search
HBO maakt Netflix keihard in bij Emmy-nominaties
Series / Streaming-diensten

HBO maakt Netflix keihard in bij Emmy-nominaties

Het aantal nominaties van HBO Max staat veel hoger dan die van Netflix.

De race tussen de grootste streamingdiensten is misschien nog wel het meest voelbaar tijdens de Emmy's, en daarbij heeft HBO Max Netflix een flinke klap verkocht. HBO en HBO Max scoorden namelijk behoorlijk met een totaal van 140 nominaties, terwijl Netflix er maar 105 binnen heeft getakeld.

Dit is een stevige tegenslag voor Netflix, die vorig jaar nog 129 nominaties pakten bij de Emmy's. In vergelijking met de andere platformen valt de nederlaag nog mee, maar wat 2022 bewijst is dat HBO Max een speler is geworden, waar je 'u' tegen kan zeggen.

HBO's Succession was de beste leerling van de klas met een totaal van 25 nominaties, terwijl Apple's Ted Lasso en HBO's The White Lotus er allebei 20 kregen.

HBO Max's Hack verzamelde 17 nominaties, en Euphoria boert ook goed met een mooi totaal van 16.

Hoe scoorde de rest van de platformen?
Over het algemeen is er te zien dat Hulu en Apple TV+ flink aan het stijgen zijn. Hulu groeide van 25 naar 58 in vergelijking met vorig jaar, terwijl Apple van 35 naar 52 ging.

Hulu's Only Murders In The Building kreeg het verder voor elkaar om 17 nominaties binnen te slepen, terwijl Dopesick er 14 binnenhaalde. Apple TV pakte ook 14 met Severance, evenals Netflix met Squid Game.

Disney+ daarentegen is gezakt van 71 naar 34. Peacock kreeg de troostprijs van 3 nominaties, Amazon maar 30 en Paramount+ slechts 11.

Op 12 september zullen de Emmy's worden uitgereikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen