search

Ons nieuws van maandag 6 april 2015

De Muppets keren terug in nieuwe show
Series / Nieuws

De Muppets keren terug in nieuwe show

Na het succes van de nieuwe films hoopt ABC een graantje van het succes mee te pikken.

Na hun succesvolle terugkeer op het witte doek, zijn de Muppets nu op weg naar de plek waar het allemaal begon: televisie. ABC is namelijk bezig met een reboot van The Muppet Show, Jim Hensons succesvolle handpoppenserie die liep van 1976 tot en met 1981. De pilot van de nieuwe reeks, die de werktitel Muppets 2015 draagt, wordt deze maand opgenomen met Randall Einhorn als regisseur.

Volgens TV Line komen de Muppets opgetogen bij elkaar bij ABC om te vergaderen over een nieuwe Muppet Show. Het probleem is echter dat ze niet verder kunnen zonder Miss Piggy, die haar handtekening nog niet heeft gezet. Deadline zegt dat de nieuwe show zich zal afspelen achter de schermen van een talkshow. Het is op dit moment onduidelijk waar we van uit moeten gaan.

De reboot zal worden geschreven door Muppets-veteraan Bill Prady en Bob Kushell (Anger Management, Third Rock From the Sun), die daarnaast ook zullen fungeren als uitvoerende producenten. Kushell zal ook als showrunner aan de slag gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Duchovny wil meer 'X-Files' na revival
Series / Nieuws

David Duchovny wil meer 'X-Files' na revival

Zolang het korte seizoenen zijn, ziet hij het wel zitten om ermee door te gaan.

Het feit dat The X-Files terug keert voor een zes afleveringen tellend nieuw seizoen, is groot nieuws. Zo groot, dat de hoofdrolspelers en bedenker van de show alleen maar vragen daarover krijgen. David Duchovny dus ook. De acteur, die Fox Mulder speelt in de serie, vertelde dat de serie nooit zou zijn teruggekeerd, als het nieuwe seizoen een volle 22 afleveringen zou tellen.

"Zes klinkt voor mij heel erg goed te doen," vertelde de acteur. "Het heeft niet te maken met een gebrek aan tijd, maar toch. Ik hoop dat ze succesvol worden en dat we door kunnen gaan. Maar op dit moment, kijk ik naar deze zes en dan zullen we zien wat er gaat gebeuren. Ik zou nooit nog eens 22 afleveringen van The X-Files gemaakt hebben, maar we maken er zes en dat is een beetje alsof je een film maakt. Het voelt als een manier om de serie door te zetten, op een manier waar we allemaal goed mee kunnen leven."

Hij verwacht dus dat er nog altijd meer X-Files komen. "We wilden altijd dat dit soort zou gaan. We stelden ons een filmfranchise voor, toen we stopten met de tv-serie. We maakten er twee "“ en die tweede deed het goed. Maar niet goed genoeg om een derde te rechtvaardigen. Dus we waren allemaal teleurgesteld dat het niet zo ging. Maar ik heb het gevoel dat X-Files nooit verdwenen waren. Mensen bleven er over praten. En zoveel series zijn voortgekomen uit de X-Files."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' bedenker maakt nieuwe HBO-serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones' bedenker maakt nieuwe HBO-serie

Captain Cosmos gaat draaien om een sci-fi schrijver.

George R.R. Martin mag dan wel geen afleveringen schrijven voor het zesde seizoen van HBO hitserie Game of Thrones, hij gaat toch een geheel nieuwe serie ontwikkelen voor de zender. THR meldt dat hij een serie met de titel Captain Cosmos maakt, die draait om een jonge science fiction schrijver die leeft in 1949.

Het geheel speelt zich af tijdens de geboorte van de televisie en de schrijver maakt verhalen die niemand zou durven schrijven. De serie verkeert in een vroege ontwikkeling bij het netwerk. De pilot wordt overigens niet geschreven door Martin zelf, maar door Michael Cassutt.

Verder is de verwachting dat Martin zich niet bijzonder actief bemoeit met de serie. Hij kondigde afgelopen maand nog aan zich met name bezig te gaan houden met het schrijven van The Winds of Winter, het zesde boek in de A Song of Ice and Fire-reeks, waar Game of Thrones op gebaseerd is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Lynch stapt uit 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

David Lynch stapt uit 'Twin Peaks'

Showtime hoopt het nieuwe seizoen alsnog te kunnen maken.

Er waren al een tijdje geruchten dat David Lynch uit de productie van de hoog geanticipeerde Twin Peaks reboot zou stappen. Op zijn Facebook-pagina bevestigde de regisseur het nieuws. "Beste Facebook vrienden, Showtime heeft de stekker niet uit Twin Peaks getrokken," begon Lynch.

"Na 1 jaar en 4 maanden van onderhandelingen, vertrok ik, omdat er niet genoeg geld geboden werd om het script te maken zoals ik vind dat het gemaakt moet worden. Dit weekend ben ik begonnen met de acteurs te bellen en hen te laten weten dat ik niet ga regisseren. Twin Peaks is nog springlevend bij Showtime. Ik hou van de wereld van Twin Peaks en zou willen dat de zaken anders gelopen waren."

Showtime reageerde daar als volgt op: "We waren teleurgesteld door het statement van David Lynch vandaag, omdat we geloofden dat we naar oplossingen aan het werken waren, op de paar overgebleven twistpunten. Showtime houdt van de wereld van Twin Peaks en we houden hoop dat we hem in zijn volle glorie terug kunnen brengen, met beide buitengewone bedenkers, David Lynch en Mark Frost, aan het hoofd."

Een reeks scenario's zou al geschreven zijn door Frost en Lynch. Maar de negen afleveringen die er gaan komen, zullen dus niet gemaakt worden door Lynch. Mogelijk gaat Showtime nog verde rmet onderhandelingen en kan het nog goed lopen. De afleveringen staan gepland voor 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee onthullende trailers 'Daredevil'
Series / Trailer

Twee onthullende trailers 'Daredevil'

Nog een paar dagen en dan kijken maar!



Vanaf aankomende vrijdag zijn alle afleveringen van Marvels Daredevil te bekijken via Netflix. Op deze pagina tref je twee gloednieuwe trailers aan, met de titels "Fear" en "Origins".

De eerste twee afleveringen zijn geregisseerd door Phil Abraham (Mad Men) en geschreven door Drew Goddard (regie The Cabin in the Woods). De titels zijn "Into the Ring" en "Cut Man". De derde aflevering heet "Rabbit in a Snow Storm" en is geregisseerd door Adam Kane, bekend van onder 24: Live Another Day. In totaal telt Daredevil dertien afleveringen.

Met Charlie Cox in de titelrol verschijnt Daredevil vanaf 10 april op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.