Teaser: zal de klassieke horrorserie 'The Addams Family' uit de dood herrijzen op Netflix?

Klassieke horrorserie uit de dood herrezen?

Met het casten van Jenna Ortega uit o.a. 'Scream 5' maakt de Netflix-serie een "handige" keuze.

Mitchell van Vuren, 7 juni 2022 07:17

Netflix mag zichzelf binnenkort weer een horrorserie rijker prijzen met de productie Wednesday. De serie zal het nieuwste hoofdstuk zijn uit het lange verhaal van The Addams Family, met nu een speciale focus op de dochter Wednesday. Zij zal vertolkt worden door de actrice Jenna Ortega.
Afstammend van een stripreeks uit 1938 in de New York Times is de bekende griezelfamilie ondertussen flink uitgewassen met musicals, videogames, series, films enzovoorts. Maar voornamelijk werden de macabere familieleden bekend voor een zwart-witte sitcom uit 1964.

De macabere personages zijn satirisch bedoeld om het doorsnee familieleven van de Amerikanen op de hak te nemen, maar dan met een griezelig laagje eroverheen. Dat deze formule nog steeds succesvol kan zijn, bewijst deze originele serie van Netflix.


'The Addams Family' in de gelijknamige sitcom.

Niemand minder dan Tim Burton produceert de film, die flink wat akelige en eigenaardige horrorfilms op zijn naam heeft staan. Hieronder vallen, bijvoorbeeld, Dark Shadows, Edward Scissorhands en Frankenweenie.

De rol van Jenna Ortega
Jenna Ortega werd bekend als kindactrice en was recentelijk nog te zien in Scream 5 en X. Nu zal zij de schijnbare poeslieve dochter Wednesday spelen, die allesbehalve een schatje blijkt te zijn. In deze serie zullen we haar tijd op een kostschool te zien krijgen, waar ze psychische krachten zal ontwikkelen en een reeks moorden onder de loep zal nemen met een sterke link met haar familiegeschiedenis.

Kijk de teaser met de eerste verschijning van Ortega als Wednesday hieronder, met een cameo van misschien nog wel het meest memorabele personage uit de familie.


Bron: Variety

Lees meer over: the addams family, wednesday, tim burton, jenny ortega, netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws