search
Exclusieve beelden 'Grace and Frankie'

Exclusieve beelden 'Grace and Frankie'

Serietotaal heeft de Nederlandse primeur van de eerste beelden van deze nieuwe Netflix Original-serie met Jane Fonda en Lily Tomlin.

Michelle Iwema

In Grace and Frankie spelen Jane"‹ Fonda"‹ en Lily Tomlin "‹twee vrouwen, die hun leven opnieuw moeten uitvinden. De elegante Grace en de vrijgevochten, excentrieke Frankie zijn geen vriendinnen, ook al werken hun echtgenoten Robert en Sol al jaren als partners op hetzelfde advocatenkantoor. Wanneer Robert en Sol echter aankondigen dat ze hun echtgenotes voor elkaar verlaten, krijgen de twee vrouwen een onverwachte band. Het is de 21ste eeuw, ze zijn 70 en ze moeten hun leven helemaal opnieuw herinrichten: van facelifts tot Facebook en van blind dates tot nachtblind.
"Deze is erg speciaal," zei Jane Fonda over deze foto. "Dit was onze eerste dag op de set. De eerste scène van de serie en ook de moeilijkste. Het is een erg grappige serie, maar tegelijkertijd is alles wat deze vrouwen dachten te weten van de wereld voor altijd veranderd, alles wat ze dachten te weten over hun leven is voorbij. De serie weet continue de juiste balans te vinden tussen komedie en drama."
"Maar kijk hoe we hierop lachen!" aldus Lily Tomlin. "We hebben het nieuws [dat de mannen hun gaan verlaten voor elkaar] duidelijk nog niet gehoord.""Mensen zeggen altijd dat we goede chemie hebben," zei Lily Tomlin. "Dat komt omdat we al jarenlang bevriend zijn. We hebben alleen in 9 to 5 samen gespeeld, maar het voelt alsof we elkaar altijd al hebben gekend.""Ik heb altijd een serie willen doen over de veranderingen waar vrouwen mee te maken krijgen als we ouder worden," aldus Fonda. "Deze scène gaat over hoe Grace en Frankie zich onzichtbaar en genegeerd voelen."
"Jane krijgt vervolgens een epische meltdown," vult Lily Tomlin aan. "Hier zie je de stilte voor de storm."

Grace and Frankie is vanaf 8 mei op Netflix te zien.

Aanbevolen artikelen