search
Darth Vader-scène in 'Obi-Wan Kenobi' was eerst extremer

Darth Vader-scène in 'Obi-Wan Kenobi' was eerst extremer

Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold heeft onthuld dat de scène met Darth Vader in het dorpje eigenlijk nog extremer was.

Niels Arts
In aflevering 3 van Obi-Wan Kenobi zien we Darth Vader flink zijn gang gaan in een dorpje waar Obi-Wan zich bevond. Hij vermoordde enkele onschuldige burgers, maar volgens de schrijver had het nog erger kunnen zijn.

Aan het einde van de tweede aflevering van Obi-Wan Kenobi zien we Darth Vader voor het eerst in de serie. In aflevering 3 komt hij echter pas écht in actie, en hoe. In zijn zoektocht naar Obi-Wan Kenobi is hij niet bang om het leven van enkele onschuldige burgers te nemen.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Maar het had nog erger kunnen zijn, zoals schrijver Joby Harold onthuld heeft. In een interview zegt hij het volgende over Darth Vader in aflevering 3:

"Vanuit Vader gekeken, leven we allemaal met de herinnering van het einde van Rogue One, en hoe effectief dat was. Het was zeer bevredigend om Vader eindelijk volledig los te zien gaan in een scène zoals dat, dus dat wilden we evenaren. Het was een stuk extremer, op een bepaald moment. Ik werd een beetje teruggetrokken daarin."

Verder legt Harold uit dat Darth Vader op dit moment in de serie emotioneler is dan we hem kennen uit de films. Hij heeft zijn piek nog niet bereikt, en hetzelfde geldt eigenlijk voor Obi-Wan. In het duel zien we dat hij al jaren geen lightsaber meer vast heeft gehouden, wanneer hij vrij kansloos verliest van Darth Vader.

Na de eerste confrontatie tussen Darth Vader en Obi-Wan, zal een tweede duel ongetwijfeld volgen. Of dit al in aflevering vier is of pas in vijf of zes, valt te bezien. Nieuwe Obi-Wan Kenobi-afleveringen verschijnen iedere woensdag op Disney Plus.

Aanbevolen artikelen