'Obi-Wan Kenobi'-ster over sterven personage

'Obi-Wan Kenobi'-ster over sterven personage

De acteur die de Grand Inquisitor speelt in Obi-Wan Kenobi heeft zich uitgelaten over het lot van zijn personage in de serie.

Niels Arts, 15 juni 2022 om 07:17

De Grand Inquisitor werd voorafgaand aan Obi-Wan Kenobi gepresenteerd als een belangrijke vijand van Obi-Wan in de serie, maar niets bleek minder waar te zijn toen hij in aflevering twee vermoedelijk vermoord werd. Maar is hij wel dood?
Obi-Wan Kenobi-fans zullen ervan uitgaan dat de Grand Inquisitor aan het einde van aflevering twee definitief vermoord werd door Reva. Fans van de geanimeerde Star Wars-series weten echter dat het personage later in de tijdlijn nog in leven is. Nu heeft de acteur gesproken over dit verwarrende moment.

Grand Inquisitor-acteur over sterven
Rupert Friend, die de Grand Inquisitor speelt in Obi-Wan Kenobi, verscheen onlangs tijdens een aflevering van Jimmy Kimmel Live! om het over Obi-Wan Kenobi te hebben. Toen Kimmel Friend vroeg naar het lot van zijn personage, door te noemen dat hij in zijn maag gestoken werd, antwoordde Friend dat hij enkel gestoken was "door één ervan."

Daarna heeft Friend het nog over zijn ervaringen op de set van een Star Wars-serie: "Ja, ik bedoel, toen ze me belden werd ik helemaal gek, want het is een enorm universum. En toen las ik het geweldige script en las ik de omschrijving van deze mysterieuze gast die graag naar zijn eigen stem luistert en deze lange monoloog geeft voordat het serieus wordt... het was gekkenhuis."

Om te verschijnen in Obi-Wan Kenobi was duidelijk een droom voor Rupert Friend. Is het avontuur daarom daadwerkelijk al zo vroeg voor hem afgelopen, of gaan we de Grand Inquisitor nog terug zien in de laatste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi?

Wellicht komen we daar vanavond, woensdag 15 juni, al achter. Dan verschijnt de een na laatste Obi-Wan Kenobi-aflevering op Disney Plus.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Grand Inquisitor, Disney Plus, Star Wars

Populair nieuws