search

Ons nieuws van woensdag 13 juli 2022

3 dikke aanraders (series) die nu op Netflix staan
Series / Featured

3 dikke aanraders (series) die nu op Netflix staan

Gave series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die zeer goed bekeken worden op Netflix. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

When They See Us | Bing nu! | Miniserie, 4 afleveringen

Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met onder meer Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Jharrel Jerome, Marquis Rodriguez en Jovan Adepo.



Locke & Key | Bing nu! | seizoen 2, 20 afleveringen

Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten en geheimen leiden. Een fantasyserie met Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Petrice Jones en Laysla De Oliveira.



Midnight Mass | Bing nu! | miniserie, 7 afleveringen

Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee. Met rollen van Kate Siegel, Zach Gilford, Hamish Linklater, Henry Thomas en Kristin Lehman is dit de derde horror-minisreie van Mike Flanagan voor Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' krijgt derde seizoen

De komische misdaadserie is alweer toe aan haar derde seizoen...

Geoffrey Ketels
Fans van de populaire komische misdaadserie Only Murders in the Building hebben nog heel wat meer om naar uit te kijken. Er komt immers met zekerheid nog een derde seizoen aan van de reeks!

Bovenstaande is uiteraard goed nieuws voor de talrijke fans van de reeks. We kunnen echter niet zeggen dat dit nieuws als een complete verrassing komt, in tegendeel. Reeds sinds de lancering van het eerste seizoen is Only Murders in the Building dan ook een zeer populaire reeks. De afleveringen die wekelijks worden toegevoegd worden dan ook uitstekend bekeken.

Ook op de gespecialiseerde websites kan er worden vastgesteld dat de serie kan rekenen op een uitstekende score. Op de website van Rotten Tomatoes krijgt ze bijvoorbeeld maar liefst 100 procent. Op de website van IMDB is er op moment van schrijven sprake van een score van 8,1/10.

Selena Gomez
Er zijn verschillende troeven waar deze reeks op kan rekenen. Dit geldt niet in het minst voor de fantastische cast die bestaat uit namen als Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.

Op moment van schrijven is het zo dat het volledige eerste seizoen van de reeks te bekijken is op streamingdienst Disney+. Van het tweede seizoen zijn momenteel alleen nog maar de eerste vier afleveringen te bekijken. Wanneer het derde seizoen van Only Murders in the Building te zien zal zijn is uiteraard nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jensen Ackles wil Jeffrey Dean Morgan in 'The Winchesters' zien
Series / Nieuws

Jensen Ackles wil Jeffrey Dean Morgan in 'The Winchesters' zien

Jensen Ackles wil Jeffrey Dean Morgan en Matt Cohen graag terugzien in de Supernatural-prequel The Winchesters.

Deze herfst gaat de Supernatural-prequel The Winchesters van start. Acteur Jensen Ackles is er wederom in te zien, maar geldt hetzelfde voor Jeffrey Dean Morgan en Matt Cohen? Als het aan Ackles ligt wel.

Ackles speelde Dean Winchester in Supernatural, en pakt deze rol weer op voor de prequel-serie The Winchesters. Twee andere bekende acteurs uit de serie van The CW, Jeffrey Dean Morgan en Matt Cohen, zijn nog niet bevestigd om terug te komen. Gaat dit gebeuren?

Ackles over The Winchesters
Als het aan Jensen Ackles ligt wel, want hij wil alle versies van John Winchester terugzien in The Winchesters. Drake Rodger pakt de hoofdrol als John en Meg Donnelly als Mary, maar Jeffrey Dean Morgan was de eerste die John Winchester speelde.

"In mijn gedachte, we weten allemaal wat er onlangs met Spider-Man is gebeurd. Dat is wat ik graag zou willen zien: alle Johns."

Jeffrey Dean Morgan was dus de eerste om John uit te beelden, met Matt Cohen als de twee en jongere versie van John. Nu gaat Rodger een nog jongere versie van het personage spelen.

Ackles vervolgt:

"Ik ben geen schrijver, ik weet niet hoe je dat moet schrijven, maar ik zeker het zaadje geplant."

11 oktober gaat het eerste seizoen van The Winchesters van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Phase 4 MCU gaat over gevolgen van 'Endgame' volgens Marvel-producent
Series / Nieuws

Phase 4 MCU gaat over gevolgen van 'Endgame' volgens Marvel-producent

Volgens Marvel-producent Richie Palmer gaat Phase 4 van het MCU over de in sommige gevallen desastreuze gevolgen van Endgame.

Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe sloot dramatisch maar spectaculair af met Avengers: Endgame. Phase 4 is nu al een tijdje bezig, maar waar gaat het nu eigenlijk allemaal over?

Dat is al een tijdje de vraag, en de series en films die we tot nu toe gezien hebben geven er volgens veel fans geen duidelijk antwoord op. Een Marvel-producent heeft het er in een recente podcast over gehad.

Marvel-producent over Phase 4
Marvel-producent Richie Palmer, die onlangs nog Doctor Stranger in the Multiverse of Madness produceerde, sprak onlangs over de identiteit van de film en de toekomst van de franchise.

Hij geeft weg dat Phase 4 bepaald is door de manier waarop Phase 3 tot een einde is gekomen:

"Phase 4 is volledig een reactie - en ik bedoel niet voor ons als filmmakers, ik bedoel de personages... Het is een reactie op het trauma uit Avengers: Infinity War en Endgame. We voelen de gevolgen daarvan nog steeds in deze films jaren later."

Dat verklaart toch deels het feit dat het MCU in Phase 4 nog geen nieuwe, eigen identiteit gevonden lijkt te hebben. Als Marvel in deze nieuwe fase net zo'n grote successen wil bereiken als voorheen, zal dit echter toch echt vroeger liever dan later moeten gebeuren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Han Solo-acteur in Marvel-serie 'Ironheart'
Series / Nieuws

Han Solo-acteur in Marvel-serie 'Ironheart'

Ondanks de geflopte Solo-film, timmert Alden Ehrenreich nog steeds hard aan de weg in Hollywood.

Alden Ehrenreich, die we kennen van o.a. de Star Wars-film Solo: A Star Wars Story, Hail, Caesar! van de gebroeders Coen en de serie [i]Brave New World zal een nog onbekende, doch belangrijke rol spelen in de Marvel Studios-serie Ironheart voor Disney+.[/b]

Dominique Thorne voert de serie aan als Marvel-personage Riri Williams, een geniale uitvinder en bedenker van het meest geavanceerde pantserkostuum sinds Tony Starks Iron Man.

Drukke Ehrenreich
Onlangs werd ook aangekondigd dat Anthony Ramos een belangrijke rol zal spelen in de serie, waarvan het scenario wordt geschreven door Chinaka Hodge.

Ondanks het floppen van Lucasfilms Solo: A Star Wars Story, lijkt dit geen grote gevolgen te hebben gehad voor de loopbaan van Alden Ehrenreich. De acteur rondde onlangs zijn portie opnames voor Christopher Nolans Oppenheimer af en zal binnenkort ook te zien zijn in Cocaine Bear van Elizabeth banks.

Ironheart moet ergens in 2023 te streamen zijn via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' behaalt historische zege bij Emmy's
Series / Nieuws

'Squid Game' behaalt historische zege bij Emmy's

De Zuid-Koreaanse serie gaat de geschiedenisboeken in als een van de beste buitenlandse series.

Na het verbijsterend succes van Squid Game volgt nu bij de Emmy-nominaties een gepaste beloning. De Netflix-serie verdiende een totaal van 14 nominaties, onder andere in de meest prestigieuze categorie: Outstanding Drama Series.

Dit maakt de Zuid-Koreaanse serie de allereerste niet-Engelstalige serie, die meespeelt in deze categorie van primair Hollywoodproducties. Ook is hoofdrolspeler Lee Jung-jae genomineerd voor Outstanding Leading Actor.

De serie kreeg een totaal van 14 nominaties, onder andere voor Outstanding Directing voor de eerste aflevering, Outstanding Original Main Title Music voor componist Jung Jae-il, Outstanding Supporting Actor in a Drama Series voor Park Hae-soo, Outstanding Supporting Actress voor Jung Ho-yeon, Outstanding Guest Actress voor Lee You-mi en Outstanding Writing voor Hwang Dong-hyuk.

De toekomst van de serie
Een maand geleden werd bekendgemaakt dat de populaire serie wordt verlengd met een tweede seizoen. Hwang bedankte op Twitter zijn trouwe fans. Lees de hele Tweet hieronder.


Op 12 september zullen de Emmy-winnaars bekend worden gemaakt, met hopelijk een mooie plek voor de Aziatische serie tussen alle Amerikaanse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO maakt Netflix keihard in bij Emmy-nominaties
Series / Streaming-diensten

HBO maakt Netflix keihard in bij Emmy-nominaties

Het aantal nominaties van HBO Max staat veel hoger dan die van Netflix.

De race tussen de grootste streamingdiensten is misschien nog wel het meest voelbaar tijdens de Emmy's, en daarbij heeft HBO Max Netflix een flinke klap verkocht. HBO en HBO Max scoorden namelijk behoorlijk met een totaal van 140 nominaties, terwijl Netflix er maar 105 binnen heeft getakeld.

Dit is een stevige tegenslag voor Netflix, die vorig jaar nog 129 nominaties pakten bij de Emmy's. In vergelijking met de andere platformen valt de nederlaag nog mee, maar wat 2022 bewijst is dat HBO Max een speler is geworden, waar je 'u' tegen kan zeggen.

HBO's Succession was de beste leerling van de klas met een totaal van 25 nominaties, terwijl Apple's Ted Lasso en HBO's The White Lotus er allebei 20 kregen.

HBO Max's Hack verzamelde 17 nominaties, en Euphoria boert ook goed met een mooi totaal van 16.

Hoe scoorde de rest van de platformen?
Over het algemeen is er te zien dat Hulu en Apple TV+ flink aan het stijgen zijn. Hulu groeide van 25 naar 58 in vergelijking met vorig jaar, terwijl Apple van 35 naar 52 ging.

Hulu's Only Murders In The Building kreeg het verder voor elkaar om 17 nominaties binnen te slepen, terwijl Dopesick er 14 binnenhaalde. Apple TV pakte ook 14 met Severance, evenals Netflix met Squid Game.

Disney+ daarentegen is gezakt van 71 naar 34. Peacock kreeg de troostprijs van 3 nominaties, Amazon maar 30 en Paramount+ slechts 11.

Op 12 september zullen de Emmy's worden uitgereikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In nieuwe trailer 'Stargirl' seizoen 3 trainen Stargirl en Starman samen
Series / Trailer

In nieuwe trailer 'Stargirl' seizoen 3 trainen Stargirl en Starman samen

"No matter what evil comes our way next, we'll be unstoppable."

DC's Stargirl keert weer terug naar het kleine scherm deze zomer! Dat maakte The CW bekend via het uitbrengen van een nieuwe trailer van de serie op YouTube. Bekijk de trailer hieronder!

Gebaseerd op het personage Stargirl uit de stripbopeken van DC kwam het eerste seizoen van DC's Stargirl uit in 2020. Dit gebeurde nog op het eigen streamingplatform van DC, die nu helaas uit de lucht is. The CW is de nieuwe thuis voor Stargirl, waar ze hopelijk nog voor lang blijven mag.

De serie heeft gelukkig op Rotten Tomatoes een goede score van critici van 94%, en een mooie score van het publiek van 76%. Nadat zoveel shows op The CW waren geannuleerd is het een hele opluchting dat Stargirl toch nog een derde seizoen mag gaan meemaken.

Wat staat ons te wachten?
In de trailer van de superheldenserie is eindelijk de terugkeer van Starman (Joel McHale) te zien. Eerder verscheen deze superheld enkel in een gastrolletje in de serie. Samen met Stargirl (Brec Bassinger) zien we hem trainen om een echte superheld te zijn. Ook zien we in de trailer beide personages in de weer met de Cosmic Staff, ook wel bekend als Cosmo, in een veelbelovende actiemontage.

Op 31 augustus zal het derde seizoen van DC's Stargirl uitkomen op The CW. Bekijk de trailer alvast hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscarwinnares Olivia Colman onherkenbaar in nieuwe topserie
Series / Foto's

Oscarwinnares Olivia Colman onherkenbaar in nieuwe topserie

In de eerste openbare foto's van de serie zien we Colman in een trouwjurk, die haar tot een heel ander persoon maakt.

In de nieuwste serie-adaptatie van Charles Dickens' boek Great Expectations speelt Olivia Colman het bekende personage Miss Havisham. Nu zien we haar op de eerste publieke foto's, in de bekende trouwjurk en al. Bekijk de foto's hieronder!

Olivia Colman herken je op de foto's misschien niet zo snel, maar deze Britse actrice heeft heel Hollywood aan haar voeten. In 2019 won ze de Oscar voor Beste Acrtrice voor haar hoofdrol in The Favourite. Daarvoor werd ze voor de prestigieuze prijs tweemaal genomineerd: als Beste Ondersteunende Actrice in The Father in 2021 en als Beste Actrice in The Lost Daughter in 2022.

Nu speelt ze een grote rol in FX's nieuwe versie van Great Expectations. De nieuwe interpretatie van de Britse klassieker komt van de hand van de regisseur Steven Knight. Ook spelen erin Ashley Thomas, Johnny Harris, Hayley Squires, Owen McDonnell, Trystan Gravelle, Rudi Dharmalingam en Matt Berry.

De foto's van Miss Havisham
Onlangs werden de eerste foto's naar buiten gebracht, waarin Colman voor de eerste keer in vol ornaat als Miss Havisham te zien was. Bekijk ze hieronder!



De producenten hebben nog geen zekerheid gegeven, maar er wordt verwacht dat de zesdelige serie aan het eind van het jaar zullen verschijnen via de BBC in Europa en via Hulu in de VS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC Studios maakt krankzinnige winsten dit jaar door lijst aan topseries
Series / Nieuws

BBC Studios maakt krankzinnige winsten dit jaar door lijst aan topseries

De Britten weten goed op te klimmen uit de COVID-crisis met torenhoge winsten.

BBC Studios, de commerciële afdeling van het Britse media-imperium, maakte dit jaar onverwachts torenhoge winsten, met een hogere winst van 50% winst vergeleken met vorig jaar! Dit telt op tot 226 miljoen pond, met een toename in sales van 30% tot 1,62 miljard pond. Het zijn bizarre bedragen die blijken uit de jaarraporten, die te danken zijn aan meerdere van hun topseries.

De BBC maakt uiteraard veel programma's voor nationaal gebruik in het Verenigd Koninkrijk, maar veel van hun programmering trekt ook veel buitenlands publiek. Door hun gebruik van de Engelse taal (uiteraard), zijn de Britse programma's toegankelijker voor een wereldwijd publiek, die de taal ondertussen al aardig onder de knie heeft.

De winsten van dit jaar zijn de eerste die Tom Fussel meemaakt, de nieuwe CEO van BBC Studios. Hij nam in de herfst van 2021 de teugels over van Tim Davie, die nu de CEO is van de overkoepelende BBC-organisatie.

De CEO aan het woord
Het succes van de BBC is deels te wijten aan wereldberoemde titels, zoals Doctor Who en Top Gear, maar ook drama's van andere producenten, zoals The North Water en The Outlaws.

Tom Fussell zei over de hoge winsten: "Het vorige jaar was geweldig voor BBC Studios dankzij de hoge vraag naar onze topmerken, zoals 'Strictly'/'Dancing with the Stars', 'Time', 'Bluey' en de 'Planet'-series…

Hij vervolgt: "Ondanks een ongunstig economisch klimaat zijn we enorm positief over de komende kansen. Mogelijk hebben onze investeringen nu impact op de kortetermijnwinst, weten we allemaal dat we bouwen aan een zaak, die in de toekomst een grote rol zal spelen binnen de BBC."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.