemaal de-aging-technologie nodig zouden hebben, dus daar zou inderdaad veel tijd en geld in gestopt moeten worden. Het is dus ook begrijpelijk dat de makers ervoor gekozen hebben dit niet te doen.

Het laatste seizoen van Better Call Saul is momenteel bezig, hoewel vorige week de mid-season finale op Netflix verscheen en fans nu ongeveer een maandje moeten wachten voordat de laatste afleveringen van de serie verschijnen.

Better Call Saul begint weer op 11 juli.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Better Call Saul, Breaking Bad, Netflix

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws