search
'True Detective' krijgt waarschijnlijk tweede seizoen
Series / Nieuws

'True Detective' krijgt waarschijnlijk tweede seizoen

Het wordt waarschijnlijk een bloemlezing.

HBO-serie True Detective is nog lang niet voorbij, maar de studio lijkt al van plan te zijn een tweede seizoen te bestellen. Dat, ondanks het feit dat zowel Woody Harrelson als Matthew McConaughey al hebben laten weten niet terug te keren voor het tweede seizoen. Het lijkt er dan ook op dat de serie een bloemlezing wordt.


In een gesprek met Deadline vertelde bedenker en schrijver Nic Pizzolatto dat hij een nieuwe deal heeft gesloten met het kabelnetwerk, voor de komende twee jaar. Hij werkt zelfs al aan een tweede seizoen van de serie, dat er zeer waarschijnlijk zal komen. True Detective is namelijk de best bekeken nieuwe serie op HBO, met tot nu toe een gemiddelde van 7,7 miljoen kijkers.

Pizzolatto denkt dat de serie een compleet nieuwe cast krijgt voor zijn tweede seizoen. "Er zou een seizoen kunnen zijn met een bredere samenzweringstheorie. En een seizoen met een moordmysterie in een klein stadje. Of wat te denken van een seizoen waarin niemand vermoord is, maar waar een meestercrimineel het opneemt tegen een detective. Zoiets. De titel, True Detective, is bewust zo algemeen mogelijk gehouden, want het woord 'true' kan ook dingen als eerbaar en authentiek betekenen. Dus zo lang als er misdaad in het hart van het verhaal staat, kunnen we dat vertellen in deze serie."

True Detective volgt rechercheurs Rustin Cohle (McConaughey) en Martin Hart (Harrelson). Hun pad kruist meermaals tijdens een 17 jaar durende jacht op een seriemoordenaar in Louisiana. We volgen hun onderzoek tussen 1995 en 2012, als de zaak opnieuw geopend wordt. Het eerste seizoen heeft acht afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen