search

Ons nieuws van donderdag 30 januari 2014

Bedenker 'Everybody Loves Raymond' komt met nieuwe sitcom
Series / Nieuws

Bedenker 'Everybody Loves Raymond' komt met nieuwe sitcom

'New Girl'-acteur Jake Johnson is een van de producenten.

ABC heeft een pilot-aflevering besteld van nieuwe sitcom The Winklers/ De half uur durende serie is afkomstig uit het brein van een groep mensen die een en ander van comedy weet: Everybody Loves Raymond-bedenker Phil Rosenthal en Henry Winklers (Happy Days) zoons Max Winkler en schoonzoon Rob Reinis. De oudere Winkler zal waarschijnlijk meespelen, maar heeft nog niet getekend.

The Winklers is gebaseerd op het leven van de familie, en richt zich op emotioneel afstandelijke bouwvakker die wijze lessen leert over de liefde en het leven, terwijl hij bij zijn schoonouders woont. Het project wordt geproduceerd door New Girl-ster Jake Johnson en Max Winklers productiemaatschappij The Walcott Company.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fraai boek - Doctor Who: Essential Guide to 50 Years of Doctor Who
Series / Boek Review

Fraai boek - Doctor Who: Essential Guide to 50 Years of Doctor Who

Een mooi, encyclopedisch boek met gegevens over de eerste elf Doctors.


Doctor Who: The Essential Guide to 50 Years of Doctor Who

Auteur: Justin Richardson | Pagina's: 208 | Release: 2013 | Taal: Engels | Uitgeverij: BBC Children's Books | Druk: 1 | Uitvoering: Hardcover | ISBN: 978-1-40591-400-0

Afgelopen jaar beleefde BBC-serie Doctor Who zijn vijftigste verjaardag. In die halve eeuw verschenen er twee series over een van de beroemdste buitenaardse wezens van de planeet. Niet slecht dus, en dat het nalatenschap van zo'n lange serie groot is, blijkt wel uit dit boek. Elf incarnaties van de Doctor passeren de revue.

Dat heb je inderdaad goed gelezen: het zijn er elf, en niet dertien. In de speciale aflevering die gemaakt werd ter viering van vijftig jaar Doctor Who, kwamen we erachter dat er tussen de achtste (Paul McGann) en negende (Christopher Eccleston) Doctor nog eentje zat: de War Doctor. Die rol werd speciaal voor de gelegenheid gespeeld door John Hurt. Begrijpelijk dus dat hij niet in het boek zit, al was dat wel een leuke toevoeging geweest. Ook had het boek mogen eindigen met een afbeelding van Peter Capaldi, die de twaalfde (of dertiende, John Hurt meetellende) incarnatie speelt.



Afgezien van dat kleine minpunt, zul je in dit boek een grote hoeveelheid informatie vinden. Zo lees je bij elke Doctor over de afleveringen waarin hij te zien was. Hoogtepunten in zijn avonturen worden kort aangestipt, en ook de Companions komen aan bod. Verder wordt bij elke Doctor kort gekeken naar zijn belangrijkste vijanden, de technologie waarvan hij gebruik maakte, en kun je lezen over de sterfscène van de Doctor. Dat laatste gaat steevast gepaard met enkele shots van de regeneratie.

Omdat de televisieserie zo'n rijke geschiedenis heeft, wordt helaas nergens echt diep op ingegaan. Om maar een voorbeeld te geven: over Rose Tyler (Billie Piper), de companion van de negende (Eccleston) en tiende (David Tennant) lezen we enkel dat de negende Doctor zijn leven voor haar opofferde. Het hoe en waarom komen niet aan bod. Dat was wel mooi geweest, maar als bij alle zaken die aangestipt worden een uitgebreide beschrijving zou hebben gestaan, was het boek op z'n minst dubbel zo dik geweest.



Omdat het boek specifiek voor kinderen gemaakt is, valt de makers deze schaarse hoeveelheid informatie moeilijk te verwijten. Welk kind is immers op zoek naar échte diepgang? Daar staan een prachtige druk, grote hoeveelheid afbeeldingen en mooie vormgeving tegenover. Het is een aansprekend boek dat als naslagwerk voor een beetje informatie kan dienen.

Doctor Who: Essential Guide to 50 Years of Doctor Who is wat dat betreft dan ook een absolute aanrader! Online kun je het boek kopen bij webshops als Bol.com en Athenaeum, en uiteraard is het ook te koop bij de betere boekhandel. Met dank aan Penguin Books voor het recensie-exemplaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ron 'Hellboy' Perlman speelt hoofdrol in serie 'Hand of God'
Series / Nieuws

Ron 'Hellboy' Perlman speelt hoofdrol in serie 'Hand of God'

Regisseur Marc Forster (World War Z) neemt de pilot voor zijn rekening.

Amazon Studios heeft na Barbarella een nieuw tv-project aangekondigd. De productietak van het bekende verkoopbedrijf is van plan om de serie Hand of God te maken, met in de hoofdrol Ron Perlman (Sons of Anarchy, Hellboy). De regie is in handen van Marc Forster (World War Z), die hiermee zijn tv-debuut maakt. Het script van de serie komt uit de pen van Ben Watkins (Burn Notice).

Hand of God gaat over de machtige rechter Harris Pernell (Perlman), een ruwe getrouwde kerel die vreemdgaat en visioenen heeft en stemmen heeft, die hem doen denken dat God hem persoonlijk aanspreekt. De opnames van de serie zouden in maart van start moeten gaan. Forster, Perlman en Watkins zullen de serie samen met Jillian Kugler produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste clip 'The Walking Dead' seizoen 4b
Series / Video/clip/featurette

Eerste clip 'The Walking Dead' seizoen 4b

Carl staat zijn mannetje in de nieuwe beelden.

[video_embed]116[/video_embed]

Gisteren hadden we nog een eerste teaser en foto, en nu is de eerste clip van seizoen 4B van The Walking Dead vrijgegeven. In deze anderhalve minuut durende clip zien we hoe Carl (Chandler Riggs) zijn mannetje staat.

De gevangenis is verwoest, en dus zijn Rick en de groep hopeloos verspreid. Ieder gaat zijn eigen weg, en moet zien om te gaan met nieuwe gevaren, nieuwe vijanden en hartbrekende keuzes maken. In de Verenigde Staten wordt het nieuwe seizoen op 9 februari hervat. In Nederland zendt Fox vanaf 11 februari elke dinsdag om 22.10 uur de nieuwe aflevering uit, dus 48 uur na de release in de VS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Nyssa al Ghul in 'Arrow'
Series / Foto's

Eerste blik op Nyssa al Ghul in 'Arrow'

Daar gaan we de komende tijd meer van zien.

Onlangs werd al aangekondigd dat Katrina Law als Nyssa al Ghul voorlopig een regelmatige rol heeft in Arrow. Nu zijn de eerste foto's van haar personage vrijgegeven, die je hieronder kunt bekijken. Producent Andrew Kreiseberg omschreef haar rol onlangs als volgt. "Toen we aan het personage gingen denken, kwamen veel acteurs langs voor audities."

"Maar ze is exotisch, en mooi en slim en onze stuntploeg houdt van haar, omdat ze veel van haar eigen stunts zelf kan doen. Nyssa is het begin van de volgende golf van de League of Assassins die naar Starling City komt. Maar ze heeft ook interessante geheimen."


Nyssa al Ghul maakt haar opwachting in aflevering dertien van het tweede seizoen van Arrow.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective' krijgt waarschijnlijk tweede seizoen
Series / Nieuws

'True Detective' krijgt waarschijnlijk tweede seizoen

Het wordt waarschijnlijk een bloemlezing.

HBO-serie True Detective is nog lang niet voorbij, maar de studio lijkt al van plan te zijn een tweede seizoen te bestellen. Dat, ondanks het feit dat zowel Woody Harrelson als Matthew McConaughey al hebben laten weten niet terug te keren voor het tweede seizoen. Het lijkt er dan ook op dat de serie een bloemlezing wordt.

In een gesprek met Deadline vertelde bedenker en schrijver Nic Pizzolatto dat hij een nieuwe deal heeft gesloten met het kabelnetwerk, voor de komende twee jaar. Hij werkt zelfs al aan een tweede seizoen van de serie, dat er zeer waarschijnlijk zal komen. True Detective is namelijk de best bekeken nieuwe serie op HBO, met tot nu toe een gemiddelde van 7,7 miljoen kijkers.

Pizzolatto denkt dat de serie een compleet nieuwe cast krijgt voor zijn tweede seizoen. "Er zou een seizoen kunnen zijn met een bredere samenzweringstheorie. En een seizoen met een moordmysterie in een klein stadje. Of wat te denken van een seizoen waarin niemand vermoord is, maar waar een meestercrimineel het opneemt tegen een detective. Zoiets. De titel, True Detective, is bewust zo algemeen mogelijk gehouden, want het woord 'true' kan ook dingen als eerbaar en authentiek betekenen. Dus zo lang als er misdaad in het hart van het verhaal staat, kunnen we dat vertellen in deze serie."

True Detective volgt rechercheurs Rustin Cohle (McConaughey) en Martin Hart (Harrelson). Hun pad kruist meermaals tijdens een 17 jaar durende jacht op een seriemoordenaar in Louisiana. We volgen hun onderzoek tussen 1995 en 2012, als de zaak opnieuw geopend wordt. Het eerste seizoen heeft acht afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.