search
Deze innovatieve HBO Max-serie helaas gecanceld na 2 seizoenen
Series / Nieuws

Deze innovatieve HBO Max-serie helaas gecanceld na 2 seizoenen

In de eerste twee seizoenen deed de serie iets revolutionairs, maar dat was blijkbaar niet voldoende voor een derde deel.

Na twee mooie seizoenen heeft HBO Max helaas laten weten de serie Gentleman Jack te cancellen. De 'period drama' van Sally Wainwright was gebaseerd op dagboeken van de industrialist Anne Lister, waarin in code haar geheime lesbische relaties werden beschreven.

De serie, die in samenwerking met de BBC werd gemaakt, werd bijzonder goed ontvangen door de per. Zij prezen de filmmakers om hun innovatieve idee om het verhaal van één van de eerste 'moderne lesbiennes' te vertellen.

In de serie waren Suranne Jones als Anne Lister en Sophie Rundle als Ann Walker te zien als het koppel in kwestie. Gedurende het tweede seizoen besloten zij samen te gaan wonen als twee echtgenotes.

Het cancellen van de serie
HBO liet Deadline weten dat het helaas einde verhaal was voor de historische serie.

HBO: "Toen we deze reis begonnen vijf jaar geleden, wisten we dat de maker Sally Wainwright een unieke en overtuigende visie had, en het is enorm bevredigend geweest om te zien hoe Anne Listers verhaal ons publiek heeft aangestoken."

De eerste twee seizoenen van Gentleman Jack zijn nu te vinden op HBO Max. Bekijk de trailer van seizoen 1 hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen