'Lord of the Rings'-serie onthult nieuw personage

'Lord of the Rings'-serie onthult nieuw personage

De High King Gil Galad is onthuld op een nieuwe foto van de Prime Video-serie.

Jim Pedd, 3 juli 2022 09:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Gil-Galad is de beroemde High Elf King. Iemand die een grote rol speelde in de strijd tegen Morgoth, de vroegere meester van de schurk Sauron, en later ook streed tegen Sauron. Lord of the Rings: The Rings of Power heeft vandaag meer onthuld van het personage.
Acteur Benjamin Walker speelt de rol van Gil-Galad in de serie Lord of the Rings: The Rings of Power. Hij is de High King of the Noldor, een elf die ervoor koos om in Midden-Aarde te blijven toen anderen naar de Onsterfelijke Landen trokken. Gil-galad vestigde het rijk Lindon, waar de jonge half-elf Elrond bij hem woonde en werkte. Gil-galad is sceptisch over het kwaad dat lijkt te ontbreken in Midden-Aarde.

Lord of the Rings: The Rings of Power
Benjamin Walker vertelde tijdens een interview dat Gil-galad weet dat er kwaad aan zit te komen.

"De vrede en vrijheid in MIdden-Aarde vereisen volgens hem constante waakzaamheid. Ik denk dat hij het lange schaakspel van de preservatie van Midden-Aarde speelt. En we moeten ons herinneren dat deze elfen ervoor kozen om te blijven. Ze hadden naar Valinor kunnen gaan, daar op de stranden van het elfen-Valhalla kunnen leven in licht, liefde en extase."

Maar niet Gil-galad. Hij bleef en leidde zijn volk. "Het is alsof hij de tentakels van het kwaad onder Midden-Aarde kon voelen. Hij weet dat het er is. En de vraag is: wat gaat hij ertegen doen?"
Bron: Nerdist

Lees meer over: Benjamin Walker, high king gil galad, lord of the rings, the rings of power

Populair nieuws