search
Nieuwe Disney+ serie blijkt slecht bekeken
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+ serie blijkt slecht bekeken

Ms Marvel scoort niet enorm goed bij de Amerikaanse kijker, en is een tegenvaller daarmee.

De serie Ms. Marvel mag dan wel een van de best ontvangen series van Disney+ zijn, dat wil niet zeggen dat de show dan zo enorm goed scoort qua kijkcijfers.

Sterker nog, Ms. Marvel blijkt de slechtst bekeken Marvel Cinematic Universe-serie in de Verenigde Staten tot nu toe te zijn. Gelukkig is het niet een en al kommer en kwel.

Ms. Marvel-kijkcijfers
Samba TV verzamelt op basis van daadwerkelijke kijkcijfers data rond de Verenigde Staten. In dat land blijkt dat slechts 775.000 Amerikaanse huishoudens keken naar de eerste aflevering van Ms. Marvel, in de eerste vijf dagen dat deze op Disney+ te zien was.

Hoewel de kijkcijfers daarmee erg laag zijn, is het tegelijk de best bekeken MCU-serie binnen de groep van Gen Z, kijkers tussen de 20 en 24 jaar oud. Bovendien trok de serie meer zwarte, Hispanic en Aziatische huishoudens dan welke Disney+ serie dan ook van Marvel Studios.

Ter vergelijking zetten we hieronder de kijkcijfers van de overige MCU-series op Disney+ op een rij, ook op basis van de statistieken van Samba TV tijdens de eerste vijf dagen:

WandaVision: 1,6 miljoen
The Falcon and the Winter Soldier: 1,8 miljoen
Loki: 2,5 miljoen
Hawkeye: 1,5 miljoen
Moon Knight: 1,8 miljoenInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen