search
'Better Call Saul'-schrijver over controversiële Saul Goodman-uitspraak
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-schrijver over controversiële Saul Goodman-uitspraak

Better Call Saul- en Breaking Bad-schrijver Thomas Schnauz heeft een controversiële uitspraak van Saul Goodman toegelicht.

Het nadeel van een prequel is dat de gebeurtenissen uit het origineel niet meer veranderd kunnen worden, en dat we van te voren dus al weten hoe het eindigt voor een bepaald personage. In Better Call Saul benadeelt dit mogelijk het personage Saul Goodman.

Of Jimmy McGill, zoals we hem in Better Call Saul ook kennen. In Breaking Bad zegt hij - dan volledig in zijn rol als Saul Goodman - het volgende nadat hij zijn assistent Francesca weg ziet lopen: "God, you're killing me with that booty." Iedereen die Jimmy McGill kent uit Better Call Saul, zal het erover eens zijn dat dit niet bij het personage past.

Saul Goodman in Better Call Saul
De Jimmy die we kennen in Better Call Saul is natuurlijk getrouwd met Kim Wexler, maar aangezien zij nooit genoemd wordt in Breaking Bad kunnen we ervan uitgaan dat deze relatie op de een of andere manier tot einde komt. Mogelijk is Saul dus vrijgezel in Breaking Bad.

Toch blijft de uitspraak apart. Saul zegt het op een moment dat niemand anders hem kan horen, dus op een moment dat hij zijn 'Saul-masker' niet hoeft te dragen. Want ja, hoewel Saul een dergelijke uitspraak kan maken, zien we Jimmy het niet zomaar doen.

Nu heeft Breaking Bad- en Better Call Saul-schrijver Thomas Schnauz toegelicht waarom Saul/Jimmy dit zei, al die jaren geleden: "Het is vier jaar later van 'Saul Goodman' zijn, en zoals we dat graag zeggen: 'Het masker wordt de man'."Oftewel, Jimmy is zo gewend om het personage Saul Goodman te spelen dat hij één is geworden met Saul. Jimmy is niet meer, of in ieder geval in mindere mate, en Saul is voortaan altijd aanwezig.

Het is een logische uitleg voor de scène, waar veel fans nog regelmatig aan terugdenken. Natuurlijk zijn er nog zes afleveringen van Better Call Saul die we nog niet gezien hebben voordat we een compleet oordeel kunnen vellen over de transformatie van Jimmy naar Saul in de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen