search

Ons nieuws van maandag 13 juni 2022

Recensie HBO Max-serie 'The Staircase'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Staircase'

Deze serie is net als de zaak waar hij op is gebaseerd: boeiend, raar, rommelig en verwarrend.

Regie: Antonio Campos, Leigh Janiak | Cast: Colin Firth (Michael Peterson), Toni Colette (Kathleen Peterson), Michael Stuhlbarg (David Rudolf), Sophie Turner (Margaret Ratliff), Dane DeHaan (Clayton Peterson), Juliette Binoche (Sophie Boussard), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 57-69 minuten | Jaar: 2022

Schrijver en politicus in spe Michael vindt zijn vrouw Kathleen onderaan de trap en belt meteen de politie. De kwestie wordt echter al snel behandeld als moordzaak vanwege de opvallende omstandigheden. Het resulteert in een van de meest bekende rechtszaken van de eeuw. The Staircase, de miniserie over dit waargebeurde verhaal, deelt alle karaktereigenschappen met de waargebeurde zaak: aangrijpend, rommelig en vooral erg raar.

Het verhaal van Michael en Kathleen is al vaker verteld, met als meest bekende versie de documentaireserie The Staircase. die in 2018 de Netflix-stempel kreeg met drie nieuwe afleveringen. De nu verschijnende dramaserie The Staircase volgt niet alleen het leven van Michael, maar ook de productie van de documentaireserie. Het zorgt voor een soort metagevoel met een serie in een serie. Het is interessant om te zien hoe de Franse makers opgenomen worden en opgaan in het leven van Michael.

En daar komt meteen het slechte nieuws voor de kijker die al bekend is met de gelijknamige documentaireserie: er is hier niet veel meer te vinden. Er is geen bijzondere invalshoek of een eigen smoel die een kijkervaring rechtvaardigen. Echter, voor degenen die onbekend zijn met deze wervelwind van een rechtszaak gaat Pandora's doos open, waarbij het soms moeilijk voor te stellen is dat het om een waargebeurd verhaal gaat. Het verhaal zelf is al bizar genoeg, dus daar hoeft weinig aan gesleuteld te worden.

Er zijn vooral wat vrijheden genomen in de invulling van de levens van de kinderen van Michael en hun relatie tot elkaar en hun vader. Ondanks dat er de tijd voor wordt genomen, wordt ieder geval niet genoeg uitgewerkt om hierin te overtuigen of te emotioneren. De problemen waar ze tegenaan lopen in hun leven of persoonlijkheden is in één enkele zin te verwoorden en is hierdoor enorm eenzijdig. Het was beter geweest om de focus te leggen naar een deel van de familie. Als je vrijheden neemt, doe het dan goed.

De opzet en het tempo van het verhaal is daarnaast uitermate rommelig. De serie is gevuld met flashbacks en tijdsprongen die elkaar in zo'n hoog tempo opvolgen dat scènes nauwelijks impact hebben. Er is te weinig ademruimte, waardoor de serie de kans mist om personages te introduceren en de kijker er vertrouwd mee te maken. Daarnaast worden er belangrijke momenten overgeslagen in het verhaal, vooral betreffende de rechtszaak. Er zijn nog genoeg bizarre plottwists te vinden die slechts tussen neus en lippen door voorbijkomen.

De verschillende tijdsprongen zijn soms ook zo groot, dat er in de tussentijd een boel grote gebeurtenissen zijn geweest zonder dat ze zijn toegelicht. Wat meer tijd had veel van deze problemen kunnen oplossen. Pas in de laatste aflevering worden deze tijdsprongen op een inventieve manier in beeld gebracht en is de cinematografie echt heel goed gedaan. Dan borrelt toch de vraag op waarom dit niet de hele serie zo is gedaan.

Gelukkig trapt de serie niet in de val om een oordeel te vellen of een kant te kiezen, maar laat hij de kijker zelf tot een oordeel komen. Dit was iets wat de gelijknamige documentaireserie zo goed maakte en ook in dit geval werkt het. De man van het uur is ook levensecht in beeld gebracht. Colin Firth heeft zijn huiswerk gedaan en dus alle gewoontes, manieren en de stem van Michael Peterson gekopieerd. Het is een enorm knappe prestatie die getuigt van toewijding.

Tegenover hem staat grootmacht Toni Colette, waarvan het geen verrassing mag zijn dat haar vertolking als Kathleen nauwelijks onderdoet voor de masterclass van Colin Firth. Samen redden zij veel van het rommelige verhaal. Voor bekenden is The Staircase geen must, maar voor de rest is dit een intrigerend instappunt voor de bizarre wereld van de Petersons. En aan het einde van de rit kun je als kijker een poging wagen tot een vonnis: schuldig of onschuldig?

★★★☆☆

The Staircase is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Voyager'-ster wil terugkeren als iconisch personage
Series / Nieuws

'Star Trek: Voyager'-ster wil terugkeren als iconisch personage

Gaan we Captain Janeway de komende jaren terug zien keren in het Star Trek-universum.

Star Trek: Voyager[/i[-actrice Kate Mulgrew heeft laten weten dat ze open staat voor de mogelijkheid om in live-action terug te keren als het iconische personage Captain Kathryn Janeway. Lees hier wat Mulgrew erover kwijt wilde.

[i]Voyager was de vijfde serie in de Trek-franchise en werd uitgezonden tussen 1995 en 2001. De serie schreef geschiedenis door voor het eerst een vrouw aan te stellen als kapitein, en dus ook hoofdrolspeler.

[n]Iconische kapiteins[/b]
Nu Star Trek weer helemaal 'hot' is door series als Star Trek: Discovery, Lower Decks, Prodigy en Strange New Worlds, keren ook steeds meer bekende gezichten terug. En dat is met name in de serie Picard waarin we naast Patrick Steward als Jean-Luc Picard ook bijvoorbeeld Seven of Nine (Jeri Ryan) zagen terugkeren.

Dat laatste personage verwees in Picard seizoen 2 overigens naar Janeway, waardoor al snel werd gespeculeerd of Mulgrew mogelijk in die serie zal terugkeren als het personage.

Tijdens een gesprek met ComicBook.com liet Mulgrew weten dat Captain Janeway niet in Picard seizoen 3 te zien zal zijn, maar dat ze wel open staat voor meer Janeway. Ze zei er het volgende over:

"Nou, volgens mij zijn ze al klaar met Picard, of ik moet me echt vergissen. Het is onwaarschijnlijk dat Janeway opduikt in Picard, maar wie weet wat de toekomst zal brengen. Er is in elk geval weer enorm veel hernieuwde interesse, dus ik kijk er voor het eerst met een frisse blik naar. Ik vraag me echt af wat er zou gebeuren als Janeway in live-action vorm terugkeert."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre Netflix serie 'Keep Sweet: Pray and Obey' schokt kijkers
Series / Nieuws

Bizarre Netflix serie 'Keep Sweet: Pray and Obey' schokt kijkers

De docuserie staat nu reeds vrij standvastig in de top 10 op Netflix, maar veel kijkers reageren geschokt...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Verschillende docuseries die door Netfix werden geproduceerd en in het verleden zijn verschenen deden behoorlijk wat stof opwaaien. Het lijkt er naar uit te zien dat, dat nu eveneens geldt voor het nieuwe Keep Sweet: Pray and Obey.

In deze gloednieuwe docuserie maken we kennis met de zelfverklaarde profeet Warren Jeffs. Heel wat kijkers laten er onder meer op Twitter maar weinig twijfel over bestaan wat ze van de reeks vinden. Hoe dan ook wordt ze wel uitstekend bekeken.

Seksueel, fysiek en psychologisch misbruik
In het bijzonder neemt deze docuserie ons mee terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2008. Toen vond er op de Amerikaanse Yearning for Zion Ranch in West-Texas een inval plaats. Deze inval bracht aan het licht dat maar liefst 400 kinderen hier niet alleen fysiek en psychologisch, maar ook seksueel misbruikt werden.

Verantwoordelijk voor deze gruwelijke daden? De geheimzinnige sekte van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS) en de zelfverklaarde profeet Warren Jeffs.

Ben jij ook benieuwd geworden naar Keep Sweet: Pray and Obey? Ze is nu te kijken op streamingdienst Netflix. Had je graag eerst even een voorproefje gekregen? Dat is mogelijk met de onderstaande trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Emily in Paris'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Emily in Paris'

De opnames van het derde seizoen van de populaire reeks zijn ondertussen begonnen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Emily in Paris is een typisch voorbeeld van een reeks waar je ofwel van houdt ofwel een sterke tegenstander van bent. In ieder geval is er nu voor de fans van de serie uitstekend nieuws!

Vorig week al maakte actrice Lily Collins bekend dat ze in Frankrijk was aangekomen. Toen reeds werd er volop gespeculeerd over het mogelijks nabij zijn van de start van de opnames van het derde seizoen van de reeks. Die speculaties bleken helemaal terecht. De opnames van het nieuwe seizoen zijn immers ondertussen aangevat.

Derde en vierde seizoen
De voorbije winter werd net even een stukje warmer toen door Netflix bekend werd gemaakt dat Emily in Paris niet alleen een derde, maar ook met zekerheid nog een vierde seizoen zou krijgen. Over beide nieuwe seizoenen is tot dusver zeer weinig bekend gemaakt. Wel weten we dat Alfie, het lief van Emily, een grotere rol zal krijgen.

Voor de voorbije twee seizoenen geldt dat ze beiden in de winter zijn uitgekomen. De verwachting is (ondanks het tot dusver ontbreken van een officiële releasedatum) dan ook dat, dat dit jaar niet anders zal zijn. Als Netflix deze trend aanhoudt betekent dat wel dat we voor het vierde seizoen zullen moeten wachten tot het najaar van 2023.

De eerste twee seizoenen van Emily in Paris zijn uiteraard nog altijd te bekijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met bizarre nieuwe serie
Series / Trailer

Netflix komt met bizarre nieuwe serie

Teaser voor Gudetama: An Eggcellent Adventure doet je even knipperen.

Netflix heeft een eerste teaser vrijgegeven voor de Japanse animatieserie Gudetama: Haha wo Tazunete Donkurai, ofwel Gudetama: An Eggcellent Adventure in het Engels.

De serie wordt deels animatie en deels live action en is gebaseerd op Sanrio's beroemde luie personage Gudetama. Het figuurtje werd in 2013 onthuld door Sanrio en wordt omschreven als een ei dat dood is voor de wereld en totaal geen motivatie heeft. Welke kookmethode iemand ook gebruikt, Gudetama blijft onbewogen.

Gudetama: An Eggcellent Adventure
In de nieuwe Netflix-animatieserie heeft Gudetama zich bij het feit neergelegd dat het op iemands bord belandt en daarom wil hij gewoon de hele tijd lui zijn. Maar opgeslokt door de aanhankelijke kuiken Shakipiyo verlaat hij de koelkast en gaat hij de wijde wereld in. Samen gaan deze tegenpolen op avontuur om hun moeder te vinden.

De animatieserie Gudetama: An Eggcellent Adventure moet ergens in 2022 wereldwijd debuteren op Netflix. Hieronder de toch wat maffe teaser trailer.

Iets meer weten over Gudetama? Dan vind je zijn korte filmpjes hier op YouTube.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van Netflix heeft de perfecte score
Series / Nieuws

Hitserie van Netflix heeft de perfecte score

Peaky Blinders staat sinds kort op Netflix en scoort 100& procent op Rotten Tomatoes.

Eindelijk kunnen de fans het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders op Netflix kijken en er is goed nieuws. Het seizoen staat nog altijd op de volle 100 procent op Rotten Tomatoes. Het wordt dus genieten geblazen voor de liefhebbers!

Ook het publiek is dik tevreden met het afrondende seizoen dat bestaat uit zes afleveringen. De serie krijgt op Rotten Tomatoes namelijk een erg nette 90 procent als publieksscore.

Totaalscore op Rotten Tomatoes
Met die score wordt de totaalscore op Rotten Tomatoes naar 94 procent (Tomatometer) en 93 procent (publieksscore) getild. Ook bedenker Steven Knight is blij dat de afsluiting nu door meer fans bekeken kan worden via Netflix.

Knight deelde met een korte boodschap. "Ik ben heel blij met hoe Peaky Blinders seizoen zes hier in de UK is ontvangen en nu kan de hele wereld het hoogtepunt van de saga zien, met dank aan Netflix," schreef Knight. "Verwacht het onverwachte en geniet van de wilde rit."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft topserie officieel tweede seizoen!
Series / Nieuws

Netflix geeft topserie officieel tweede seizoen!

Netflix heeft officieel het tweede seizoen van Squid Game besteld.

Het is nu echt officieel. Netflix heeft groen licht gegeven voor een tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse wereldwijde topserie Squid Game. Het tweede seizoen is aangekondigd met een kleine teaser.

De maker, schrijver, regisseur en producent van de serie keert terug voor de nieuwe reeks en in een bericht aan fans bevestigde hij dat personages als Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) en de zwartgemaskerde The Front Man (Lee Byung-hun) weer verschijnen.

Tweede seizoen voor Squid Game
Hij voegde eraan toe dat de ddakji-spelende The Salesman (Gong Yoo) mogelijk terugkeert en onthulde gelijk een nieuw element. Herinner je je het gigantische bewegingsgevoelige robotmeisje 'Young-hee' uit de Red Light, Green Light-game? We gaan haar wederhelft uit dat Koreaanse verhaal ontmoeten - de jongen Cheol-su.

Het eerste seizoen ging in première in september vorig jaar en werd binnen enkele dagen al snel de meest bekeken serie aller tijden van Netflix "“ met 1,65 miljard kijkuren in de eerste vier weken, een record dat nog moet worden verbroken.

Naar verwachting zal het tweede seizoen pas ergens in 2024 door de streamer online worden gezet. Het eerste seizoen vind je uiteraard gewoon online.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijver 'The Batman' spin-off serie twee maanden voor release ontslagen
Series / Nieuws

Schrijver 'The Batman' spin-off serie twee maanden voor release ontslagen

De schrijver van een geannuleerde The Batman spin-off serie werd twee maanden voor de release van de film ontslagen.

The Batman was een groot succes. De film leverde meer dan 700 miljoen dollar binnen bij de box office en is inmiddels op HBO Max te zien. Een spin-off serie was tijdelijk in productie, totdat deze geannuleerd werd.

De spin-off, die zou gaan over het Gotham City Police Department, werd geschreven en geproduceerd door Joe Barton. Twee maanden voordat The Batman in de bioscoop verscheen, werd hij echter ontslagen toen hij project geannuleerd werd.

Barton over ontslag
Dit heeft Barton over zijn plotselinge ontslag te zeggen:

"Ik gaf het script aan HBO in november. Ze belden me op en zeiden dat ze ervan hielden en dat ze erg enthousiast waren. En toen in januari belde mijn agent me op om te vertellen dat ik ontslagen was. Als je me gaat ontslaan van een enorme franchise, doe het dan niet twee maanden voordat de film uitkomt. Ik zag Batman overal."

De Gotham PD-serie zou een prequel zijn van The Batman, die plaats zou vinden in het eerste jaar van Bruce Wayne's jaren als misdaadbestrijder.

Hoewel deze serie dus geannuleerd is, werkt DC Comics wel nog aan andere spin-offs van The Batman. Een daarvan focust op de Penguin en de andere op Arkham Asylum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er wordt al gewerkt aan de 'Green Lantern' seizoensfinale
Series / Nieuws

Er wordt al gewerkt aan de 'Green Lantern' seizoensfinale

Green Lantern-schrijver Marc Guggenheim is al begonnen met het werk aan de seizoensfinale.

De langverwachte Green Lantern-serie van HBO begint nu echt vorm te krijgen. Schrijver Marc Guggenheim heeft goed nieuws gedeeld over de ontwikkeling van de serie.

In een recente podcast heeft Marc Guggenheim, die het verhaal van Green Lantern schrijft, het gehad over de ontwikkeling van de serie. Goed nieuws: hij geeft aan al aan de seizoensfinale te werken.

Guggenheim over Green Lantern
Guggenheim geeft aan niet veel te mogen zeggen over Green Lantern, maar wel verklapt hij dat hij momenteel werkt aan het script van de seizoensfinale.

"Ik zou willen dat ik erover kon praten. Het is een erg, erg cool project. Het is mij natuurlijk erg dierbaar... en ik kan zeggen dat ik - het is grappig, ik werk vandaag zelfs aan de schets van de seizoensfinale. Dus, het werk gaat door."

In oktober 2019 werd voor het eerst bekendgemaakt dat er een Green Lantern tv-serie zou komen voor HBO Max, maar het heeft even geduurd voordat het werk aan de serie écht begon.

Het duurt ongetwijfeld nog even voordat we de eerste aflevering van Green Lantern kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de nieuwe castleden van 'Yellowstone' seizoen 5
Series / Nieuws

Dit zijn de nieuwe castleden van 'Yellowstone' seizoen 5

Paramount heeft bekendgemaakt welke acteurs aangenomen zijn voor de cast van Yellowstone seizoen 5.

Het vijfde seizoen van Yellowstone laat nog even op zich wachten, maar in de tussentijd heeft Paramount een aantal nieuwe castleden bekendgemaakt.

De nieuwe castleden zijn Kai Caster, Lainey Wilson, Lilli Kay en Dawn Oliveri. Dat heeft Paramount via een persbericht bekendgemaakt en tevens op Twitter gedeeld.

Yellowstone seizoen 5
Yellowstone volgt de familie Dutton, eigenaars van The Yellowstone, de grootste ranch in Montana. Zij krijgen te maken met landontwikkelaars, een aangrenzend reservaat en het nodige familiedrama.

Welke rollen de nieuwe castleden gaan invullen is nog niet duidelijk. Wel weten we dat het vijfde seizoen van Yellowstone 14 afleveringen krijgt verdeeld over twee halve seizoenen van zeven.

Yellowstone is een grote hit op dit moment, met als gevolg dat meerdere spin-off series in ontwikkeling zijn of zelfs al draaien. Zo is 1883 al bezig en komen 6666 en 1932 er ook nog aan.

Yellowstone seizoen 5 gaat 13 november van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow'-ster over slechte werkomstandigheden
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow'-ster over slechte werkomstandigheden

Legends of Tomorrow-ster Caity Lotz heeft zich uitgelaten voer de werkomstandigheden tijdens de eerdere seizoenen van de serie.

Legends of Tomorrow werd onlangs redelijk onverwachts geannuleerd, na zeven seizoenen gedraaid te hebben. Nu heeft actrice Caity Lotz zich uitgelaten over de werkomstandigheden tijdens de eerdere seizoenen van de serie.

In een podcast heeft Legends of Tomorrow-ster Caity Lotz het gehad over de werkomstandigheden op de set van de serie. Belangrijk om te weten: deze podcast is opgenomen voordat de serie officieel geannuleerd werd.

Caity Lotz over Legends of Tomorrow
Caity Lotz deelde het volgende over de werkomstandigheden:

"Het is interessant. In het begin, na seizoen twee ofzo, was het zo zwaar en behoorlijk ellendig, ik wilde er vanaf. Ik wilde het niet meer doen. We werkten letterlijk dagen van veertien uur bijna iedere dag en we werden niet goed verzorgd. Er was niemand van de schrijvers, producenten, niemand vanuit Vancouver aanwezig, dus ze hadden geen idee hoe de situatie was op de set."

Dat zijn behoorlijk serieuze woorden van Lotz. Gelukkig vertelt Lotz daarna dat de situatie in de latere seizoen verbeterde, toen ze schrijvers en producenten naar de set stuurden.

Legends of Tomorrow werd even geleden geannuleerd na zeven seizoenen gedraaid te hebben. Fans van de serie zijn hier zeer teleurgesteld over, aangezien het laatste seizoen met een cliffhanger eindigde en we nu dus nooit een bevredigend einde zullen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO Max-serie lanceert met 100% op Rotten Tomatoes!
Series / Featured

Nieuwe HBO Max-serie lanceert met 100% op Rotten Tomatoes!

Irma Vep scoort bijzonder goed, de nieuwe serie van HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO lanceerde de serie Irma Vep, een remake van de gelijknamige film van Olivier Assayas. Ditmaal maakt hij een miniserie met Alicia Vikander in de hoofdrol.

Zij is te zien als Mira, een Amerikaanse filmster die zich niet meer thuisvoelt bij haar carrière en een recente breakup. Zij reist naar Frankrijk om de rol van Irma Vep te spelen in een remake van de Franse stomme film Les Vampires.

De recensies
De serie blijkt een gigantische hit te zijn. Hieronder doen we een greep uit de recensies.

The Atlantic: "De nieuwe Irma Vep-serie lijkt helemaal gebouwd te zijn voor cinefielen. Maar hij is toegankelijk en zelfbewust in de manier waarop het de moderne entertainmentindustrie eert."

The Ringer: "Irma Vep was al een diep metaverhaal. Het verfilmen als HBO-serie met Alicia Vikander in de hoofdrol, brengt het risico met zich mee dat het plot helemaal verloren gaat. Maar gelukkig blijkt de regisseur nog genoeg te zeggen te hebben over Hollywood."

IGN: "Het is een slow burn als het aankomt op het plot. Maar als je ervan houdt om naar de wereld van het maken van films en series te kijken, en atypische verhalen, dan is Irma Vep er een die je wil zien."

TIME Magazine: "Assayas heeft zijn vroegere film niet direct opnieuw gemaakt, maar eerder binnenstebuiten gekeerd, sommige ideeën uitgebreid en anderen in elkaar laten storten. Hij heeft nieuwe personages en subplots uitgevonden en wat van zijn eerdere vragen over kunst en obsessie in onze vreemde nieuwe era bekeken."

De consensus? "Kattenkruid voor cinefielen en een zeer welkome spotlight voor de betoverende Alicia Vikander. Irma Vep is een waardige uitbreiding van het cinematische opus van schrijver en regisseur Olivier Assayas."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Boys'-serie laat nog lang op zich wachten
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Boys'-serie laat nog lang op zich wachten

De The Boys spin-off die gemaakt wordt door Prime Video komt pas volgend jaar online.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De spin-off serie van Prime Video's enorm succesvolle superheldenserie The Boys is volgend jaar te zien.

De serie heeft nog geen titel, maar we weten dat de The Boys spin-off zich focust op een superheldenuniversiteit, waarin we een boel nieuwe en vermoedelijk jongere personages kunnen volgen. De serie wordt ontwikkeld door showrunners Michele Fazekas en Tara Butters.

The Boys spin-off
De The Boys-serie wordt omschreven als een mix van een universiteitsdrama met Hunger Games.

De serie werd in 2020 aangekondigd door Eric Kripke, die toen suggereerde dat de focus zou komen te liggen op de G-Men, een satirische superheldengroep die als parodie op de X-Men dient.

Maar de The Boys-serie werd geplaagd door productievertragingen en het vertrek van diverse castleden, waaronder Aimee Carrero, Shaun Paul McGhie en Reina Hardesty.

De spin-off begon echter eerder dit jaar dan eindelijk met zijn opnames, waardoor deze er toch gewoon kan komen.

Kripke aan het woord: "Ik kan je nog niet eens vertellen wanneer seizoen 4 precies te zien zal zijn. Maar ik kan je wel zeggen dat ergens volgend jaar onze spin-off serie te zien is! En ik denk dat het erg, erg goed wordt en bevredigend."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios verbood dit idee bij nieuwe Disney+-serie
Series / Nieuws

Marvel Studios verbood dit idee bij nieuwe Disney+-serie

De makers van de serie Ms Marvel mochten niet alles doen van Marvel Studios.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Filmmakers hebben vaak alle lof voor de flexibiliteit die komt kijken bij een project voor Marvel Studios. Gewoonlijk mogen ze vrij veel. Maar niet altijd, blijkt nu wel!

Ms. Marvel-hoofdschrijver Bisha K. Ali blijkt een idee gepitcht te hebben dat de serie direct verbonden zou hebben aan de film Avengers: Endgame. Maar dat werd afgeschoten door Marvel-baas Kevin Feige.

Ms. Marvel-idee
"Op een zeker moment, ergens in de begindagen voordat we het creatieve team hadden uitgebreid, zei ik van: 'Kevin, wat nou als er drones zouden zijn, en die dan een livestream hadden van het gevecht in Endgame?' Waarop hij zei: 'Bisha, nee'."

"Ik vroeg mij vooral af, of er niet gewoon een Twitch-streamer zou zijn geweest tijdens het Endgame-gevecht. Maken we een grapje ofzo? ik denk dat ik echt gek werd op dat moment, toen ik dit raadsel probeerde op te lossen. Dus het werd een iteratieve reis, eentje die continu veranderde en waar maar steeds dingen aan wijzigden."

Uiteindelijk vond men een andere manier om het Ms. Marvel-probleem op te lossen en werd ervoor gekozen een podcast te gebruiken waarin Kamala Khan details opgehaald kon hebben over het eindgevecht van Avengers: Endgame.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een 'The Walking Dead'-crossover op komst?
Series / Nieuws

Nog een 'The Walking Dead'-crossover op komst?

Jeffrey Dean Morgan nodigt een castlid van Fear the Walking Dead uit voor zijn serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jeffrey Dean Morgan nodigt Fear the Walking Dead-actrice Alycia Debnam-Carey uit om zich bij hem te voegen in Isle of the Dead, de komende spin-off van The Walking Dead waarin hij een van de hoofdrollen heeft.

The Walking Dead komt later dit jaar nog tot een einde, als het derde en laatste deel van het elfde seizoen te zien is. Maar het universum leeft voort met een schier oneindige hoeveelheid spin-offs, waarvan de show met Negan (Morgan) en Maggie (Lauren Cohan) in de hoofdrollen er een is.

Isle of the Dead
De spin-off Fear the Walking Dead leeft ook voort. Maar Debnam-Carey nam afscheid van de serie, waarmee de serie het moet doen zonder een van de weinige overgebleven personages die er sinds het begin zijn.

Tegelijk ging Alicia niet direct dood, waardoor Debnam-Carey terug zou kunnen keren.

Wat Jeffrey Dean Morgan betreft, keert Alicia terug in Isle of the Dead. Hij nodigde de actrice daar in elk geval voor uit via sociale media. Nu zal het afwachten zijn of ze ook echt samen met hem te zien kan en zal zijn!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen Apple TV+-serie krijgt perfecte beoordeling
Series / Featured

Nieuw seizoen Apple TV+-serie krijgt perfecte beoordeling

For All Mankind scoort enorm goed op Rotten Tomatoes, met 100% bij critici.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
For All Mankind is een van de meest ambitieuze televisieseries van Apple TV+. De ruimteserie van Ronald D. Moore vertelt een alternatieve geschiedenis, waarin de Sovjet-Unie als eerste op de maan landde en de ruimterace nooit eindigde. Inmiddels zitten we in seizoen 3, en is het de vraag of de serie nog wel goed is. Nou, wees gerust!

Critici zijn het helemaal eens volgens RottenTomatoes. Niemand is negatief, waardoor de show op een score van 100% komt. De consensus? "For All Mankind seizoen 3 gaat zover als Mars, maar weet nog altijd een goede focus te houden op het oorspronkelijke ensemble. En wederom is er een episch avontuur, met intieme focus."

Enkele recensies
We duiken in enkele van de vele recensies van For All Mankind seizoen 3:

The Daily Beast: "Op elke hoek staan geopolitieke en interpersoonlijke dynamieken te wachten in For All Mankind."

Vulture: "Veel van het derde seizoen van For All Mankind houdt vast aan de beste kwaliteiten van de serie."

Daily Telegraph: "Na twee seizoenen van relatieve obscuriteit, is dit wellicht het moment waarop dit gemiste meesterwerk eindelijk echt lanceert."

USA Today: "In de eindeloze barrage van middelmatige series die wekelijks online geknald worden, staat For All Mankind ergens op een heel ander niveau, als een heldere ster (of maan of planeet) tussen de vervangbare rest."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 21 series brengt Netflix nog in juni
Series / Featured

Deze 21 series brengt Netflix nog in juni

Netflix maakt juni nog een leukere maand met de release van The Umbrella Academy seizoen 3!

Het is de 14de en daarmee zijn we halverwege de maand! Tijd om onze vaste rubriek weer aan te halen, namelijk: welke series kan je de rest van de maand nog op Netflix verwachten? We duiken erin!

VANAF 15 JUNI
Maldivas: Een jonge vrouw wil een mysterie onderzoeken en verhuist naar een luxueus flatgebouw waar ze in contact komt met de excentrieke − en verdachte − bewoners.

Iron Chef: Quest for an Iron Legend: Iron Chef is terug! In deze kookwedstrijd op topniveau strijden culinaire sterren met elkaar voor een plek in een epische finale en om de titel Iron Legend.

God's Favorite Idiot: De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.

Web of Make Belief: Death, Lies and the Internet: Samenzweringen, fraude, geweld, moord "“ wat in de virtuele wereld begint, kan snel werkelijkheid worden. Internet kent geen grenzen en dat geldt ook voor de gevolgen.

VANAF 16 JUNI
Love & Anarchy (seizoen 2): Een getrouwde consulente en een jonge IT'er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

VANAF 17 JUNI
The War Next-door (seizoen 2): Wanneer twee totaal verschillende gezinnen naast elkaar komen te wonen in een chique buurt, starten de matriarchen een ware oorlog met onbedoelde consequenties.

She (seizoen 2): Een undercovermissie om een drugsbende te ontmaskeren wordt de weg naar emancipatie voor een verlegen agente wanneer zij de kracht van haar seksualiteit ontdekt.

You Don't Know Me: Als uit al het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.

VANAF 18 JUNI
Spriggan (seizoen 1): Relikwieën op aarde van een oude beschaving bevatten gevaarlijke krachten. De Spriggan-agenten van ARCAM Corporation moeten zorgen dat ze niet in verkeerde handen vallen.

VANAF 21 JUNI
The Future Of (seizoen 1): Met de hulp van experts uit verschillende sectoren onderzoekt deze innovatieve docuserie nieuwe en opkomende technologische trends met revolutionaire mogelijkheden.

VANAF 22 JUNI
Snowflake Mountain: Een groepje jongvolwassenen moet proberen helemaal op zichzelf te staan en voor zichzelf te zorgen als ze in de wildernis gedropt worden voor een survival. Ze hebben geen stromend water, geen ouders en, het ergst van allemaal, geen wifi.

The Umbrella Academy (seizoen 3): Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

Welcome to Wedding Hell: Een huwelijksaanzoek hoort een happy ending te zijn, maar voor één stel is dit juist het begin van een moeizame strijd over de huwelijksvoorbereidingen.

The Hidden Lives of Pets (seizoen 1): Deze docuserie gaat over fantastische huisdieren van over de hele wereld en duikt in de laatste wetenschap rond de zintuigen en vaardigheden van onze dierenvrienden.

VANAF 23 JUNI
First Class: Yoshinari verkoopt knopen en kleding in een oude buurt van Tokyo. Ineens krijgt ze een droombaan bij een modeblad, denkt ze.

Queen: Een beschermd opgevoede jonge vrouw wordt gedumpt door haar verloofde. Ze besluit de huwelijksreis alleen te maken en gaat op een opwindende reis van zelfontdekking.

VANAF 24 JUNI
Money Heist: Korea - Joint Economic Area: De geheimzinnige Professor verzamelt een groep doorgewinterde dieven uit het noorden en het zuiden om het pas gedrukte geld van een toekomstig verenigd Korea te stelen.

Man Vs Bee: Trevor is vader en probeert een bij te vangen. Maar dat wordt alleen maar moeilijker naarmate hij meer probeert.

VANAF 29 JUNI
The Upshaws (seizoen 2, deel 1): In deze comedyserie streeft een zwarte arbeidersfamilie uit Indiana te midden van de dagelijkse beslommeringen naar een beter leven en huiselijk geluk.

Pirate Gold of Adak Island: Een eliteteam van ervaren schatjagers komt naar een afgelegen eiland in Alaska, op zoek naar een piratenschat die miljoenen waard is.

VANAF 30 JUNI
BASTARD!! - Heavy Metal, Dark Fantasy - (seizoen 1): Als kwade machten dreigen om Anthrasax, god van de vernietiging, weer tot leven te wekken, vraagt het koninkrijk Meta-llicana een wispelturige duistere tovenaar om hulp.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
7 series komen nieuw naar Netflix deze week
Series / Featured

7 series komen nieuw naar Netflix deze week

We zetten de zeven nieuwe series die Netflix aan zijn aanbod toevoegt voor je op een rij.

Drukte op Netflix deze week! Er verschijnen zeven nieuwe televisieseries op de streamingdienst de komende paar weken. Het zijn over 't geheel wat minder bekende titels van de streamingdienst, maar dat mag de pret niet drukken.

VANAF 15 JUNI
Maldivas: Een jonge vrouw wil een mysterie onderzoeken en verhuist naar een luxueus flatgebouw waar ze in contact komt met de excentrieke − en verdachte − bewoners.

Iron Chef: Quest for an Iron Legend: Iron Chef is terug! In deze kookwedstrijd op topniveau strijden culinaire sterren met elkaar voor een plek in een epische finale en om de titel Iron Legend.

God's Favorite Idiot: De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.

VANAF 16 JUNI
Love & Anarchy (seizoen 2): Een getrouwde consulente en een jonge IT'er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

VANAF 17 JUNI
The War Next-door (seizoen 2): Wanneer twee totaal verschillende gezinnen naast elkaar komen te wonen in een chique buurt, starten de matriarchen een ware oorlog met onbedoelde consequenties.

She (seizoen 2): Een undercovermissie om een drugsbende te ontmaskeren wordt de weg naar emancipatie voor een verlegen agente wanneer zij de kracht van haar seksualiteit ontdekt.

You Don't Know Me: Als uit al het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series van HBO Max, Disney+ en Prime Video wil je niet missen
Series / Featured

Deze 3 nieuwe series van HBO Max, Disney+ en Prime Video wil je niet missen

HBO Max, Disney+ en Prime Video hebben weer een paar leuke en interessante series op de planning.

Elke maandag kijken we naar de meest interessante en opvallende series die naar de grootste streamingdiensten van dit moment komen: Netflix, Disney+, HBO Max en Prime Video.

Deze week hebben we tips van HBO Max, Disney+ en Prime Video. We duiken er meteen in!

VANAF 14 JUNI OP HBO MAX
The Cleaning Lady (seizoen 1): Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

VANAF 15 JUNI OP DISNEY+
American Crime Story (seizoen 1-3): American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken die veel stof deden opwaaien. De zaak van O.J. Simpson wordt gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en manoeuvreren tussen beide zijden van de rechtbank. Een combinatie van vertrouwen vanuit de vervolgers, sluwheid vanuit de verdediging en de geschiedenis met de Afro-Amerikaanse gemeenschap van de LAPD geeft de jury wat ze nodig had: redelijke twijfel. De moord op modegigant Gianni Versace werd tevens breeduit in de pers besproken en liet meer dan genoeg vragen achter voor alle betrokkenen.

VANAF 17 JUNI OP PRIME VIDEO
The Summer I Turned Pretty: The Summer I Turned Pretty is een drama over meerdere generaties dat draait om een driehoeksverhouding tussen een meisje en twee broers, de steeds veranderende relatie tussen moeders en hun kinderen, en de blijvende kracht van sterke vrouwelijke vriendschap. Het is een coming-of-age-verhaal over eerste liefde, eerste liefdesverdriet, en de magie van die ene perfecte zomer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.