search

Ons nieuws van vrijdag 8 juli 2022

Gloednieuwe 'Star Wars'-serie komt sneller dan je denkt
Series / Nieuws

Gloednieuwe 'Star Wars'-serie komt sneller dan je denkt

Star Wars Skeleton Crew is verrassend genoeg nu al begonnen met de opnames.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: Skeleton Crew, de nieuwe serie in de franchise die niemand echt aan zag komen, blijkt al druk te zijn met de opnames!

Tijdens Star Wars Day deze lente werd de serie aangekondigd. Jon Watts, die drie Spider-Man-films regisseerde, maakt de serie. Jude Law tekende bovendien voor de hoofdrol. En we volgen in de serie Star Wars: Skeleton Crew ook nog eens vier jonge personages in het sterrenstelsel ver, ver weg.

Star Wars: Skeleton Crew
De doorgaans zeer betrouwbare site Bespin Bulletin meldt dat de opnames van Star Wars: Skeleton Crew eind juni begonnen.

De opnames vinden plaats in Manhattan Beach Studios, waar The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi en The Book of Boba Fett hun seizoenen opnamen. Bovendien wordt daar momenteel Ahsoka opgenomen.

We horen ook dat Star Wars: Skeleton Crew opneemt in Culver City en California State University.

De serie Star Wars: Skeleton Crew draait om een groepje kinderen van ongeveer tien jaar oud die komen van een kleine planeet en per ongeluk verdwaald raken in het sterrenstelsel. Zij zoeken hun weg naar huis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' onthult zijn nieuwe Kirk nu echt
Series / Nieuws

'Star Trek' onthult zijn nieuwe Kirk nu echt

Star Trek: Strange New Worlds komt met een heel nieuwe versie van Kirk.

De serie Star Trek: Strange New Worlds heeft zijn nieuwe Captain James T. Kirk onthuld. De rol werd ooit voor het eerst gespeeld door William Shatner, en nu is Paul Wesley te zien geweest als het personage.

Star Trek: Strange New Worlds kondigde eerder dit jaar nog aan dat we een nieuwe Kirk zouden zien, als een van de officieren van de Enterprise van kapitein Christopher Pike. En nu is dat moment eindelijk gekomen.

Star Trek: Strange New Worlds
Captain Christopher Pike probeerde zijn verdoemde toekomst te veranderen. Daarop ontmoette hij een toekomstige versie van zichzelf, eentje die het noodlot wist af te wenden.

Variant Pike, zoals we hem even zullen noemen, stuurt Prime Timeline Pike naar het alternatieve verleden om te leren waarom hij zijn verschrikkelijke lot moet accepteren, evenals alles wat daarbij hoort. Tijdens die ervaring ontmoet Pike een unieke mede-kapitein: James T. Kirk.

Pike en Kirk werken samen om een Romulan Bird of Prey te verslaan, maar beginnen ook een oorlog tussen Romulans en de Federation, die miljarden levens zal eisen en jaren zal duren. In zijn eigen tijdlijn realiseert Pike zich dat zijn offer bepaalde gebeurtenissen in gang zal zetten die leiden tot belangrijke momenten, waaronder dat James T. Kirk zijn waardige opvolger is.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste deel 'The Walking Dead' wordt enorm bruut
Series / Nieuws

Laatste deel 'The Walking Dead' wordt enorm bruut

De serie The Walking Dead hint op weer een grof einde dat er aan zit te komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
RIP The Walking Dead. Twaalf jaar na de start van de serie in oktober 2010, en een jaar sinds het begin van seizoen 11, komt de zombieserie van AMC tot een einde.

Er zitten nog acht afleveringen aan te komen van The Walking Dead. De serie krijgt een laatste Hall H panel tijdens de San Diego Comic-Con op 25 juli en onthult dan zijn eerste trailer van het laatste deel. Intussen is er ook een heel nieuwe synopsis die laat zien waar Daryl, Carol, Maggie en Negan nog mee te maken krijgen.

The Walking Dead-einde
De laatste keer dat we onze helden zagen, vormden Rosita en Eugene een groeiende verzetsbeweging tegen Governor Pamela Milton, binnen de muren van de ogenschijnlijk idyllische Commonwealth.

Buiten de muren strijden Daryl en maggie tegen de Deputy Governor Lance Hornsby en deel 2 eindigde ermee dat de Commonwealth Alexandria, Hilltop en Oceanside bezette met militairen.

Nu is er dus een synopsis van de laatste acht afleveringen van The Walking Dead.

Die luidt als volgt: In de aankomende laatste afleveringen van The Walking Dead, schuilen om elke hoek bedreigingen, dood en levend, en raakt elke groep continu gevangen in onbeheersbare situaties. De druk bouwt op naar een dag des oordeels voor allen. Komen hun individuele reizen samen, of raken ze voor eeuwig verdeeld?Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' doodt belangrijke hoofdpersoon in seizoen 3
Series / Nieuws

'The Boys' doodt belangrijke hoofdpersoon in seizoen 3

The Boys neemt afscheid van een van de belangrijkste personages die de serie heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys seizoen 3 zit zo vol met superheldenactie, dat het wel iemands leven moest kosten tegen het eind. Helemaal aan het eind ging de boel behoorlijk mis, met een bepaald slachtoffer.

Dit seizoen bouwde op naar de strijd tussen Billy Butcher en Homelander. Waarbij eerstgenoemde bijgestaan zou worden door Soldier Boy, de oorspronkelijke onverwoestbare supersoldaat. In de finale vond die showdown eindelijk plaats, met één duidelijk slachtoffer.

The Boys-dood
In de finale van The Boys horen we hoe Homelander nog altijd probeert het telefoontje van Soldier Boy te verwerken. Hij bleek gemaakt te zijn met het genetische materiaal van Soldier Boy, waarmee Homelander in de basis het kind van Soldier Boy is.

Natuurlijk zat Homelander altijd al vol onzekerheid over zijn familie en aan wie hij toebehoorde. Geconfronteerd door zijn enige 'ware vriend' in The Seven, Black Noir, draaide Homelande rhelemaal door.

Black Noir wilde heel graag Soldier Boy, zijn vroegere teamleider, vermoorden. Maar Homelander besloot na de onthulling van zijn vader, om het plan te veranderen.

Noir wilde niet veranderen, en wilde Soldier Boy zo snel mogelijk doden. Waarop Homelander zijn darmen eruit rukten, en Black Noir op de grond liet sterven.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe feature Netflix zorgt voor extra immersie 'Stranger Things'
Series / Technologie

Nieuwe feature Netflix zorgt voor extra immersie 'Stranger Things'

Met deze nieuwe feature lijken de films en series op Netflix steeds meer op een echte bioscoopervaring.

Met een nieuwe feature probeert Netflix andere concurrerende streamingdiensten een stapje voor te blijven en een unieke ervaring te leveren aan de kijkers. Recentelijk is 'spatial audio' geïntroduceerd, zodat elke kijker veel beter geluid kan krijgen bij geselecteerde films en series. Bij meerdere series wordt deze speciale audiomix nu al gebruikt, waaronder Stranger Things.

In samenwerking met Sennheiser worden nu meerdere werken van Netflix omgezet van 'surround sound' naar een nieuwere versie. Met de nieuwe feature hoeft de gebruiker niet langer een speciale 'surround system' te kopen voor in de woonkamer, maar kan een geluidservaring van 360 graden om de luisteraar heen gewoon worden afgespeeld op reguliere speakers of op een koptelefoon.

Vanaf 7 juli is deze nieuwe feature geïntroduceerd, dus ongeacht of je je favoriete series kijkt op je telefoon, televisie of thuisbioscoop, kan je nu al uitproberen hoe anders ze nu klinken.

Voor welke series geldt het al?
Netflix heeft direct bij meerdere bekende series de audio al aangepast. Hierbij horen, onder andere Stranger Things, Red Notice en The Witcher.

Dit is niet de eerste keer dat Netflix probeert haar clientèle te trakteren op nieuwe technische features. Hiervoor heeft Netflix zichzelf al meermaals bewezen als een innovatief platform door als een van de eerste 4K, HDR en Dolby Atmos aan te bieden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' onthult trailer
Series / Trailer

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' onthult trailer

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power onthult weer een heel nieuwe trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We konden al een korte teaser zien op het internet van vijftien seconden, maar The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft nu ook de volle 60 seconden vrijgegeven.

Die zestig seconden durende teaser toont een hele rits verschillende personages die omhoog kijken naar de lucht van Midden-Aarde en zien hoe daar een meteoriet scheert. Waar de trailer twee dagen geleden nog enkel beschikbaar was voor leden van Prime Video, is hij nu vrijgegeven op YouTube.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-teaser
Prime Video sloot enkele jaren geleden een miljardendeal met de familie van J.R.R. Tolkien, voor de rechten op een televisieserie die zich af zou spelen in Midden-Aarde.

Die serie komt er nu en heet The Lord of the Rings: The Rings of Power. De show krijgt in totaal vijf seizoenen, vermoedelijk van elk acht afleveringen.

Het verhaal is ook al enigszins duidelijk: we zullen zien hoe de ringen gemaakt worden door Sauron en Celebrimbor, de beroemde elfensmid. Verder krijgen we te zien hoe het kwaad weer opkomt in Midden-Aarde en zullen we onder meer beelden krijgen van de strijd tussen Sauron en de rest van Midden-Aarde en de val van die opperschurk.

The Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september. Hieronder de teaser.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nick Cage krijgt maniakale rol in passende serie
Series / Nieuws

Nick Cage krijgt maniakale rol in passende serie

In een van de eerste series, waar Cage in speelt, krijgt hij meteen een rol die hem op het lijf geschreven staat.

Binnenkort zal Nicolas Cage, onze favoriete gek uit Hollywood, staan stralen in zijn eigen serie. Highfire is nu in de maak bij Paramount+, nadat in 2020 Amazon nog de rechten van de serie in handen had. In de serie zal Cage het personage Highfire vertolken, die zijn leven vult met wodka en Flashdance.

De serie is gebaseerd op het thrillerboek van Eoin Colfer en wordt bewerkt door Davey Holmes tot televisieserie. Holmes is mogelijk al bekend bij enkele kijkers als de maker van de Get Shorty-televisieserie van Epix.

De verantwoordelijke studio voor de serie is MGM. Zowel Cage als Holmes treden op als uitvoerende producten, samen met Andrew Mittman. Veel andere details zijn helaas nog niet uitgekomen over de serie.

Waar zal de serie over gaan?
In de serie leeft Highfire, omgedoopt tot Vern, dag bij dag in Louisiana tussen de krokodillen, wodkaflessen en zijn kabeltelevisie. Wanneer zijn leven botst met dat van de tiener Squib met grote problemen door de lokale onderwereld, moeten de twee wel met elkaar optrekken voor een onwaarschijnlijk en escalerend avontuur.

Paramount+ heeft helaas nog niets gecommuniceerd over een mogelijke releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze innovatieve HBO Max-serie helaas gecanceld na 2 seizoenen
Series / Nieuws

Deze innovatieve HBO Max-serie helaas gecanceld na 2 seizoenen

In de eerste twee seizoenen deed de serie iets revolutionairs, maar dat was blijkbaar niet voldoende voor een derde deel.

Na twee mooie seizoenen heeft HBO Max helaas laten weten de serie Gentleman Jack te cancellen. De 'period drama' van Sally Wainwright was gebaseerd op dagboeken van de industrialist Anne Lister, waarin in code haar geheime lesbische relaties werden beschreven.

De serie, die in samenwerking met de BBC werd gemaakt, werd bijzonder goed ontvangen door de per. Zij prezen de filmmakers om hun innovatieve idee om het verhaal van één van de eerste 'moderne lesbiennes' te vertellen.

In de serie waren Suranne Jones als Anne Lister en Sophie Rundle als Ann Walker te zien als het koppel in kwestie. Gedurende het tweede seizoen besloten zij samen te gaan wonen als twee echtgenotes.

Het cancellen van de serie
HBO liet Deadline weten dat het helaas einde verhaal was voor de historische serie.

HBO: "Toen we deze reis begonnen vijf jaar geleden, wisten we dat de maker Sally Wainwright een unieke en overtuigende visie had, en het is enorm bevredigend geweest om te zien hoe Anne Listers verhaal ons publiek heeft aangestoken."

De eerste twee seizoenen van Gentleman Jack zijn nu te vinden op HBO Max. Bekijk de trailer van seizoen 1 hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series kan je nu bingen op Netflix
Series / Featured

Deze series kan je nu bingen op Netflix

Netflix maakt er weer een prima week van met best wat toffe nieuwe titels.

Netflix heeft een hele rits nieuwe series online gezet. We zetten alle nieuwe shows voor je op een rij. Laten we er meteen in duiken!

Riverdale (S06E18): Terwijl de bende hoopt samen te komen voor een vrolijke gelegenheid, lijken occulte voorvallen in de stad erop te wijzen dat Percival bezig is met een gruwelijk plan.

Control Z (seizoen 3): Als een hacker de geheimen van leerlingen begint bloot te geven aan de hele school, werkt de sociaal geïsoleerde maar oplettende Sofí­a eraan om hem/haar te ontmaskeren.

King of Stonks: Een overambitieus financieel meesterbrein probeert wanhopig naam te maken en door te liegen en bedriegen van zijn niet zo authentieke start-up een succes te maken.

Boo, Bitch: Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden - nu ze nog kan.

Capitani (seizoen 2): In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen voor elkaar heeft, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.

How To Build a Sex Room: In deze pittige realityserie bedenkt ontwerpster Melanie Rose erotische renovaties voor koppels, van een geheime rock-'n-roll-kerker tot een stomend hete spa.

The Longest Night: Gewapende mannen omsingelen een tbs-kliniek en blokkeren alle communicatie. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen. Zes afleveringen. Eén nacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' wordt gigantisch feest van herkenning
Series / Nieuws

'Cobra Kai' wordt gigantisch feest van herkenning

Netflix maakt ook het volgende seizoen van Cobra Kai een groot feest voor fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cobra Kai-acteur Paul Walter Hauser keert misschien wel terug als Stingray in het vijfde seizoen van de serie. Cobra Kai seizoen 4 wist ervoor te zorgen dat er nog meer op het spel kwam te staan met de Karate-oorlog.

De serie Cobra Kai liet zien hoe Miyagi-Do, Eagle Fang en Cobra Kai zich allemaal voorbereiden op het All Valley Karate Tournament. De serie liet heel wat martial arts actie, komedie en uiteraard ook behoorlijk wat drama zien.

Cobra Kai seizoen 5
In het nieuwe seizoen van de serie Cobra Kai zagen we onder meer Thomas Ian Griffith terugkeren als Terry Silver, een echte doorn in het oog van Daniel Larusso, Johnny Lawrence en John Kreese. Hij zorgde er dan ook voor dat de Cobra Kai won bij het toernooi, maar enkel dankzij een omgekochte scheidsrechter.

Intussen is het nu de vraag of een van de kompanen van hem terugkeert: Stingray. Acteur Paul Walter Hauser sprak recent met de site ComicBook.com over een mogelijke terugkeer als het personage.

Hij vertelde misschien wel terug te kunnen keren voor meer Cobra Kai:

"Ik kan je alleen zeggen, weet je, dat Stingray klaar is met het verleden, maar het verleden niet met Stingray."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-foto's onthullen ambitieuze Disney+-serie
Series / Foto's

'Percy Jackson'-foto's onthullen ambitieuze Disney+-serie

Percy Jackson and the Olympians ziet er best wel tof uit op deze beelden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Enkele dagen geleden werd onthuld dat de serie Percy Jackson and the Olympians gebruik maakt van Industrial Light & Magic's StageCraft-technologie voor bepaalde delen van de serie. Tegelijk is nu duidelijk dat er ook 'echte' sets gebruikt worden.

De opnames van Percy Jackson and the Olympians vinden momenteel plaats in een veld buiten Vancouver. Daar wordt naar het schijnt Camp Half-Blood getoond.

Percy Jackson and the Olympians
In een van de foto's kan je een Hydra-dummy zien, een praktische tool die door de kampleden gebruikt wordt in de boeken.

Volgens de account die de beelden deelt, die je overigens kan zien via de link onderaan dit artikel, zijn er ook 'Hobbit-achtige' hutten te zien dieper in de bossen. Die worden vermoedelijk gebruikt als hutjes om in te slapen.

De serie Percy Jackson and the Olympians draait om een jonge knul die erachter komt dat hij de half-zoon van Poseidon is. Maar tegelijk met die onthulling, wordt hij ervan beschuldigd de bliksemflits van Zeus gestolen te hebben.

Check hier de beelden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vet! Eerste details 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Vet! Eerste details 'Stranger Things' seizoen 5

Stranger Things krijgt nog maar 1 seizoen op Netflix en dit gaat het krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer hebben details over het vijfde seizoen van de serie onthuld.

Het vierde seizoen eindigde al met een paar knallers. De grootste onthulling was dat Vecna erin geslaagd was alle vier de poorten naar het Upside Down te openen. Waarmee het publiek vooral moet wachten op het laatste seizoen van Stranger Things om te zien hoe dat allemaal af zal lopen.

Stranger Things seizoen 5
We weten al dat het vijfde seizoen van Stranger Things de gang van Hawkins weer bij elkaar brengt. Daarmee komt er een einde aan de vele verschillende verhaallijnen die we volgden in het vierde seizoen en kunnen we vermoedelijk rekenen op meer eenduidigheid.

Tijdens een interview met Collider, gingen de Duffer Brothers in op de belangrijkste verhaaldetails en locaties van seizoen 5 van Stranger Things.

"Het speelt zich voornamelijk af in Hawkins, en natuurlijk voor een groot deel in het Upside Down. We hadden nog een paar nieuwe onthullingen in Volume 2, maar het is allemaal aan Veca, Henry, en zijn reis, verbonden. Maar waar we het niet over hebben gehad, is wat het Upside Down precies is. De grootste onthullingen komen in seizoen 5 en draaien vooral om het Upside Down zelf. Er is een moment in aflevering 7 dit jaar, waarin we ons realiseren dat het bevroren in de tijd is."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie woke onzin of toch niet?
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie woke onzin of toch niet?

Lord of the Rings The Rings of Power trekt best wat commentaar, maar dat is echt onzin.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is nog niet te zien, maar krijgt nu al behoorlijk wat commentaar. Een deel van de ophef draait om de personages met een niet-witte huidskleur. Onzin, als je kijkt naar het bronmateriaal en de denkwijzen van J.R.R. Tolkien.

Het kon bijna niet anders of The Lord of the Rings: The Rings of Power zou heel wat commentaar krijgen. In de serie speelt de Puerto Ricaanse acteur Ismael Cruz een boself en is Sophia Nomvete te zien als dwergenprinses Disa. Beiden zijn van een niet-westerse afkomst en hebben een niet-witte huidskleur.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-commentaar is onzin
De diversiteit in cast trekt dus heel wat commentaar. Maar hoewel de mythologie van Tolkien zijn wortels heeft in middeleeuwse teksten, is het zo dat hij zelf bijvoorbeeld schrijft over Hobbits met een 'bruinere huid'. In zijn bronmateriaal is het dus niet per se zo dat er alleen witte wezens zijn in Midden-Aarde.

Verschillende academici beweren tegelijk dat de wereld van Midden-Aarde impliciet eurocentrisch is, of een latent racistische ondertoon bevatten. Allemaal niet helemaal kloppend, gezien de denkbeelden van Tolkien over racisme.

De schrijver schreef al eens in een brief dat hij van mening was dat het nazisme waanzin was, gezien de ideologie van rassenhaat.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende Marvel-serie introduceert Netflix-helden
Series / Nieuws

Volgende Marvel-serie introduceert Netflix-helden

Charlie Cox en Vincent D'Onofrio krijgen rollen in de serie Echo van Disney+.

Er is aangekondigd dat acteurs Charlie Cox en Vincent D'Onofrio volgend jaar terugkeren naar het Marvel Cinematic Universe in de Echo-serie op Disney+.

Cox, die Matt Murdock/Daredevil speelde, en D'Onofrio, die Wilson Fisk/Kingpin speelde, waren oorspronkelijk te zien in de Daredevil-serie van Netflix. Beide acteurs waren recent nog te zien in MCU-producties, met een cameo van Cox' Murdock met in Spider-Man: No Way Home en D'Onofrio's Fisk die een belangrijke rol speelt in Disney+'s Hawkeye-serie.

Grote namen terug in Echo
Naar verluidt zal Matt Murdock tijdens de serie op zoek gaan naar een voormalige bondgenoot, die volgens The Weekly Planet-podcast Jessica Jones is - een mede Netflix/Marvel-personage dat oorspronkelijk werd gespeeld door Krysten Ritter.

De twee werkten eerder samen in de Netflix-miniserie The Defenders, dus het is niet uitgesloten dat de twee elkaar weer zouden kunnen ontmoeten op de set van Echo.

De synopsis verklapt dat Echo we het oorsprongsverhaal van Echo (Alaqua Cox) te zien krijgen. In de serie haalt het meedogenloze gedrag van Maya Lopez haar in en ze besluit terug te keren naar haar geboortestad. Ze moet haar verleden onder ogen zien, opnieuw contact maken met haar Indiaanse roots en de betekenis van familie en gemeenschap omarmen als ze vooruit wil komen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney verklapt groot geheim achter grote franchises
Series / Trailer

Disney verklapt groot geheim achter grote franchises

De serie Light and Magic geeft een kijkje in de keuken van Industrial Light & Magic.

Disney+ heeft de trailer vrijgegeven voor zijn nieuwe docuserie die de geschiedenis van Industrial Light & Magic (ILM) bestudeert. Door middel van archiefbeelden verkent de serie zowel de vroege als de recentere dagen van visuele effecten in films variërend van Star Wars tot The Abyss tot Transformers.

Het visuele effectenhuis ILM zet al jaren de standaard voor de visuele effecten in Hollywood. De laatste jaren drukte de studio ook een stempel op andere franchises, zoals het Marvel Cinematic Universe.

Light & Magic: zesdelige serie
De serie komt van Lucasfilm en regisseur Lawrence Kasdan, vooral bekend als de bekroonde scenarioschrijver achter Lucasfilm-hits als The Empire Strikes Back en Raiders of the Lost Ark.

In de loop van zes afleveringen zal Kasdan onderzoeken hoe ILM hét VFX-huis van de filmindustrie werd. Het verhaal begint in 1975, toen een jonge George Lucas begon met de productie van de originele Star Wars.

Helaas waren er geen visuele effectenbedrijven in de stad die hem konden helpen de grote reikwijdte van zijn visie te realiseren, en dat is precies waarom hij besloot zijn eigen bedrijf op te richten om zijn ideeën tot leven te kunnen brengen.

Vanaf 27 juli start Light and Magic op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'National Treasure'-serie van Disney+ krijgt titel
Series / Nieuws

'National Treasure'-serie van Disney+ krijgt titel

Nicolas Cage is nergens te bekennen, maar de serie moet wel net zo avontuurlijk worden als de films!

Disney+ heeft aangekondigd dat de serie gebaseerd op de National Treasure-filmfranchise een titel heeft gekregen. De titel luidt National Treasure: Edge of History.

Het verhaal van de serie, die als vervolg op de films fungeert, gaat over de 20-jarige Latina-Amerikaanse Jess Morales (Lisette Olivera), die de mysteries rondom haar familiegeschiedenis probeert te ontrafelen.

Een nieuwe generatie
In de tien-delige serie zijn ook rollen weggelegd voor acteurs als Justin Bartha, Catherine Zeta-Jones, Jordan Rodrigues, Zuri Reed, Jake Austin Walker, Antonio Cipriano, Jacob Vargas en Lyndon Smith.

Naar verwachting zullen er meer details over de serie worden onthuld tijdens Disney's presentatie gedurende de jaarlijkse San Diego Comic-Con, die binnenkort plaatsvindt.

Naar verwachting wordt er dan ook meer onthuld over series als Mayans MC, What We Do in the Shadows, The Orville: New Horizons, Abbott Elementary. Koala Man, Solar Opposites, Bob's Burgers, Archer, Little Demon, The Great North en Marvel's Moon Girl and Dinosaur.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-makers rebooten 'Death Note' als Netflix-serie
Series / Nieuws

'Stranger Things'-makers rebooten 'Death Note' als Netflix-serie

De gebroeders Duffer hebben een zeer kostbare deal gesloten met streamingdienst Netflix.

Na het enorme succes van Stranger Things heeft Netflix laten weten hun samenwerking met bedenkers Matt en Ross Duffer verder te gaan uitbreiden. En dat levert meerdere interessante projecten op!

Via hun productiemaatschappij Upside Down Pictures zullen de Duffers niet alleen werken aan het vijfde seizoen van Stranger Things, een spinoff-serie én Stephen King-verfilming The Talisman, maar ook een serie gebaseerd op de beroemde mangareeks Death Note.

Een nieuwe poging
Death Note werd in 2017 al eens verfilmd door Adam Wingard als een Netflix-film. Die film kreeg slechts matige reacties, waardoor een vervolg uitbleef.

Netflix ziet echter nog steeds brood in de franchise, en zeker met de Duffers als creatieve breinen aan het hoofd van de geplande serie.

Net als de film, zal ook de serie gebaseerd worden op het bronmateriaal van de Japanse schrijver Tsugumi Ohba en tekenaar Takeshi Obata. Het verhaal gaat over een zwart notitieboek dat de eigenaar macht geeft over leven en dood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.