search
David Lynch stapt uit 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

David Lynch stapt uit 'Twin Peaks'

Showtime hoopt het nieuwe seizoen alsnog te kunnen maken.

Er waren al een tijdje geruchten dat David Lynch uit de productie van de hoog geanticipeerde Twin Peaks reboot zou stappen. Op zijn Facebook-pagina bevestigde de regisseur het nieuws. "Beste Facebook vrienden, Showtime heeft de stekker niet uit Twin Peaks getrokken," begon Lynch.


"Na 1 jaar en 4 maanden van onderhandelingen, vertrok ik, omdat er niet genoeg geld geboden werd om het script te maken zoals ik vind dat het gemaakt moet worden. Dit weekend ben ik begonnen met de acteurs te bellen en hen te laten weten dat ik niet ga regisseren. Twin Peaks is nog springlevend bij Showtime. Ik hou van de wereld van Twin Peaks en zou willen dat de zaken anders gelopen waren."

Showtime reageerde daar als volgt op: "We waren teleurgesteld door het statement van David Lynch vandaag, omdat we geloofden dat we naar oplossingen aan het werken waren, op de paar overgebleven twistpunten. Showtime houdt van de wereld van Twin Peaks en we houden hoop dat we hem in zijn volle glorie terug kunnen brengen, met beide buitengewone bedenkers, David Lynch en Mark Frost, aan het hoofd."

Een reeks scenario's zou al geschreven zijn door Frost en Lynch. Maar de negen afleveringen die er gaan komen, zullen dus niet gemaakt worden door Lynch. Mogelijk gaat Showtime nog verde rmet onderhandelingen en kan het nog goed lopen. De afleveringen staan gepland voor 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen