search
Dvd-recensie: 'Noord Zuid'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Noord Zuid'

Mooie uitgave van een één seizoen tellende serie.

Cast: Ariane Schluter (Dana van Randwijck), Lobke de Boer (Roos van Randwyck), Juda Goslinga (Steven), Patrick Laureij (Dennis), Hans Kesting (Plesman) | Jaren: 2015 "“ heden | TV-release: KRO/NCRV

Noord Zuid is een Nederlandse dramaserie van de KRO, die een Amsterdams rechercheteam volgt. De hoofdrol hierin is er voor Dana van Randwyck, een personage dat gespeeld wordt door Ariane Schluter. Het complete tien afleveringen tellende eerste seizoen is nu te koop op Dvd.

In de show probeert Dana samen met haar team misdaden op te lossen. Tegelijk moet ze in haar privéleven rust zien te vinden, na de scheiding van zakenadvocaat Wouter, met wie ze negentien jaar getrouwd was. Dochter Roos, een puber van zestien, maakt de boel niet makkelijker. Dana's werk gaat dag en nacht door en dat gaat ten koste van haar privéleven. Na haar scheiding heeft ze haar leven in de welgestelde Amsterdamse wijk Oud-Zuid opgegeven. Nu woont ze in een huurhuis in een volkswijk in Amsterdam-Noord. Dana's dochter Roos woont deels bij Dana en deels bij Wouter. De hoge werkdruk maakt dat Dana meer en meer het contact met haar gesloten dochter verliest. Roos loopt rond met een geheim en trekt steeds meer toe naar Nanouk, Wouters nieuwe vrouw.

Noord Zuid was een succes bij de Nederlandse kijker. De politieserie ging op 2 januari van start en trok 1,8 miljoen kijkers naar de KRO. De volgende afleveringen leverden bijna allemaal in, maar het geheel eindigde met een nette 1,2 miljoen kijkers. Gemiddeld waren er zo'n 1,26 miljoen kijkers per aflevering.



Dvd: Noord Zuid | Duur: 10 x 49 minuten | Release: maart 2015 | Video: 16:9 | Audio: Nederland | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-717344-756099 | Met dank aan: Just Entertainment

Het eerste seizoen wordt aangeleverd in een mooie uitgave. Noord Zuid bestaat uit een doorzichtige plastic hoes met tekst erop, die je van een uitklapbare keepcase kunt schuiven. Op de keepcase staat op de titel van de serie na nauwelijks tekst. In plaats daarvan zie je foto's van de hoofdpersonen. Mooi is dat er binnen in de uitgave nog een synopsis te vinden valt van alle afleveringen.

De beeldkwaliteit van de serie is van hoge kwaliteit. Het betreft dan wel geen Blu-ray uitgave, maar voor een Dvd mag uitgever Just Entertainment erg tevreden zijn. Het geheel oogt zo nu en dan lekker duister en is grotendeels haarscherp. De kwaliteit is dus goed. Ook van de audio kan je hetzelfde zeggen; er is niet op bespaard.

Toekomst
Een tweede seizoen komt er waarschijnlijk niet. Na afloop van het eerste seizoen liet een woordvoerder van de KRO weten, dat de serie bedacht werd als één verhaal, dat over tien afleveringen verteld zou worden. Meer dan dat hoeven we dus niet te verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen