'Stranger Things'-makers onthullen dat er voor seizoen 5 een tijdsprong komt

Tijdsprong voor 'Stranger Things' seizoen 5

Het vierde seizoen is nog niet eens geheel online, maar de makers moeten al vooruit kijken naar het komende seizoen.

Mitchell van Vuren, 9 juni 2022 09:51

Volgens het originele plan zouden seizoen 4 en 5 van Stranger Things direct na elkaar worden geschoten, maar onder andere de COVID-19 crisis heeft roet in het eten gegooid voor de gebroeders Duffer, de makers van de serie. Nu zal er dus weer een tijdsprong gaan plaatsvinden tussen seizoen 4 en 5. Hoe lang zal die gaan duren deze keer?
Tussen seizoen 3 en 4 zat er binnen het verhaal van Stranger Things slechts zes maanden, maar in de echte wereld werd dat drie jaar. Na de release van het tweede deel van seizoen 4 hoopt men natuurlijk op een snelle release van het volgende seizoen, maar dat zal dus waarschijnlijk langer gaan duren dan we zouden willen.

Een exacte datum of zelfs een inschatting is er door de Duffers nog niet gemaakt. Wel zeggen ze ‘dat er al veel klaar ligt’, dus hopelijk zal het ditmaal korter duren dan drie jaar.

Interview met Ross Duffer
In een interview met TVLine liet Ross Duffer al meer los over de plannen voor het nieuwe seizoen. Daarin betreurt hij ook dat seizoen 4 en 5 niet vlak na elkaar geschoten konden worden.

Ross Duffer: “Er komen dus een hoop discussies aan [over het nieuwe seizoen] met onze schrijvers wanneer we de ‘writer’s room’ ingaan… Geloof het of niet, we werken nog steeds aan seizoen 4. We proberen nog steeds de twee laatste afleveringen af te ronden, aangezien ze zo enorm gaan worden.”

Naar verluidt zullen de laatste twee afleveringen gecombineerd langer dan vier uur gaan worden! Op 1 juli kunnen we ze verwachten op Netflix.

Bron: Comic Book

Lees meer over: stranger things, netflix, duffer

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws