search

Ons nieuws van dinsdag 7 juni 2022

Griezelige eerste trailer 'The Midnight Club' van Netflix
Series / Trailer

Griezelige eerste trailer 'The Midnight Club' van Netflix

De volgende miniserie van expert Mike Flanagan (The Haunting of Hill House).

Netflix heeft de eerste teaser uitgebracht voor The Midnight Club. De serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, Midnight Mass) en zijn nieuwste horrorserie voor de streamingdienst en een verfilming van Christopher Pike's YA-horrorroman met dezelfde titel.

The Midnight Club is gebaseerd op de roman van Pike uit 1994 en speelt zich af in Rotterdam Home, een hospice voor terminaal zieke tieners waar een groep patiënten om middernacht begint samen te komen om enge verhalen te delen. De groep sluit een pact dat wie van hen het eerst sterft, contact zal opnemen met de anderen.

In de miniserie zal horroricoon Heather Langenkamp (A Nightmare at Elm Street) de hoofdrol spelen als een raadselachtige arts die het hospice leidt. Ze wordt vergezeld door Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, William Chris Sumpter, Aya Furukawa, Annarah Shephard en Sauriyan Sapkota, die allemaal "de titulaire club van terminaal zieke jonge volwassenen" zullen vertolken.

Eerste trailer voor The Midnight Club
Op vrijdag 7 oktober zal The Midnight Club op Netflix in première gaan en hieronder zie je de eerste trailer die verscheen tijdens Netflix' Geeked Week. De trailer geeft ons een eerste blik op de hoofdcast, terwijl we ook de donkere en griezelige toon van de serie ervaren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-serie krijgt veel seizoenen
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-serie krijgt veel seizoenen

The Rings of Power zal komende jaren het gezicht worden van Prime Video.

Het komt zelden voor dat een tv-serie weet hoe het zal eindigen voordat deze is begonnen. Maar gezien het exorbitante prijskaartje dat aan The Lord of the Rings: The Rings of Power hangt, wilde Amazon waarschijnlijk het er niet op gokken.

Dit is dan ook waarschijnlijk de reden dat de producenten van de serie de tijd namen om een goed plan uit te werken. In gesprek met Empire sprak co-showrunner JD Payne over de toekomst van de serie na het komende eerste seizoen.

The Rings of Power al helemaal uitgestippeld
"We weten zelfs wat ons laatste shot van de laatste aflevering zal zijn," zei Payne. "De rechten die Amazon kocht waren voor een serie van 50 uur. Ze wisten vanaf het begin dat dit de grootte van het canvas was - dit was een groot verhaal met een duidelijk begin, midden en einde."

"Er zijn dingen in het eerste seizoen die pas in seizoen 5 hun vruchten afwerpen," voegde Payne toe over The Rings of Power.

Het eerste seizoen start op 2 september op Prime Video van Amazon en heeft tien afleveringen. Het is nu te hopen dat het publiek en de critici het eerste seizoen goed ontvangen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre Netflix-serie '1899' krijgt trailer van de makers van 'Dark'
Series / Nieuws

Bizarre Netflix-serie '1899' krijgt trailer van de makers van 'Dark'

Aan het einde van dit jaar keren de makers van Dark terug naar Netflix met 1899.

De makers van de internationaal geprezen serie Dark keren terug naar Netflix met de mysteriethrillerserie 1899, die zich afspeelt op het schip. Er is een eerste trailer verschenen, samen met een featurette waarin wordt ingegaan op het gebruik van de virtuele set 'The Volume' om de serie te creëren.

In de serie verlaat een groep Europese migranten Londen op een stoomschip. Ze willen een nieuw leven beginnen in New York City. Maar wanneer ze een ander migrantenschip op open zee tegenkomen, begint hun reis in een nachtmerrie te veranderen.

Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial en Anton Lesser spelen rollen in de serie, gemaakt door Jantje Friese en Baran bo Odar.

Eerste trailer voor 1899
"What is lost will be found," valt er op YouTube bij de teaser trailer te lezen. Hieronder kun je de eerste beelden uit 1899 bekijken. De serie 1899 moet in de herfst van dit jaar in première gaan op Netflix.



En hieronder staat ook een video met beelden van achter de schermen. Baran bo Odar en Jantje Friese, de makers van Dark, geven ons een kijkje achter de schermen, inclusief hoe deze tot leven werd gebracht met behulp van 's werelds meest geavanceerde productietechnologie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'Warrior Nun' krijgt brute nieuwe beelden
Series / Trailer

Seizoen 2 van 'Warrior Nun' krijgt brute nieuwe beelden

Het tweede seizoen van de fantasy-actieserie Warrior Nun komt snel naar Netflix.

Netflix heeft de eerste trailer voor het tweede seizoen van zijn fantasy-actieserie Warrior Nun online gezet. Helaas voor de fans is er nog geen lanceringsdatum voor de nieuwe reeks onthuld.

De serie draait om een voorheen quadriplegische wees die wakker wordt in een mortuarium met een nieuw leven en bovennatuurlijke krachten van een goddelijk artefact dat in haar rug is ingebed.

Ze ontdekt dat ze deel uitmaakt van de oude 'Order of the Cruciform Sword' die de taak heeft om demonen op aarde te bestrijden.

Trailer voor Warrior Nun seizoen 2
De Portugese actrice Alba Baptista leidt de serie als het personage Ava Silva en er zijn ook rollen voor onder meer Toya Turner als Sister Mary / Shotgun Mary, de Nederlandse Thekla Reuten als Jillian Salvius en Lorena Andrea als Sister Lilith.

Het eerste seizoen verscheen in 2020 en kreeg een redelijk positief ontvangst. De tien afleveringen van seizoen 1 staan uiteraard gewoon op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!
Series / Streaming-diensten

4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!

Bekijk 4 streamingdiensten met een groot aanbod aan series, die je door reclames gratis kan bekijken.

Nu Disney+ en Netflix dreigen te gaan stunten met goedkopere abonnementen met reclames, is het dan niet te overwegen om kosteloze streamingdiensten met abonnementen te proberen? Wij zetten op een rij van welke gratis streamingdiensten voor series jij nog niet hebt gehoord en waarom jij ze eens zou moeten uitproberen.

Er zijn sinds jaren namelijk al meerdere streamingdiensten in voornamelijk de VS, die testen hoeveel reclames hun publiek per film aankan. Mocht jij geen probleem hebben met het reclameblok, scroll dan vooral de onderstaande lijst door en zie eens iets nieuws!

Maar pas wel op, meerdere van deze diensten zijn exclusief beschikbaar in het buitenland. Met een VPN is dat probleem te omzeilen, maar natuurlijk heeft niet iedereen beschikking hiertoe. Vandaar dat bij elke dienst aangegeven staat of er een VPN voor vereist is om deze dienst in Nederland te kunnen gebruiken.

1. Sony Crackle - streamingdienst met een snel veranderend aanbod
VPN vereist!

Crackle is een gratis streamingdienst met een diverse catalogus met series en films. Hun aanbod wordt continu aangevuld, dus voor steeds andere content zit je bij Crackle goed.

Zoals de naam verraadt is de streamingdienst in het bezit van Sony Pictures en is hun voornaamste verdienmodel het aanbieden van reclames tijdens de zit.

De interface is helaas redelijk gedateerd en alle content is slechts beschikbaar in 720p. Alsnog is het een prima plek om een paar nieuwe series te ontdekken of opnieuw te genieten van enkele oudere.

Neem hier een kijkje bij Sony Crackle.

2. Peacock - streamingdienst met veel content van NBC
VPN vereist!

Peacock is een bekendere naam uit het Amerikaanse VOD-landschap en lijkt meer op een zender dan de bovenstaande Crackle. Er zijn televisieprogramma's, films en series te vinden.

De dienst is opgezet door NBCUniversal en heeft logischerwijs veel content te bieden van NBC. Er worden drie verschillende abonnementen aangeboden, waarvan degene met de minste functionaliteit kosteloos is.

Het gratis abonnement heeft wel redelijk wat beperkingen, en de dienst biedt überhaupt geen mogelijkheid aan tot het offline bekijken van content of het kijken ervan in 4K. Desalniettemin staat er in het aanbod veel NBC-programmering die zeker de moeite waard is. Denk bijvoorbeeld aan Parks and Recreation of King of Queens.

Kijk of Peacock wat voor jou is.

3. Crunchyroll - streamingdienst voor de animeliefhebbers
Voor de animefans onder ons is Crunchyroll zeker aan te raden! Naast een uitgebreide bibliotheek met bekende series, zoals Attack on Titan en Hunter X Hunter, bieden ze zelfs nog wat originele content aan.

De dienst werd ooit in de VS opgezet door enkele studenten, maar is uitgegroeid tot een aanzienlijk platform met een ruim aanbod. Net als Crackle is zij nu in het bezit van Sony Pictures.

Wederom zijn er meerdere abonnementen beschikbaar, waaronder een gratis variant. Dan heb je niet toegang tot alle content, maar heb je alsnog toegang tot heel, heel veel animeseries. Ook voor de mensen zonder enige ervaring binnen de animewereld aan te raden om eens uit te proberen.

Benieuwd geworden? Bekijk wat Crunchyroll allemaal te bieden heeft.

4. iQiyi - streamingdienst met veel Aziatische series
iQiyi is een Chinese streamingdienst, die sinds 2021 ook in Europa Aziatische films en dramaseries aanbiedt. Westerse series zal je er niet snel op vinden, maar voor iemand die van drama houdt is er voldoende vermakelijks te zien.

iQiyi wordt ook wel gezien als de Chinese Netflix en heeft een abonneebestand van miljoenen Chinezen. Ook in de rest van Azië groeit hun publiek gestaag, maar in Europa zijn ze nog zo goed als onbekend.

Er is veel content waarvoor men een betalend abonnee moet zijn, maar gelukkig worden er ook veel films en series gratis aangeboden om uit te proberen.

Kijk of er bij iQiyi iets voor jou bijstaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft grote plannen met 'Cabinet of Curiosities' van Guillermo del Toro
Series / Trailer

Netflix heeft grote plannen met 'Cabinet of Curiosities' van Guillermo del Toro

Deze achtdelige horror-anthologiereeks heeft grote namen en regisseurs en verschijnt in 2022.

Netflix heeft de eerste teaser trailer uitgebracht voor Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities. Voor de horror-anthologiereeks van acht afleveringen wierf del Toro, de Academy Award-winnende regisseur van films als Pan's Labyrinth en The Shape of Water, collega-tophorrorregisseurs om nieuwe verhalen in het genre te vertellen.

Ook zijn er de nodige sterren te zien in de afleveringen, met onder meer Eric Andre, Sofia Boutella, Ismael Cruz Cordova, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Kate Micucci en Charlyne Yi.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
De teaser trailer bevestigt ook dat Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities later dit jaar op Netflix zal verschijnen. Hieronder de teaser en daarna de details.



- Essie Davis (The Babadook), Andrew Lincoln (The Walking Dead) en Hannah Galway (Sex/Life) schitteren in een aflevering geschreven en geregisseerd door Jennifer Kent (The Babadook), gebaseerd op een origineel verhaal van Guillermo del Toro.

- Amadeus Oscarwinnaar F. Murray Abraham (Mythic Quest), Glynn Turman (Ma Rainey's Black Bottom) en Luke Roberts (Ransom) zullen te zien zijn in een aflevering geschreven door David S. Goyer (The Dark Knight), gebaseerd op een kort verhaal van Michael Shea en geregisseerd door David Prior (The Empty Man).

- Tim Blake Nelson (Watchmen), Elpidia Carrillo (Euphoria), Demetrius Grosse (Fear The Walking Dead) en Sebastian Roché (The Man in the High Castle) schitteren in een aflevering geschreven door Regina Corrado (Deadwood; The Strain), gebaseerd op een origineel verhaal van Guillermo del Toro; en geregisseerd door Guillermo Navarro (Godfather of Harlem; Narcos).

- Crispin Glover (River's Edge) en Ben Barnes (Shadow and Bone) schitteren in een aflevering geschreven door Lee Patterson (Curve) gebaseerd op een kort verhaal van H.P. Lovecraft, en geregisseerd door Keith Thomas (Firestarter).

- Peter Weller (Star Trek Into Darkness) schittert in een aflevering geregisseerd door Panos Cosmatos (Mandy), die samen met Aaron Stewart-Ahn het verhaal schreef.

- Mika Watkins (Origin) schrijft een aflevering (gebaseerd op een kort verhaal van H.P. Lovecraft) geregisseerd door Catherine Hardwicke (Twilight); met een cast die nog bekend gemaakt wordt.

- David Hewlett (See) speelt in een aflevering geschreven (gebaseerd op een kort verhaal van Henry Kuttner) en geregisseerd door Vincenzo Natali (Hannibal).

- Haley Z. Boston (Brand New Cherry Flavor) is de schrijver van een aflevering gebaseerd op een kort verhaal van stripauteur Emily Carroll, geregisseerd door Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night) met cast die nog moet worden bevestigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert de populaire ziekenhuis-serie 'Scrubs' terug?
Series / Nieuws

Keert de populaire ziekenhuis-serie 'Scrubs' terug?

De oorspronkelijke reeks van de serie met Zach Braff liep tussen 2001 en 2010.

Het teams achter de ooit zo populaire comedy-serie Scrubs lijkt terug te willen keren voor meer afleveringen... als hun schema's dat toelaten!

Tijdens een reünie-panel dat werd georganiseerd door Vairty kwamen castleden en bedenker Bill Lawrence (die nu furore maakt met Ted Lasso) samen om de praten over de medische comedy-dramaserie die tussen 2001 en 2010 werd uitgezonden.

Zou het dan?
Iedereen in de groep werd gevraagd of ze zouden meewerken aan een herleving van de serie, waarop ze allen positief reageerden. Acteur Donald Faison zei er het volgende over:

"Volgens mij willen we allemaal wel. We willen allemaal weer samenwerken. Maar het is heel lastig om iedereen bij elkaar te brengen. Het kan geen volledig seizoen worden, misschien een film of zo waar je een paar maanden aan besteedt. Iedereen is razend druk en vooral deze gast (Lawrence) gaat nooit meer tijd hebben."

Acteur Zach Braff voegde daar aan toe dat ze nooit nieuwe afleveringen zouden maken zonder de betrokkenheid van Lawrence. Daar reageerde Lawrence als volgt op:

"We gaan het doen omdat we het geluk hebben dat mensen het iets boeit. Uiteindelijk vinden we het te gek om samen tijd door te brengen. En als je een excuus hebt om opnieuw met mensen te werken met wie je graag tijd doorbrengt, dan moet je het doen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'I Am Groot' deze zomer op Disney+
Series / Nieuws

Marvel-serie 'I Am Groot' deze zomer op Disney+

Vin Diesel speelt naar verwachting opnieuw zijn meest complexe rol ooit...

Dit jaar kunnen we niet alleen nog maar uitkijken naar live-action Marvel-series als Ms. Marvel en She-Hulk, maar worden we ook getrakteerd op het animatiefront!

Disney+ heeft namelijk deze week aangekondigd dat de door Marvel Studios geproduceerde animatieserie I Am Groot vanaf 10 augustus te streamen zal zijn.

I... Am... Groot!
Het project betreft een reeks korte tekenfilmpjes gebaseerd op de Guardians of the Galaxy-franchise. Centraal staan de gloriedagen van Baby Groot en diens avonturen in de uithoeken van het heelal.

I Am Groot werd bedacht door Ryan Little, die dienst doet als hoofdscenarist. Kirsten Lepore regisseert de filmpjes. Het is nog onduidelijk of Vin Diesel terugkeert om de stem van de kleine boom te verzorgen, maar laten we eerlijk zijn: maakt dat écht iets uit?

Daar blijft het trouwens niet bij op Guardians-vlak. Eind dit jaar krijgen we een kerst-special over de intergalactische superhelden en volgend jaar verschijnt Guardians of the Galaxy Vol. 3! Beide projecten werden geregisseerd door James Gunn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Resident Evil'-van Netflix wordt gruwelijk: bekijk de trailer!
Series / Trailer

'Resident Evil'-van Netflix wordt gruwelijk: bekijk de trailer!

We zien een verhaal dat is opgesplitst in twee momenten na de wereldwijde apocalyps.

Netflix heeft de volledige trailer online gezet voor zijn live-action zombie-dramaserie Resident Evil, uiteraard een nieuwe verfilming van de de populaire videogame- en filmfranchise.

Het verhaal speelt zich zowel af in 2022 als 2036 - een periode van veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte. Jade Wesker (Ella Balinska/Tamara Smart) vecht om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door bloeddorstige geïnfecteerde en krankzinnige wezens.

In dit absolute bloedbad wordt ze achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City. Dit komt door de huiveringwekkende connecties van haar vader (Lance Reddick) met de Umbrella Corporation, maar vooral ook door wat er met haar zus Billie (Adeline Rudolph/Siena Agudong) is gebeurd.

Andrew Dabb (Supernatural) fungeert als showrunner in de serie, die los staat van de speelfilm Resident Evil: Welcome to Raccoon City van vorig jaar.

Brute trailer voor Resident Evil van Netflix
Resident Evil debuteert op 14 juli wereldwijd op Netflix. Hieronder de complete trailer die volgt op een aantal eerdere teasers.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tales of the Walking Dead' krijgt een releasedatum!
Series / Nieuws

'Tales of the Walking Dead' krijgt een releasedatum!

De nieuwe spin-off van 'The Walking Dead' zal dit jaar nog te zien zijn.

Het succes van The Walking Dead loopt nog lang niet ten einde. Recentelijk werd de nieuwe spin-off Tales of the Walking Dead bekendgemaakt, en nu weten we wanneer het eerste seizoen zal worden uitgebracht: 14 augustus 2022!

Met de nieuwe anthologieserie nemen de makers van de zombiereeks de ruimte om hun universum vanuit meerdere perspectieven en met meerdere personages verder vorm te geven. Met zes afleveringen van elk één uur zal daar meer dan genoeg ruimte voor zijn, waarbij ook enkele bekende gezichten wederom te zien zullen zijn.

Aan de nieuwe serie is ook een mooie cast verbonden. Tijdens de apocalypse mogen we de avonturen gaan volgen van ondermeer Olivia Munn (The Newsroom, X-Men: Apocalypse), Samantha Morton (The Walking Dead, Harlots), Daniella Pineda (Cowboy Bebop), and Danny Ramirez (Top Gun: Maverick).

Waar, wanneer en hoe?
Op 14 augustus zullen op zowel AMC als AMC+ de eerste twee afleveringen te zien zijn van Tales of the Walking Dead. Vervolgens zal vanaf 21 augustus elke week een nieuwe aflevering te zien zijn.

Kan je nog niet wachten? De originele The Walking Dead is bij Disney+ en Netflix te zien. Twee spin-offs, namelijk Fear the Walking Dead"‹"‹ en The Walking Dead: World Beyond, staan nu op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Locke & Key' krijgt nu al een trailer
Series / Trailer

Laatste seizoen 'Locke & Key' krijgt nu al een trailer

In augustus keert de serie terug voor een derde en laatste seizoen.

Netflix heeft de teaser trailer vrijgegeven en een lanceringsdatum vastgesteld voor het derde en laatste seizoen van zijn bovennatuurlijke dramaserie Locke and Key, gebaseerd op de strips van Joe Hill en Gabriel Rodriguez.

Het verhaal is als drie seizoenen bedoeld en de beslissing om de reeks te beëindigen was een wederzijdse beslissing tussen Netflix en co-showrunners Carlton Cuse en Meredith Averill.

De serie volgt de drie Locke-kinderen die na de dood van hun vader verhuizen van Seattle naar zijn ouderlijk huis in Massachusetts en magische sleutels ontdekken die door het hele huis verborgen zijn en die kunnen worden gebruikt om geheime deuren te ontgrendelen.

Trailer voor seizoen 3 van Locke and Key
In het nieuwe seizoen bereiden de Locke-kinderen zich voor om Keyhouse nog een laatste keer te verdedigen, dit keer tegen Frederick Gideon (Kevin Durand) die zijn demonische krachten ontketent. Tegelijkertijd mag de sinistere Dodge terugkeren.

Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Petrice Jones, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Aaron Ashmore, Hallea Jones en Brendan Hines spelen de hoofdrol.

Vanaf 10 augustus zie je het complete laatste seizoen van de serie op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met uitstekend nieuws voor 'All of Us Are Dead'-fans!
Series / Nieuws

Netflix komt met uitstekend nieuws voor 'All of Us Are Dead'-fans!

Het tweede seizoen van de zombieserie is aangekondigd door de streamer.

De populaire Koreaanse zombieserie All of Us Are Dead van de streamingdienst Netflix is vernieuwd voor een tweede seizoen. En dat is goed nieuws voor de vele fans!

De vier hoofdrolspelers van de serie - Park Ji-hu, Yoon Chan-young, Cho Yi-hyun en Lomon - namen deel aan het Netflix Geeked Week-evenement en bedankten de fans voor hun steun aan de serie.

De serie staat in de top tien niet-Engelstalige series aller tijden van de streamer, en de op een na meest succesvolle Koreaanse titel na Squid Game.



Het eerste seizoen verscheen begin dit jaar op Netflix en was een grote hit. Heb je de serie nog niet gezien dan vind je de twaalf afleveringen gewoon op de streamer.



De serie volgt verschillende gewone middelbare scholieren die op het nulpunt van een zombie-apocalyps belanden nadat een wetenschappelijk experiment mislukt is. Afgesneden van de buitenwereld, wordt de groep gedwongen zichzelf te beschermen terwijl ze te maken heeft met interpersoonlijke spanningen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde topserie 'Manifest' krijgt teaser van Netflix voor seizoen 4
Series / Trailer

Gecancelde topserie 'Manifest' krijgt teaser van Netflix voor seizoen 4

Het vierde en laatste seizoen van Manifest start in november op Netflix.

Na het cancelen door NBC een jaar geleden, pakte Netflix de scifi-mysterieserie Manifest op voor een vierde en laatste seizoen en de streamer heeft nu een premièredatum in november vastgezet voor het eerste deel van dat seizoen.

Het seizoen is opgesplitst in twee delen die elk uit tien afleveringen zullen bestaan. De eerste clip van de nieuwe reeks werd uitgezonden als onderdeel van Netflix' Geeked Week-show en toont Michaela (Melissa Roxburgh) die undercover gaat op een scheepswerf op zoek naar aanwijzingen.

Startmaand met eerste clip onthuld
Na het cancelen van de serie, debuteerde de serie verleden jaar op Netflix en werd toen in vele landen de meest bekeken streamingtitel. Netflix zendt dus seizoen vier deel één ergens in november uit.



De synopsis van de serie: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser: zal de klassieke horrorserie 'The Addams Family' uit de dood herrijzen op Netflix?
Series / Nieuws

Teaser: zal de klassieke horrorserie 'The Addams Family' uit de dood herrijzen op Netflix?

Met het casten van Jenna Ortega uit o.a. 'Scream 5' maakt de Netflix-serie een "handige" keuze.

Netflix mag zichzelf binnenkort weer een horrorserie rijker prijzen met de productie Wednesday. De serie zal het nieuwste hoofdstuk zijn uit het lange verhaal van The Addams Family, met nu een speciale focus op de dochter Wednesday. Zij zal vertolkt worden door de actrice Jenna Ortega.

Afstammend van een stripreeks uit 1938 in de New York Times is de bekende griezelfamilie ondertussen flink uitgewassen met musicals, videogames, series, films enzovoorts. Maar voornamelijk werden de macabere familieleden bekend voor een zwart-witte sitcom uit 1964.

De macabere personages zijn satirisch bedoeld om het doorsnee familieleven van de Amerikanen op de hak te nemen, maar dan met een griezelig laagje eroverheen. Dat deze formule nog steeds succesvol kan zijn, bewijst deze originele serie van Netflix.


'The Addams Family' in de gelijknamige sitcom.

Niemand minder dan Tim Burton produceert de film, die flink wat akelige en eigenaardige horrorfilms op zijn naam heeft staan. Hieronder vallen, bijvoorbeeld, Dark Shadows, Edward Scissorhands en Frankenweenie.

De rol van Jenna Ortega
Jenna Ortega werd bekend als kindactrice en was recentelijk nog te zien in Scream 5 en X. Nu zal zij de schijnbare poeslieve dochter Wednesday spelen, die allesbehalve een schatje blijkt te zijn. In deze serie zullen we haar tijd op een kostschool te zien krijgen, waar ze psychische krachten zal ontwikkelen en een reeks moorden onder de loep zal nemen met een sterke link met haar familiegeschiedenis.

Kijk de teaser met de eerste verschijning van Ortega als Wednesday hieronder, met een cameo van misschien nog wel het meest memorabele personage uit de familie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGregor laat zien hoe Jedi's worden getraind achter de schermen
Series / Nieuws

Ewan McGregor laat zien hoe Jedi's worden getraind achter de schermen

De acteur van Obi-Wan Kenobi laat even zien wat hij allemaal met aikido kan.

Dat de training om een Jedi te worden zwaar is kunnen we ons allemaal voorstellen. Ewan McGregor laat in een 'behind the scenes'-video zien wat het allemaal vergt om Obi-Wan te belichamen voor de nieuwe serie.

Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi is nog niet eens afgelopen, en nu zijn er al verschillende indrukwekkende vechtscènes langsgekomen in de serie. Daarvoor moest de cast lang en hard trainen, en nu wordt er een glimp van weggegeven hoe dat in zijn werk ging.

Recent werd namelijk een korte clip gedeeld op Twitter van de acteur Ewan McGregor tijdens het trainen. De video werd gefilmd door de stuntcoördinator van de serie, genaamd Cha-Lee Yoon, en bestaat uit twee onderdelen met meerdere slachtoffers door de hand van McGregor.

McGregor laat zien wat hij in huis heeft
In de eerste clip is er een daadwerkelijk deel van McGregors aikido-training te zien, waarbij zijn tegenstander wordt gevloerd. In het tweede onderdeel zien we hoe hij meerdere stuntmannen naar de grond werkt, zoals ook in de serie langs zal moeten komen.

De serie is nu te streamen op Disney+. Hieronder is de clip te vinden van het Twitteraccount 'All Things Kenobi.'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Roodharige 'Harry Potter'-ster te zien in trailer nieuwe Netflix-horrorserie
Series / Nieuws

Roodharige 'Harry Potter'-ster te zien in trailer nieuwe Netflix-horrorserie

De serie wordt gemaakt onder toeziend oog van filmlegende Guillermo Del Toro ('Nightmare Alley').

Niemand minder dan regisseur Guillermo Del Toro gaat voor Netflix aan de slag om een nieuwe hitserie te produceren. Daarbij heeft hij een topcast bij elkaar gesprokkeld, waarvan één acteur de kroon spant: Rupert Grint, de acteur van Ron Wemel uit Harry Potter.

Nadat Del Toro eerder dit jaar de bioscopen veroverde met zijn laatste thriller Nightmare Alley komt zijn nieuwe werk direct naar Netflix. De Oscarwinnaar zal namelijk weer terugkeren naar zijn origine: horror. Gek genoeg zal hij geen van de afleveringen regisseren, maar wel produceren.

De anthologieserie Cabinet of Curiosities zal een reeks aan horrorverhalen laten zien, die sterk leunen op de oudere conventies van het genre, inclusief begraafplaatsen, uilen en oude kerken. Een indruk hiervan is al duidelijk in de trailer te vinden.

Een aanzienlijke cast
Onder de castleden bevinden zich flinke namen, bijvoorbeeld Andrew Lincoln uit The Walking Dead-serie. Maar de bekendste is toch wel Rupert Grint, die al ervaring heeft opgedaan binnen het genre bij de horrorserie Servants. Andere namen, die te zien zullen zijn, zijn Eric André, Kate Micucci, Sofia Boutella, Charlyne Yi en Ismael Cruz Córdova.

De verwachting is dat de serie rond Halloween 2022 te streamen zal zijn. Zie de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.