Dit wordt de vijfjarige tijdlijn van 'Andor' volgens showrunner

Dit wordt de vijfjarige tijdlijn van 'Andor'

Met de serie hebben de makers een hele andere aanpak dan met het andere materiaal van 'Star Wars'.

Mitchell van Vuren, 6 juli 2022 06:00

Nu de hype rondom Obi-Wan Kenobi is overgewaaid, kunnen Star Wars-fans alweer gaan warmlopen voor de volgende serie. De showrunner van de nieuwe serie Andor doet een boekje open over wat de kijkers precies qua tijdlijn te wachten staat.
In de aankomende Disney Plus-serie Andor zal Diego Luna wederom te zien zijn als Cassian Andor, bekend uit Rogue One. In zijn eigen verhaal zal een nieuwe uithoek van het scifi-universum worden uitgelicht, en ook op een hele andere manier worden verteld dan we gewend zijn.

Zo luidt de officiële synopsis van de serie: “De serie zal het verhaal vertellen over de ontwakende Rebellion tegen de Empire en laten zien hoe mensen en planeten in hun strijd betrokken werden. Het is een tijdperk vol gevaar, misleiding en intrige, waarin Cassian aanvangt aan een reis die hem tot een ware held zal maken van de rebellen.”

De tijdlijn van Andor
In een interview met Empire vertelde Tony Gilory over zijn plannen met de nieuwe serie, evenals over de vijfjarige tijdlijn. Die zal worden verdeeld over twee seizoenen met elk twaalf afleveringen.

Gilroy: “De schaal van de serie is enorm. Regisseurs werken met elk drie blokken, dus we hebben vier blokken van drie afleveringen gedaan [voor seizoen 1]. We overwogen alle keuzes en kwamen op het volgende idee: ‘Zou het niet interessant zijn als elk blok één jaar zou voorstellen. Dan komen we met elk blok steeds een jaar dichterbij.’”

Hij vervolgt: “Vanuit een narratief standpunt is het heel opwindend om te werken met iets, waarop je iets laat gebeuren op een vrijdag, zaterdag en zondag, om vervolgens een tijdsprong te maken van een heel jaar.”

Het is nu afwachten hoe goed dit nieuwe concept voor Star Wars zal gaan werken. De serie wordt verwacht op Disney+ op 31 augustus. Bekijk de trailer hieronder om alvast warm te worden.


Bron: JoBlo

Lees meer over: andor, star wars, disney plus, tony gilroy

Populair nieuws