search

Ons nieuws van maandag 6 juni 2022

Eerste indruk 'Irma Vep'
Series / Featured

Eerste indruk 'Irma Vep'

De poging om van twee Franse films één Amerikaanse dramaserie te maken, lijkt in de eerste aflevering al te mislukken.

Regie: Olivier Assayas | Cast: Alicia Vikander (Mira), Byron Bowers (Herman), Tom Sturridge (Eamonn), Adria Arjona (Laurie), Fala Chen (Cynthia Keng), Carrie Brownstein (Zelda), e.a. | Speelduur: 55 minuten | Jaar: 2022

Met een aanzienlijk budget en dezelfde regisseur als van de originele Irma Vep uit 1996 belooft de nieuwe gelijknamige HBO Max-serie veel goeds. Frans en gebroken Engels worden vervangen door Amerikaans Engels, net als de enerverende Hongkong-ster Maggie Cheung door de Zweedse Alicia Vikander. Maar zelfs zonder de vergelijking met zijn voorganger heeft de serie flink wat moeite om van de grond te komen.

Qua verhaal spiegelt de serie zich aan de gelijknamige film van 26 jaar geleden, waarin werd verhaald over het maken van een remake van de Franse klassieker Les Vampires uit 1915. En dan volgt nu in 2022 weer een nieuwe poging, die alle eerdere invloeden door elkaar mixt en overgiet met een dikke saus van Hollywooddrama.

In de eerste aflevering wordt actrice Mira (Alicia Vikander), een opkomende Hollywoodster, naar Parijs gevlogen voor een nieuw hoofdstuk in haar loopbaan. Frankrijk belooft fotoshoots bij Vogue en rijen met schreeuwende fans, maar vooral veel artisticiteit voor een actrice in een vroegtijdige midlifecrisis. Mira zoekt na een relatiebreuk een nieuw pad voor haar carrière, en besluit voor een opmerkelijke rol te kiezen.

Na te hebben gespeeld in Amerikaanse blockbusters zal ze nu verschijnen in een arthouse-remake van Les Vampires in de rol van Irma Vep. Zij was volgens de filmlegendes een icoon van vrouwelijkheid ten tijde van de stille film. Maar op de Franse filmset is het een chaos, die de regisseur slechts met moeite onder controle kan houden. Tot overmaat van ramp duikt de ex van Mira op in de high society van Parijs.

De serie ambieert een hommage te zijn aan de stille film en de Franse cinema, maar in de eerste aflevering wordt dit overgebracht met de allure van een matige dramaserie. Alicia Vikander krijgt een mooie rol om haar tanden in te zetten, maar weet er tijdens haar decadente tripjes naar de duurste plekken van Parijs nog maar weinig diepgang aan te geven.

Pas als Mira het pak van Irma Vep aantrekt en in de voetsporen van het mysterieuze personage treedt, lijkt de aflevering wat te gaan leven. De komende afleveringen zal zij de rol daadwerkelijk moeten gaan belichamen op de set. Het is te hopen dat daarmee ook de rest van de serie zal opleven en het verhaal van het vrouwelijke filmicoon goed naar het kleine scherm zal gaan worden gebracht.

Irma Vep is te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eindelijk trailer en datum 'The Sandman'!
Series / Trailer

Netflix onthult eindelijk trailer en datum 'The Sandman'!

Coole beelden uit de grote DC Comics-serie van Netflix met onder meer Tom Sturridge.

Na een korte clip vorig jaar heeft Netflix nu de eerste echte trailer uitgebracht voor de verfilming van Neil Gaimans The Sandman, samen met de aankondiging van een premièredatum.

De originele strip bestaat uit 75 edities van 1989-1996 en begon met het gevangen nemen van het mysterieuze personage Dream en de reis die begint wanneer hij zeven decennia later wordt vrijgelaten.

Tom Sturridge leidt de cast als Dream/Morpheus naast Gwendoline Christie als Lucifer, Kirby Howell-Baptiste als Death, Boyd Holbrook als The Corinthian, Charles Dance als Roderick Burgess, Patton Oswalt als Matthew the Raven, Jenna Coleman als Johanna Constantine en Vivienne Acheampong als Lucienne. Bovendien is Mark Hamill zojuist aangekondigd als de stem van Merv Pumpkinhead.

Trailer en datum voor The Sandman
The Sandman komt op 5 augustus aan. Hieronder ook personageposters van Dream, Death en Desire.



New Line, Netflix en Warner Bros. Television produceren wat tot nu toe de duurste tv-serie is op basis van strips van DC Comics. Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey's Anatomy) en David S. Goyer (Foundation, Batman Begins) schreven de serie met Heinberg als showrunner.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Westworld'-acteur keert terug voor seizoen 4
Series / Nieuws

Deze 'Westworld'-acteur keert terug voor seizoen 4

Westworld is terug, en het vierde seizoen van de serie betekent tevens dat we een acteur weer sinds tijden gaan zien.

James Marsden, die Teddy Flood speelde in de eerdere seizoenen van Westworld, maakt een terugkeer wanneer het vierde seizoen van de HBO-serie later deze maand uitkomt.

Teddy Flood was een van de originele hosts van het enorme Westworld-park in seizoen 1 van de serie. In zijn verhaallijn werd hij verliefd op het hoofdpersonage Dolores, en ze spendeerden veel tijd samen. Aan het einde van seizoen 2 kwam Teddy echter tot een tragisch einde, toen zijn lichaam door een Delos veiligheidsteam werd gevonden.

Teddy in seizoen 4 van Westworld
Niet voor het eerst gaan we echter zien dat een sterfgeval in Westworld niet perse definitief hoeft te zijn. Niet gek, misschien, aangezien een groot deel van de cast bestaat uit robots die sowieso nooit écht geleefd hebben. James Marsden keert namelijk terug in het vierde seizoen, hoewel het nog niet bevestigd is dat hij wederom Teddy zal spelen.

Hier gaan we wel vanuit, maar gezien andere gebeurtenissen in Westworld hoeft dit niet het geval te zijn. Evan Rachel Wood, die Dolores speelde, keert namelijk ook in een andere rol dan die van het hoofdpersonage terug voor Westworld seizoen 4.

Aldus, zo gaat het gerucht. Aan het einde van seizoen 3 legt Dolores voor zover we weten definitief het lootje, en Wood krijgt waarschijnlijk dus een andere rol in het nieuwe seizoen. Maar om eerlijk te zijn weet je het maar nooit in Westworld, want het verhaal van de soms ingewikkelde serie zit vol met verrassende wendingen.

Westworld seizoen 4 gaat 26 juni van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul'-schrijver over controversiële Saul Goodman-uitspraak
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-schrijver over controversiële Saul Goodman-uitspraak

Better Call Saul- en Breaking Bad-schrijver Thomas Schnauz heeft een controversiële uitspraak van Saul Goodman toegelicht.

Het nadeel van een prequel is dat de gebeurtenissen uit het origineel niet meer veranderd kunnen worden, en dat we van te voren dus al weten hoe het eindigt voor een bepaald personage. In Better Call Saul benadeelt dit mogelijk het personage Saul Goodman.

Of Jimmy McGill, zoals we hem in Better Call Saul ook kennen. In Breaking Bad zegt hij - dan volledig in zijn rol als Saul Goodman - het volgende nadat hij zijn assistent Francesca weg ziet lopen: "God, you're killing me with that booty." Iedereen die Jimmy McGill kent uit Better Call Saul, zal het erover eens zijn dat dit niet bij het personage past.

Saul Goodman in Better Call Saul
De Jimmy die we kennen in Better Call Saul is natuurlijk getrouwd met Kim Wexler, maar aangezien zij nooit genoemd wordt in Breaking Bad kunnen we ervan uitgaan dat deze relatie op de een of andere manier tot einde komt. Mogelijk is Saul dus vrijgezel in Breaking Bad.

Toch blijft de uitspraak apart. Saul zegt het op een moment dat niemand anders hem kan horen, dus op een moment dat hij zijn 'Saul-masker' niet hoeft te dragen. Want ja, hoewel Saul een dergelijke uitspraak kan maken, zien we Jimmy het niet zomaar doen.

Nu heeft Breaking Bad- en Better Call Saul-schrijver Thomas Schnauz toegelicht waarom Saul/Jimmy dit zei, al die jaren geleden: "Het is vier jaar later van 'Saul Goodman' zijn, en zoals we dat graag zeggen: 'Het masker wordt de man'."



Oftewel, Jimmy is zo gewend om het personage Saul Goodman te spelen dat hij één is geworden met Saul. Jimmy is niet meer, of in ieder geval in mindere mate, en Saul is voortaan altijd aanwezig.

Het is een logische uitleg voor de scène, waar veel fans nog regelmatig aan terugdenken. Natuurlijk zijn er nog zes afleveringen van Better Call Saul die we nog niet gezien hebben voordat we een compleet oordeel kunnen vellen over de transformatie van Jimmy naar Saul in de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Darth Vader-scène in 'Obi-Wan Kenobi' was eerst extremer
Series / Nieuws

Darth Vader-scène in 'Obi-Wan Kenobi' was eerst extremer

Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold heeft onthuld dat de scène met Darth Vader in het dorpje eigenlijk nog extremer was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In aflevering 3 van Obi-Wan Kenobi zien we Darth Vader flink zijn gang gaan in een dorpje waar Obi-Wan zich bevond. Hij vermoordde enkele onschuldige burgers, maar volgens de schrijver had het nog erger kunnen zijn.

Aan het einde van de tweede aflevering van Obi-Wan Kenobi zien we Darth Vader voor het eerst in de serie. In aflevering 3 komt hij echter pas écht in actie, en hoe. In zijn zoektocht naar Obi-Wan Kenobi is hij niet bang om het leven van enkele onschuldige burgers te nemen.

Darth Vader in Obi-Wan Kenobi
Maar het had nog erger kunnen zijn, zoals schrijver Joby Harold onthuld heeft. In een interview zegt hij het volgende over Darth Vader in aflevering 3:

"Vanuit Vader gekeken, leven we allemaal met de herinnering van het einde van Rogue One, en hoe effectief dat was. Het was zeer bevredigend om Vader eindelijk volledig los te zien gaan in een scène zoals dat, dus dat wilden we evenaren. Het was een stuk extremer, op een bepaald moment. Ik werd een beetje teruggetrokken daarin."

Verder legt Harold uit dat Darth Vader op dit moment in de serie emotioneler is dan we hem kennen uit de films. Hij heeft zijn piek nog niet bereikt, en hetzelfde geldt eigenlijk voor Obi-Wan. In het duel zien we dat hij al jaren geen lightsaber meer vast heeft gehouden, wanneer hij vrij kansloos verliest van Darth Vader.

Na de eerste confrontatie tussen Darth Vader en Obi-Wan, zal een tweede duel ongetwijfeld volgen. Of dit al in aflevering vier is of pas in vijf of zes, valt te bezien. Nieuwe Obi-Wan Kenobi-afleveringen verschijnen iedere woensdag op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Ms. Marvel'-clip toont Kamala Khan met haar familie
Series / Nieuws

Nieuwe 'Ms. Marvel'-clip toont Kamala Khan met haar familie

Kamala Khan ontvangt advies voor haar rijles in een nieuwe Ms. Marvel-clip.

Het duurt niet lang meer voordat Ms. Marvel van start gaat op Disney Plus. Kamala Khan is in de serie eerst een doodnormaal meisje, voordat ze uiteindelijk superkrachten krijgt. In een nieuwe clip zien we hoe ze advies krijgt voor haar rijlessen.

Kamala Khan, gespeeld door Iman Vellani, is eigenlijk een doodnormaal meisje dat net zoals velen houdt van superhelden. Haar idool is Captain America. Wanneer ze er op een dag achter komt dat ze superkrachten heeft, verandert haar leven. Maar normale bezigheden zoals rijlessen horen er ook nog bij.

Nieuwe Ms. Marvel-clip
In de nieuwste Ms. Marvel-clip nemen we een kijkje in het dagelijks leven van Kamala Khan, net voordat ze een rijles heeft. Dit laat zien hoe haar leven eruitziet voordat ze plotseling superkrachten krijgt en haar leven volledig verandert.



Het duurt nu niet lang meer voordat het eerste seizoen van Ms. Marvel, dat zes afleveringen kent, van start gaat op Disney Plus. Woensdag 8 juni is het zover.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt al deze series nieuw toe komende week
Series / Featured

Netflix voegt al deze series nieuw toe komende week

Netflix laat zijn aanbod weer flink groeien met een stel leuke titels deze week.

Elke maandag blikken we even vooruit: welke series kan je allemaal nieuw verwachten op de grootste streamingdienst van dit moment, Netflix? We hebben zeven titels.

VANAF 6 JUNI
My Liberation Notes: Drie broers en zussen zijn de dagelijkse monotonie van hun nietszeggende volwassen levens moe en gaan op zoek naar meer voldoening en vrijheid.

Baby Fever: Als een dronken vruchtbaarheidsarts zichzelf insemineert met het sperma van haar ex, probeert ze haar zwangerschap uit te leggen en haar verloren liefde terug te winnen.

VANAF 9 JUNI
Rhythm + Flow France: Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

VANAF 10 JUNI
Sergio & Gasten: Miniserie: Topchef Sergio Herman nodigt bekende gasten uit Nederland en België uit om samen met hem op culinaire avonturen te gaan.

First Kill: Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager "“ en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.

Peaky Blinders (seizoen 6): Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

Intimacy: De carrière van een opkomende politica wordt bedreigd wanneer een heimelijk opgenomen seksvideo uitlekt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series van HBO Max, Netflix en Prime Video wil je niet missen
Series / Featured

Deze 3 nieuwe series van HBO Max, Netflix en Prime Video wil je niet missen

HBO Max, Netflix en Prime Video voegen weer een stel toffe nieuwe series toe deze week.

Elke maandag blikken we vooruit op de komende grootste en meest interessante nieuwe series op de grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, HBO Max en Prime Video.

Deze week hebben we van die drie streamingdiensten een serie. Alleen Disney+ ontbreekt in het lijstje, niet omdat we willen, maar omdat The Mouse House geen nieuwe titels heeft aangekondigd voor de maand juni. En we proberen in deze rubriek eigenlijk alleen de nieuwe titels aan te kondigen. Kortom: een apart weekje.

VANAF 7 JUNI OP HBO MAX
Irma Vep: Mira (Alicia Vikander) is een Amerikaanse filmster die teleurgesteld is in haar carrière en net uit een relatie komt. Ze gaat naar Frankrijk om de rol van "Irma Vep" te spelen in een remake van de klassieke stomme Franse film Les Vampires. Mira raakt met zichzelf in de knoop wanneer in deze kleurrijke misdaadthriller haar eigen persoonlijkheid en haar personage steeds meer met elkaar versmelten. IRMA VEP onthult het mysterieuze gebied van de scheidslijnen van fictie en werkelijkheid, van vals en echt, en van kunst en leven.

VANAF 10 JUNI OP NETFLIX
Peaky Blinders (seizoen 6): Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

VANAF 10 JUNI OP PRIME VIDEO
Fairfax: De bende is terug voor meer plezier in seizoen twee van deze humoristische komedie die de tegenslagen volgt van vier middelbare scholieren die hun plaats willen verdienen in de cultuur. Het is een moderne kijk op de tijdloze strijd om erbij te horen en op te vallen, vast te houden aan je ride-or-die crew, en je eerste crush te kussen - die misschien AI is. Alle acht afleveringen gaan op 10 juni wereldwijd exclusief in première op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.