search
Zo heb je topacteur Michael Douglas nog nooit gezien
Series / Foto's

Zo heb je topacteur Michael Douglas nog nooit gezien

Michael Douglas zien we binnenkort als Benjamin Franklin in een miniserie.

Apple TV+ heeft via Indiewire de eerste foto gedeeld van de met een Oscar en Emmy bekroonde acteur Michael Douglas. Hij is de hoofdrolspeler in de komende miniserie, gebaseerd op het leven van pionier Benjamin Franklin.

Het drama van acht afleveringen zal zich concentreren op misschien wel de grootste gok uit zijn carrière. Op 70-jarige leeftijd, zonder enige diplomatieke opleiding, overtuigde Franklin de Franse monarchie om het Amerikaanse experiment in democratie te onderschrijven.

Hij was Britse spionnen, Franse informanten en vijandige collega's te slim af en zorgde voor de Frans-Amerikaanse alliantie van 1778 en een definitieve vrede met Engeland in 1783. Het was een missie die ervoor zorgde dat Amerika de Revolution kon winnen.

Meer grote namen
Zijn medespelers zijn onder meer Noah Jupe als zijn kleinzoon Temple Franklin, Ludivine Sagnier als componist Madame Brillon, Thibault de Montalembert als Franse diplomaat Vergennes, Daniel Mays als dubbelagent Edward Bancroft, Assaad Bouab als Franse polymath Beacumarchais, Jeanne Balibar als saloneigenaar Helvetius en Eddie Marsan als toekomstige Amerikaanse president John Adams.

De serie van acht afleveringen, die momenteel geen titel heeft, wordt geregisseerd door Tim Van Patten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen