search
Schrijver 'The Batman' spin-off serie twee maanden voor release ontslagen
Series / Nieuws

Schrijver 'The Batman' spin-off serie twee maanden voor release ontslagen

De schrijver van een geannuleerde The Batman spin-off serie werd twee maanden voor de release van de film ontslagen.

The Batman was een groot succes. De film leverde meer dan 700 miljoen dollar binnen bij de box office en is inmiddels op HBO Max te zien. Een spin-off serie was tijdelijk in productie, totdat deze geannuleerd werd.

De spin-off, die zou gaan over het Gotham City Police Department, werd geschreven en geproduceerd door Joe Barton. Twee maanden voordat The Batman in de bioscoop verscheen, werd hij echter ontslagen toen hij project geannuleerd werd.

Barton over ontslag
Dit heeft Barton over zijn plotselinge ontslag te zeggen:

"Ik gaf het script aan HBO in november. Ze belden me op en zeiden dat ze ervan hielden en dat ze erg enthousiast waren. En toen in januari belde mijn agent me op om te vertellen dat ik ontslagen was. Als je me gaat ontslaan van een enorme franchise, doe het dan niet twee maanden voordat de film uitkomt. Ik zag Batman overal."

De Gotham PD-serie zou een prequel zijn van The Batman, die plaats zou vinden in het eerste jaar van Bruce Wayne's jaren als misdaadbestrijder.

Hoewel deze serie dus geannuleerd is, werkt DC Comics wel nog aan andere spin-offs van The Batman. Een daarvan focust op de Penguin en de andere op Arkham Asylum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen